Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ja, bocsi, az előzmény ottmaradt véletlenül.
Vagy inkább azért szedték volna a sarcot, mert sokan ott parkolnak.
A XXXVIII. kerület Sárgapinty utcában nem feltétlenül van a metrónak megállója, hanem az állomásra valahogy el kell oda jutni. Az a valahogy az autó, mert gyalog +busz sokkal több idő. Az autót pedig le kell tenni a megálló közelében... és itt jön a képbe, amit mindketten mondunk. Csak sajnos nem a lakók véleménye és tapasztalata alapján történik a várostervezés.

Ehhez tudnám még írni az Újpesti alsó rakpartot, ahol pár éve még ingyenes volt a parkoló, kvázi P+R volt. Utána a nagy okos városvezetés úgy döntött, hogy kb. 220-250 Ft/órás díjért lehet ott ácsorogni. És ki áll ott? SENKI! Tök üres végig az egész, pedig ott is elfért szerintem majd' 200 autó. Nem ragozom, szerintem nem jött be az az elképzelés, hogy
1.) majd szedjük a sarcot, mert senki sem áll ott;
2.) az emberek nem mennek autóval, mert majd BKV-znak. Ha már a célhelyen sem sokkal drágább a parkolás, mint a rakparton, akkor beljebb teszik le a kocsikat, nem pedig a rakparton, így sem csökkent a belvárosba menő autók száma.

valahogy én is így voltam .
Ehhez tudnám még írni az Újpesti alsó rakpartot, ahol pár éve még ingyenes volt a parkoló, kvázi P+R volt. Utána a nagy okos városvezetés úgy döntött, hogy kb. 220-250 Ft/órás díjért lehet ott ácsorogni. És ki áll ott? SENKI! Tök üres végig az egész, pedig ott is elfért szerintem majd' 200 autó. Nem ragozom, szerintem nem jött be az az elképzelés, hogy
1.) majd szedjük a sarcot, mert senki sem áll ott;
2.) az emberek nem mennek autóval, mert majd BKV-znak. Ha már a célhelyen sem sokkal drágább a parkolás, mint a rakparton, akkor beljebb teszik le a kocsikat, nem pedig a rakparton, így sem csökkent a belvárosba menő autók száma.

Ennyit az okos forgalomszervezésről, városvezetésről.
Sajnos még sok fontos átszállási ponton nincsen P+R parkoló.
Ehhez kapcsolódik a parkolási fizető övezetek kiterjesztése. Fél éve a XIII.kerületben lakom, és a Szent István körúttól az Árpád hídig egy zónában vagyok (lakossági parkolási engedély), de amíg nem így volt, egyszerűen továbbmentem a belváros felé, ha nem találtam parkolóhelyet az Árpád híd pesti hídfőjénél.
Nincs hely? Megyek tovább! F@szom fog itt kőrözni 1 órát.
Itt is már fizetni kell? Akkor megyek tovább, a célterületen sem több a parkolási díj.
Jaaa, ha esetleg lenne ingyenes vagy olcsó parkoló?
A másik ilyen élet-halálharc terület a Margit híd budai hídfő: egyik oldala ingyenes, másik oldala rohadt drága.
(és még máshol is nyilván Bp-en, de azokat nem ismerem)
Még a matricához adalék: A kocsin durván van még 1 év vizsga, de ha le akarom cseréltetni a matricát pirosról kékre, akkor vagy levizsgáztatom most, vagy kérek utólagos szemlét, kiállítják 1.770,- Ft-ért a Gépjármű műszaki adatlapot, amin már a jó besorolás van, de mivel a forgalmiban is benne van a rossz kategória besorolás, ezért Okmányirodába el, asszem 6.500,- forgalmi csere, a már szintén jó adattal. Ez persze akkor az igazi, ha éppen az előző vizsgánál telt be forgalmi. Végül is 8-9000 forintból és 2-3 nap utánjárással helyreigazítható, amit a környezetvédelmi besorolásnál és utána az összes többi vizsgán elbasztak. Persze ha vmi szar az autón egy kicsit is, akkor rögtön megbasz... a vizsgán.
Nálunk ez sajnos így megy..
..meg az öreg, de nem extrém öreg fa az nem elég prémium.. sokkal jobban szeretik az emberek a csúnya, nagy, vagyonokba kerülő előnevelt fákkal beültetett helyeket.. mer' az új, mer' az szép.

Egyik ismerősünket komplett hülyének nézték amikor házat vásárolt.. 1 éven keresztül jártak eladó házról eladó házra, mert nem találtak nekik tetszőt; aztán amikor megnézték azt amit meg is vettek, csak annyit mondtak. Nem érdekel milyen a ház, de ez a kert.. megvesszük, most! (igényesen összeállított kb 20 éve telepített kert volt a házhoz)
Szmog, közlekedéshez:
Én minden nap Nagykovácsiból járok Zuglóba. Télen kocsi, egyébként motor. Szívesen leraknám a kocsit mondjuk Hűvösvölgyben P + R parkolóban és be BKV-znék. De kocsival háztól - házig 30-35 perc. BKV-val 1,5 óra alaphangon és mivel otthon is dolgozom, ezért nekem fontos az idő. Mellesleg bringával befelé 1 óra, hazafelé 1,5 óra.
Szóval lehet papolni, h használj BKV-t, de ez is olyan, mint többi más, előbb a feltételeket kéne megteremteni és utáni papolni és büntetni. Mellesleg nekem a kocsin piros matrica van, holott hivatalosan kéknek kéne lenni, mert EURO-II motor van benne, de anno a megállapításnál elbaszták és a rákövetkező vizsgákon szintén, ezért most szívok és a következő vizsgán nekem kell majd szólni, h lesznek szívesek jó kategóriába sorolni a kocsimat, h szomgriadó esetén is használhassam.
Ez qrva jó, mármint a mókusos.
Haverom Újpesten lakik 3-4 em. társasház, belső udvar parkoló, fákkal. Lakógyűlésen feldobták, h ki kéne vágni a fákat, mert a galambok és más madarak rászállnak és leszarják az autókat. Ha nincs a haver + nője simán kivágták volna. Bár asszem az önkormányzattól fakivágási engedélyt kellett volna kérni stb.

A takaróponyva meg kb. 4-5000 forcsi.
Hogy ti mennyit dumáltok ameddig nem vagyok itt!?
Erre Magyarországon egyre kevesebb a kilátás. De ha tudsz valami okosságot, légyszi szóljál.
" ne kezdjen fékezésbe helyettem"
Én imádom mikor a mocsok pesti csúcsban nem kell semmit csinálni... és autópályán is nagyon szeretem...
Munkaidő cöcö, szerintem elsunnyogtál a Batmant nézni.

Én is nézem.
Na szevasztok,nekem letelt a munkaidőm.Majd holnap is benézek.
De én nem akarok szembemenni semmivel.........................csak mocskosgazdag szeretnék lenni.
...és még vagy 4000 évig sugározni is fog...
ha maszek magfúziós energiát szeretnél akkor Da Tovaris !
nem vagy te nekrofil...egy orosz fószer, aki szembement a rendszerrel, és egy pár éve Londonban megétették aktiv rádiós mérgekkel.
Inkább jóban mint rosszban.
megéri....sugárzó elme...
Jóban kéne vele lennem?
king plutonium...
Azzki?
Kérdezd Litvinyenkot.
smog= hun.-FÜSTKÖD benne van a nevibe !
én 2. éve vagyok vidéki fijju .
fatüzelésű kályhám van.
és valóban jó , ha a kéményseprő a
barátod ! az ő tanácsaival olyan szintre jutottam
akár nyitott kályhaajtóval is tudok fűteni füst nélkül.
(persze az úgy nem gazdaságos)