amúgy, ha valaki fával fűt, akkor olyan CO2-t juttat a környezetbe, amit a fa előzőleg a levegőből megkötött az élete során, vagyis 1-5-10 éve még a levegőben volt. akkor szennyez? nem. A baj a nem megfelelő kazánokkal/kályhákkal van, illetve, hogy az emberkék szeretnek mást is elégetni, ha már egyszer "éghető".
Én Többek között ezért építettem a házat faluhelyen.Na meg azért,mert sokkal kevesebből kihoztam .Inkább legyek kiskirály egy tehénszaros faluban,mint csóró a nagyvárosban.
Na, ez nem nem környezettudatos, hanem bunkó. Mi még PET palackot sem égetünk el, "csak" tűzifát. De az is igaz, hogy a mi városrészünkben szinte mindenki fával fűt, és itt jó a levegő, a belvárosban meg rossz nézni, hogy a buszok, teherautók mit fújnak ki.
Bronchitisem van, tudom, miről beszélsz, milyen éjszakákat átköhögni. Viszont amióta táppénzen vagyok, nem köhögök. Pedig én fűtök itthon, ha béna vagyok, jól be is füstölök.
A közlekedés nagyon régóta nem okoz annyi szennyezést mint a sok szűretlen füstgáz.
Ugyi egyre jobb szabályozottabb a kocsik és az ipar is egyre jobban van rászorítva.
Nem, ez nem kamu, de vannak nyugdíjasok, akik megfagynak, mert nem tudják kifizetni a gázt, ha jut egy kis fa, akkor örülnek.
A kedves budapesti urak, meg szmogriadót rendelnek el... építenének inkább P+R parkolókat, ami nem kasza és normális tömegközlekedést mellé... lófaszt inkább borogatják a meglőtt sebesültet és büntetgetnek, agyatlan faszkalapok, és ez nem politika, hanem józan ész.
az nem kamu, de nem is szmog hanem szivatás a szomszédaid részéről.....a mostani hiszti csak az üzletről szól semmi másról, nemsokára majd elfogadják a törvényt és az kerül egy csomó pénzbe, utána már nem lesz szmog....és ez pártsemleges mert az elődeik is meg akarták lépni csak halogatták...
Tudom minden kamu.
Viszont én nem tudok teregetni mert a szomszéd minden szart,ablakkerete festékkel,kátrányos mertótalpfát,és egyebeket fűt.
Kamu az is hogy 2 évig a hugom szobájában nem lehetett aludni a füstszagtól,kamu hogy a 3 másik szomszéd ugyanezt csinálja.
Kamu azis hogy volt hogy sepertem a pernyét.
kamu...régen sem volt gond és most sem lenne....ki állapítja meg a káros értékeket?......és biza a lé nagy úr....lehetek én környezettudatos ha nem bírom kifizetni a gázszámlát és kikapcsolják.....akkor ne fűtsek fával, hogy más orrát ne zavarjam?....és persze fagyjak meg családostól......ahhoz képest amilyen szarul élünk túl sok az elvárás és szabály.....ezeket nagyon vissza kell venni mert már most is ennek a rabjai vagyunk és erősen gátolja a fejlődést mivel a tőke oda megy ahol kisebb az ellenállás...
Hát ne legyél..............de ha nagyon sok nem környezetudatos ember van akkor ne légy meglepődve ha romlik a levegőminőség és a gyerekek aszmásak lesznek.
Hát az 1800-as évek végén amikor mindenki szilád tüzelővel fűtött,sütött és az ipar is avval ment rendesen probléma volt a nagyvárosokban a tüdőbaj és egyebek.
Kollégám mondta hogy amikor ő fiatalon melózott a bbivnál hegyekben állt a szén náluk.A keletinél 5 perc séta után büdös volt minden.
Ez fog jönni mert mindenki fával fűt.
Bronchitisem van, tudom, miről beszélsz, milyen éjszakákat átköhögni. Viszont amióta táppénzen vagyok, nem köhögök. Pedig én fűtök itthon, ha béna vagyok, jól be is füstölök.
Ugyi egyre jobb szabályozottabb a kocsik és az ipar is egyre jobban van rászorítva.
A kedves budapesti urak, meg szmogriadót rendelnek el... építenének inkább P+R parkolókat, ami nem kasza és normális tömegközlekedést mellé... lófaszt inkább borogatják a meglőtt sebesültet és büntetgetnek, agyatlan faszkalapok, és ez nem politika, hanem józan ész.
Viszont én nem tudok teregetni mert a szomszéd minden szart,ablakkerete festékkel,kátrányos mertótalpfát,és egyebeket fűt.
Kamu az is hogy 2 évig a hugom szobájában nem lehetett aludni a füstszagtól,kamu hogy a 3 másik szomszéd ugyanezt csinálja.
Kamu azis hogy volt hogy sepertem a pernyét.
Kollégám mondta hogy amikor ő fiatalon melózott a bbivnál hegyekben állt a szén náluk.A keletinél 5 perc séta után büdös volt minden.
Ez fog jönni mert mindenki fával fűt.