Van olyan ismerősőm aki megvette a matricát.......felment a pályára........125-el eldöcögött Miskolcra az M3-ason, majd 7-8 hét múlva kapott egy "idézést" hogy fáradjon be a központba, mert lekapta a kamera és nincs regisztrálva.......
Ő bement nagy mellénnyel mert biza ott volt nála a matrica az igazolószelvénnyel együtt......
A központba pedig kiderült hogy aznap, azzal a számmal a drága benzinkútas 17 autót inditott el......és sajnos nem ő volt az első:-)
ergo a kútas 16 embertől a pénzt zsebre "lyukasztott".....
Ha jól emklékszem Kesuti esete (volt FAN)
kapott egy papirost hogy nem volt matricája......
Ő bement hogy mutassanak fényképet........mert biza Ő nem is volt pálya környékén....
A nőci elővette a fényképet......nézték....nézték......a rendszám egyezett.......CSAK:-) mert biza a kocsi nem:-)
Ezt a nő nem értette mire a cimbi megmutatta neki a kocsit:-)
Vagyis valaki sufnituningba nyomot egy rendszámot.......és azt tette ki a kocsira.... (Taxi, Szállító filmekben is volt ilyen :-) egy gomb - és vált a tábla:-)
Tehát relatíve az SMS a legjobb hisz ott nyoma van a
- telefonodba
- a szolgáltatónál
- a telefontársaságnál
- a pályarendszerben..
Szóval 4 helyen......
ellentétben a matricás megoldással ahol
- talán megvan még nálad a matrica az ellenörző szelvénnyel (mivel CSAK együtt érvényes)
- és a rendszerben
rendszámot - szünet - D1M
elküldöd a 8-100-100-ra.....
Kapsz egy SMS-t hogy helyesek e az adatok......
Visszaküldöd IGEN....
megjön az SMS az adatokkal....és kész....
Szerintem ebben tévedsz!
Miért?
Mert a legtöbb biker ugye a lyukas idejét itt tölti a netten - mint Te és Én is...
vagyis nem tart semmedig felmenni az oldalra és kitölteni a lapot.....(Kucsi pl szombat hajnalban 3 perc alatt végzet - a két oldal betöltés közt meg felvette a csizmáját:-)
Természetesen Én is jobban támogatnám a matricát, hisz kicsi, elfér......és ha szívózni akarnak akkor előveszi az ember.....
De egy SMS, egy internetes kinyomtatás azért már elkeveredhet
Igaz megfogadtam ne szólok hozzá, meg nem is akarom újrakezdeni ezt a cigány témát, de van egy két dolog ami nagyon bas...a a csőröm.
Én azzal amit Blue írt szinte teljesen egyetértek. Beszéltetetk itt általánosításról, fajgyűlöletről meg minden másról, de én is azt mondom, lakjon valaki a cigányok közelében és majd megtudja.
Amúgy amit sokan úgy vélnek hogy cigányozás, az nem más mint az emberek azon nézőpontja, ami a cigányokat jellemzi.
Ma a cigányságot jellemzi a bűncselekmények sorozatos elkövetése (amit a szegénységgel magyaráznak), a munkanélküliség és a felelőtlen gyerek gyártás, stb.
Mint írtam JELLEMZI. Azok a cigányok akik nem művelik ezen dolgokat, hanem normálisan emberhez méltóan kívánnak élni (mégha sokszor szegényen is) ezért szégyenlik azt hogy cigányok.
Van egyébként egy jó magyar közmondás: Kivétel erősíti a szabályt.
De mivel ma magyarországon a többségi cigányság a fentebb említett nagyrészt bűnöző és le nem írható életformát éli, ez jellemzi öket. Sajnos.
Láttam a tévében egy műsort, ami pont erről szólt. Azt feszegették, mi a mai cigány fiatalság célja az életben. Azt hittem nem jól hallok, de sajnos igen. 12 évesen már valamilyen bűncselekmény elkövetése. Na ez aztán cél. Náluk ez a menő.
Volt egy - két cigány munkatársam. Érdekes módon soha senki nem feszegette azt hogy ők cigányok. Mindenki szerette őket, el lehetett velük beszélgetni mindenről, még a cigányságról is. Hát akik rasszizmusról beszélnek azoknak hallani kellett volna őket. Egyébként normálisan öltöztek, tiszták voltak, normálisan viselkedtek, és becsületesen dolgoztak. Jobban meg lehetett bízni bennük mint sok magyarban. Tehát ilyen is van. Csak nem ez a jellemző.
És ha a cigányságról beszélünk úgymond negatívan, akkor nem általánosítunk. Ez nem jó kifejezés. Csak van egy jellemző viselkedés forma a mai cigányságra és az emberek a dolgokat összevetik ezzel és már ki is alakul a kép.
És mégegy. Okészoké, amikor azt mondjuk hogy a cigányok ilyenek, meg olyanok, meg mikor történik egy ilyen szomorú baleset, meghalljuk a körülményeket miért gondoljuk azt hogy az elkövető cigány származású? Mert a körülmények alapján és az elkövetés módja a cigányokra jellemző.
Például amikor arról beszélünk, hogy mennyit megy egy fojtatlan GS. Mindenki azt mondja 170-180. Ez a GS -re a jellemző. Persze biztosan van olyan is ami csak 160 -at tud. De ezt senki nem fogja melléteni. Tulajdonképpen minden dologra lehet mondani ellenpéldát, mégsem teszük. Gondoljátok el milyen lenne ha minden után hozzátennénk hogy: de biztosan van egy olyan vagy más is ....
De a legjobb példa: Amikor azt mondjuk hogy férfi vagy hogy nő. Mindenki vagy a legtöbben arra gondolnak ami. A férfi a hím, a nő a nőstény. Pedig nem is mindig. De ez a jellemző.
Kiválasztom a matricát, beírom a rendszámot, az érvényesség kezdetét, meg egy létező e-mail címet, átdob a fizetési portálra, kell egy bankkártyaszám, kinyomtatom a bizonylatot (nem muszáj) és kész.
Kb. fél perc az egész.
Az autómra mindig így veszem a matricát. Egyedül a plusz 100 Ft.- t zavart eleinte, de azt hiszem még így is jobb, mint esetleg egy fél órát állni sorban valamelyik kúton, nézni hogy az előtted álló eldönti -e már melyik vackot vegye meg. Arról nem is szólva, hogy mikor sietsz valahová tutira akkor fog elfogyni ott a matrica.
Én azt mondom, semmivel sem bonyolultabb mint pl. ebbe a fórumba beírni, vagy írni egy e-mail.
Azt meg nem is mondom hogy mobilja már a kóbor macskának is van kettő....
Szerintem a legtöbb motoros fiatal nyitott a telefon és computertechnika rejtelmeiben, bár biztos vannak többen mint te meg én akiknek ez bonyolultnak tünik.
Én ugy vettem ki hogy nem kell az összes bajuszfelsorolásban szereplő dolgot végigcsinálni. Pl SMSnél: rendszám elküld a 8100-100-ra visszaigazolást megvárni majd visszaküldeni . Jól értettem?
-regisztrálni kell a neten vagy telefonon
-átutalni valamennyi lóvét vagy csekken befizetni (átutaláshoz bankkártya vagy számla a csakkeshez pedig csekket kell igényelni)
-elküldeni az sms-t (csak pannon és t-mobile)
-válasz sms-t visszaküldeni
és hipp hopp mehet a dolog
na asszem nem megyek pályára
(leegyszerűbb dolog az lenne ha meg lehetne venni a kutakon)
Na ezért nem lessz végleges ez a félárú matrica mert rengeteg motoros nem fog vele szarakodni.
De, ha olvasni nem akarsz: Csak telefonról és internetről lehet vásárolni. Telefonról bárhonnan hívhatsz, de SMS-ben csak a T-Mobil és a Pannon hálózatból tudsz fizetni... röviden ennyi alényeg.
NEM! Igazad van!
A tűzkeresztségen aki motorra ül az át fog esni - ha akar ha nem......
Persze ha nem akar - akkor ne üljön motora.........
ezt követően dől el.......mi lesz...
Édes öcsém is kapásból hívott, hogy akkor most mi lesz? Ugye nem hagyom abba ( ).....mert ha most abbahagyom sohe többé nem fogok motorra ülni......
Szerintem eset már el mindenki biciklivel....ÉS? többé már nem ültél nyeregbe?
Aki pedig fél - az tényleg ne üljön fel többé motorra, mert onanntól már ön és közveszélyes is, hiszen egy baleseti helyzetben lehet hogy nagyobb bajt okoz, mit alapban......
Hogy értsétek.....
PL szembe előznek...... előtte gázt adott és az út szélén kikerülte a szitut....
Mig most már rásatuzik, igy a hátsó emberke bele fog szállni.....
Vagy! a Superbike, DRBIKE-nál is szakosodott úriembert keresétek.....
A neve: Dr. Herpy Miklós ügyvéd
Én is vele konzultáltam mikor a blöki miatt picit karcos lettem:-) (ez amugy ugye megjelent a superbike JOGDOKI rovatában is)
Igy - közös megegyezeéssel 200 ropit vettem le a biztósító számlájáról 2,5 hónapon belül!
A balesetnél MINDENT megkövetelhetsz!
- nem csak motort, hanem a ruhát, bukót, telefont, MP3 lejátszót.....minden anyagi kárt
- kieset jövedlemtet extrákkal (pl nekem az hogy ünnepnapon dolgozok az 100%-os nap.....
- ha van jegyed (pl mozi, színház, nyarlás.....)
- + fájdalomdíj!
Van olyan ismerősőm aki megvette a matricát.......felment a pályára........125-el eldöcögött Miskolcra az M3-ason, majd 7-8 hét múlva kapott egy "idézést" hogy fáradjon be a központba, mert lekapta a kamera és nincs regisztrálva.......
Ő bement nagy mellénnyel mert biza ott volt nála a matrica az igazolószelvénnyel együtt......
A központba pedig kiderült hogy aznap, azzal a számmal a drága benzinkútas 17 autót inditott el......és sajnos nem ő volt az első:-)
ergo a kútas 16 embertől a pénzt zsebre "lyukasztott".....
Ha jól emklékszem Kesuti esete (volt FAN)
kapott egy papirost hogy nem volt matricája......
Ő bement hogy mutassanak fényképet........mert biza Ő nem is volt pálya környékén....
A nőci elővette a fényképet......nézték....nézték......a rendszám egyezett.......CSAK:-) mert biza a kocsi nem:-)
Ezt a nő nem értette mire a cimbi megmutatta neki a kocsit:-)
Vagyis valaki sufnituningba nyomot egy rendszámot.......és azt tette ki a kocsira.... (Taxi, Szállító filmekben is volt ilyen :-) egy gomb - és vált a tábla:-)
Tehát relatíve az SMS a legjobb hisz ott nyoma van a
- telefonodba
- a szolgáltatónál
- a telefontársaságnál
- a pályarendszerben..
Szóval 4 helyen......
ellentétben a matricás megoldással ahol
- talán megvan még nálad a matrica az ellenörző szelvénnyel (mivel CSAK együtt érvényes)
- és a rendszerben