Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ááááááááááá
Nem csak hanem szolgáltatóköteles is mert nem lehet csak úgy hálózatot építeni otthon és a szolgáltató nem fogja engedélyezni....kutat sem áshat/fúrhat senki otthon mert azt is csak szolgáltatói engedéllyel lehet és adózni kell utána.....nálunk minden tilos ami olcsóbbá tenné a megélhetést.......és ezekre törvények is vannak, pártsemleges mert mindegyik hozzátett ehhez valamit...
arra még több engedély kell....
nyilván építési engedélyköteles, de az egy garázsra is kell....
Mi a helyzet a plutoniummal?
Nem egészen.......nem lehet 6 méternél magasabb, a szomszédoktól ennek a távnak a 3X-sa kell, hogy legyen meg egy csomó ilyen....Táborfalván volt egy faszi aki állított ilyet és nem engedélyezték, mindig jöttek valami új dologgal ha az előzőnek megfelelt.....a lényeg, hogy nem szabad konkurenciát teremteni az áramszolgáltatóknak, nem beszélve róla, hogy ugyan törvény van, hogy meg kell venniük a termelt áramot, de nálunk ezt olyan olcsón teszik meg, hogy semmi értelme a dolognak, de másképp meg nem lehet...
Valahogy balatonszabadiban ezt nem így gondolták,aztán inkább hagyta.
simán építhet, csak nem kötheti rá a közhálózatra, de saját maga azt csinál vele, amit akar. (ugyanaz, mint a fotovillamos cellák)
és a mókust is....annak is jól megy kilója, orjára jó szedni......
Kollégám akart építeni egy szélgenerátort,és hogy ne legyen gond bement a hivatalba megkérdezni,hogy milyen engedélyek kellenek.Hát finomanszólva olyat beintettek neki,hogy még.Indoklás az nagyjából annyi volt,hogy ugyan nem tiltja semmi,de majd keresünk kifogást,vagy belemagyarázzuk az építésügyi rendelkezésekbe,deittenakkorsecsinálszilyetmercsak.
legalábbis nem kilószám ladával.
csókolom mamika! nem a mókus lopja a fáról a diót!
ez a CO2 kvóta kicsit olyan, hogy lehet, hogy ma székrekedésem van, de ha holnap fosok, akkor összességében kiváló az emésztésem..,.

vagyis nekünk kevesebb van, mint lehetne, másnál meg kidöglik minden, de mi adunk nekik el pénzért, hogy még jobban kidögöljenek... ebből is látszik, hogy a pénz irányít mindent.
hát a szomszédasszonyt én is begyújtanám...nagyon buta...megkérdezte, hogy miért nem zavarom el a mókusokat, leeszik a diót a fáról. Igen, a mókus az tud olyat. Mert két kiló diót már el lehetne adni 1500-ért.
mér, tele koporsóval fűtenek?
Így igaz...ezért vagyok benzinespárti!

Én ezt az egész CO-t nem értem: van ugye egy kvóta a föld országaira megállapítva. Ha pl. mi megspórolunk valamennyit, akkor nem éljenzünk, hogy hurrá, kapott még egy kis időt az ózonréteg, hanem eladjuk Japánnak. (Nem sz@runk a kútba, csak a szélére, és belelökjük.)
Hát a Coll-nál csak bútorlapot égetnek.............néha mikor odamegyek csípi is a szemem a sok megfagyott nyugdíjas.
mert nem kötelező a kéményseprő, sőt sokan be sem engedik. aztán meg meghalnak CO mérgezésben....
Hát nagyon kókány erre az a haver mert mindenhol füstöl mindenki.
Tőlünk is 1 km a buszmegálló, de a kert egy környezetvédelmi területes erdőre nyílik.
ha jó a kémény, nincs CO, ha jó a kazán & a kémény, nincs korom (vagy minimális).
A kéményseprő a barátod.
Szénmonoxiddal van a gond meg a szilárd részecskékkel.
Egy jópár fajta dízelmotornál sem látsz kormot de attól még kurvára egészségtelen azt hosszú távon lélegezni.
hát, az orra nem ég el, mert vasból van, de a seprűje igen!
Na azoktól a ragyaverte füstölőktől konkrétan hányok.

Én speciel egy plutoniummal fűtött Sirling motort képzelek el a pincébe energiaellátásra oszt utánam a vízözön.
szomszéd pirinénje?....úgyis égetnivaló!.....vajon mennyire környezetszennyező?...