Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

SOS-ba kéne segítség... királyul ma tolnom kellet a mocit mert lemerült az aksim, kiszedtem és mivel nem kezelés mentes hanem az a sima láttam hogy mindegyik cella a Low szint alatt van, mit csináljak? mindegyik cellába csak ioncserélt vizet kell önteni? vagy hogy van ez? és ha bele öntöttem csak rakjam fel töltőre? kösz
mindig csak az a sex ! aztán mi lessz belőle ... hányás !
hát megéri ?
ganjaninja ! merre kukázol ? mifelénk 2 hetente viszik csak a
szemetet, azt is zsákolva !
A menetkőzbeni tartalékra állítást már jól begyakoroltam. :-)
99% hogy menetközben kapom el ezt a pikkanatot.
Igen, ahogy Tsanyi is írta, érdemes már lecserélni az olajat is. Nem ismerem a motor előéletét, de nem hiszem, hogy ezzel túl sokat törődtek volna - mármint telóolajcserével meg hasonlókkal. Amikor megvettem, az eladó szerint 3 évet állt; olajcserénél valami fekete híg lötty folyt le, amit olajnak már nem nagyon neveznék.
A porvédő cseréhez nem kell széthúzni a villaszárat, csak ki kell pattintani a régit és betenni az újat. Viszont elvileg 12ezrenként kéne telóolajat is cserélni, amit gyakorlatilag senki sem tart be, általában akkor szokták csak, ha már a szimering is megdöglött.
A porvédőhöz még nem kéne széthúzni a villát, de tényleg érdemes szimeringezni is....
Ezt jól teszed...
Nekem igazából a porvédőt kell cserélni, mert már repedezik, mállik. Ehhez így is-úgy is szét kell húzni a villaszárakat, szóval a telóolaj+ szimmering csere is érdemes szerintem egy füst alatt.
Porvédőt nem vettem hozzá újat, a szimering 2100Ft volt párban.
382ml kell bele száranként.
Nincs, de nem én cserélném, egy ismerős szerelőhöz adom be, ugyanis 1.) soha nem cseréltem még ilyet, 2.) fingom sincs hozzá, hogy kell, 3.) szerszám híján csak nagyobb lenne a kár, mint a haszon. :)
6-7 rugó együtt.......légkulcsod van?
Porvédővel és szimmeringgel együtt cserélném - szerintem csak úgy van értelme.
A porvédő+szimmering nem tudom mennyibe kerülhet, gondolom pár ezres tétel.
A manualból megtudod mennyi kell bele, de 1 liter elég szokott lenni, 2400-ért lehet kapni, de lehet, hogy olcsóbban is....viszont érdemes a szimeringet is cserélni mert az új olaj nagy eséllyel kinyomja....
Köszönöm! Még egy kérdés: jól rémlik, hogy kb. 300-350 ccm olaj kell száranként? Tehát 1 lityó telóolaj elég?
igen, az a jó bele....
Gyorsan visszakerestem pár hsz.-t az első teleszkóp olajjal kapcsolatban. Jól rémlik, hogy a 15W-set ajánlotta Teddy, Blue, Erik... és ez a viszkozitás vált be a GS futómű "felkeményítésében"?

Ha rosszul emlékeznék, kérlek, javítsatok ki! Köszi!
Csak vigyázz, nehogy leessen lovaglás közben... be ne verje a fejét az ágy sarkába...
Nem robogózik..sőt motorra sem ül...lovagol..rajtam és a saját lován!
...egy 23 évesnek is lehet hamvas lelke...

Ő is robogózik?
Semmi nem vár rá...hisz már mondtam ,hogy nem akarok a hamvas kis lelkébe taposni...
..kukáztam helyette egy 23 éves finomságot!
...az a szegény kis szomszéd lány...

tudja, mi vár rá?
..bár rövidebb lenne...vacak érzés ha nem.....khmmm..tövig
Én mimóza motoros vagyok...esőt látok...jól elszaladok!
Szeretem azt a markolatot...olyan szép szürke...és valóban brutálisan kopik
...mert nektek a 15 centi is 20 centi