Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jövőre a diploma a cél

Aztán majd valamikor egyszer. A megfelelő motor beszerzése is várat magára. Úgyhogy nem fogok tudni nyáron 1 millát letenni az asztalra, az "új" motorom mellé, hogy akkor most gyerünk.

Maximum úgy menne, ha lenne 7-8 vállalkozó szellemű motoros, és azért hogy megszervezem, és végigvezetném őket az egészen fizetnének fejenként mondjuk 250-300 eurót. Nem tudom lenne e olyan honfitársunk, ráadásul ennyi, akit ilyen konstrukcióban érdekelne. Máskülönben évek múlva fogom csak kipipálni ezt az utat.
Bocs, Lávától SELMECBÁNYÁIG, majd innen tovább 525 és a pályán Besztercebányáig...
A barátaimnak egy Boszporusz nevű hangya fészkelődik a fejükbe !
És ahogy ismerem Őket...!
Nekem és a Drágámnak még túl nagy falat, no meg a zsé !
Bizony ez egy kemény vállalkozás! Erre rá kell készülni legalább egy hét szabial!
Idén még lesz egy Horvátország és egy 3 napos Alpok túra Sopronba elszállásolva. Idén semmiképp sem fér bele de ha tényleg komoly a szándék, jövőre lehetne róla szó. Elődeink is túljutottak a Pireneusokon 100 ezer feletti lóállománnyal...nekünk ne menne?
Kb ilyen útvonalon: Útvonal

Nem teljesen pontos, mert több pontot nem engedett a google letenni.
Jah,és ez nagyon szaladós, mert 440km/nap amit tartani kell átlagosan. Garantált a fogyás, és a kimerülés, valamint a reggel6tól este 10 ig menés, mert ha megállunk "nézni", azt az időt be kell hozni valahol
Igen sitmmel !
Ügyesek ezek az AKMT-s fotósok !
Én csak az életemért küzdöttem !
JAh, és amit én számoltam nagyvonalakban olyan hogy 3 hét a túra, ez 11 000 km, 3 nap alpok oda, 1 nap francia ország, utána barcelona, valencia tengerpartihegyek még 3, gibraltár és átkompozás még 1 nap, marokkó 5 nap, haza gibraltáron át szintén. Spanyolország belsején át 3 nap (van pár 3000 méteres dombocska..) 2 nap pireneusok, andorrával, Francia kastélynézegetős 2-3nap, francia széle és alpok másik úton még 4 nap, és utolsó nap Villachtól mindenki amerre lakik, haza.

ez 25 nap. 3000 euronál kevesebbel nem szívesen indulnék el, de ebből valószínűleg a legtakarékosabb módon is elmegy 2000.

Szóval ehhez kell egy rakás cash, 1 szabad hónap, és egy GSnél nagyobb motor (részemről)
Egyet se félj barátom, én olyan szélvihart kaptam ma hazafele, hogy megálltam, beleugrottam esővértezetembe és ezután 70-80 km/órával küzdöttem az elemekkel! Meglepetésemre eső csak egy pár csepp esett de oldalszél annál inkább volt. Azt hittem kisöpri alólam a "legcsodálotosabbvalamitamitaföldaföldahátánhordott"
Számold ki a költségeket. Elég húzós. Ha nomád vagy, és lábon megy a motor, akkor is 22-23ft/km és hogy láss is valamit, ahhoz nem a legrövidebb úton fogsz menni se oda, se vissza. Fogcsikorgatva is legalább 1000 euro kell egy ilyenre, és akkor még nem is költöttél csak üzemanyagra, meg kajára, és nem ért baj.
nem látszika képeken, de a szám szélesbb mint a plexi !
Ügyes volt a fotós! Transzfogaras?

Ez is a fogarason történt, érdemes vigyázni
Ígérd meg, hogy szóltok ha mentek! Én tényleg benne lennék ilyen "őrültségekbe"!
Szia!
Esztergomtól Láván át érdemes menni Besztercebányáig (már maga ez egy élmény) majd itt tovább az 525-ös úton a pályáig, ami bevisz Besztercebányáig (ingyenes motorral). Erről balra kell majd felkanyarodni az 577-esre, ami egyszerűen fantasztikus.
Ha ott vagytok, előre és hátra is figyeljetek, mert ott tanyáznak a Tátreai betyárok
Úgy nem nehéz. Amikor pest és szeged között ingáztam minden hétvégén egy fel egy le. néha hétköznap is, és ha pesten voltam is mentem napi 50-et minimum, úgy nekem is szaladtak bele a kilométerek. Heti 900-1000 majdnem mindig megvolt.

...és elkapott a túrázás szele?
Ez komoly? Megyek!
Jól van, fő az egészség! A többi már jön...
az idei km.-ek nagyrésze melóba járás (napi 130 km )
kisseb élvezeti gurulások mellett összejöt életem első "nagy" túrája
Erdély 2200km. ( és mint írtam 2-3000 km-t még kibír ! )

Csak azért kérdeztem mert tudom, hogy gyengébb láncot (de így is túlméreteset tettél fel, valami 10essel olcsóbban mint akkor én), és kíváncsi voltam mennyit bírt, hogy már cserélni kell.

Én szégyenszemre csak valami 10ezer kilométert mentem azóta. Eddig ez a legkilométerfukarabb évem. 2ezer kilométernél feszítettem a láncot, azóta semmi.
szégyenlem, de akkor nem írtam föl ( fel ?) pontosan !
16-18 e km. ?
Csak aszfaltosak vannak a listámon.. meg murvásak! A sivatagban talán nem találunk patakot
min a múltkor Erdélyben ?
Mennyit tettél a láncba? Csak mert kb egy időben cseréltünk (erre emlékszem)
ataaa ! köszönöm az infókat láncügyben !