Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mi volt a bolt neve?
A micsodát a honnan?
Legalább tudtam reklamálni,meg tankolni is!Azóta elektronikai cikket csak otthon veszek!
Legalább tudtál.
Nekem volt egy internetes vásárlásom, és senkinek nem tudtam a "sz@rért" ugrálni... bebuktam egy 5000-est...
Na, azóta résen vagyok.
Na puff egy tehénnel több kell.
Nagyhoz több anyag kéne,nem éri meg biztos!
Az ár az stimmel de mondom miniméret van ruhában és slussz.
Spyke-ban meg összeválogatva különböző méretű kabát-nadrág együttes is kijött 123e ből úgy hogy a két cucc külön 5 hónapos eltéréssel lett megvéve.
Ne is!
Én vettem a tavasszal egy Scorpio sisakot,de több féle méret van ott!Az igazi S-es még a fejem tetején sem jutott túl,amit vettem azon szerintem csak a bélés az S-es,mert úgy kellett összeválogatni!De beszarás jó!50%-os árban volt!
Ja és hál istennek nem járok irodatechnikáért dombovárra.
Mondjuk speciel náluk sosem talátam rám valót csak kis rózsaszín husú törpékre.
Csak ez eszembe jutott a hol reklamáljak című dologhoz!
Szép történet...
Ki ne maradjon a reklám:
VARITEL IRODATECHNIKA:
Dombóvár, Szabadság u. 8/b
Tel: 74/460-957 vagy 20/349-5289
Nyitva: H-P: 8:30 - 17:00 h
varitel@dravanet.hu

PHOTOHALL:
Dombóvár, Szabadság u. 17.
Tel: 74/466-526 vagy 20/946-6488 30/620-3336
Nyitva: H-P: 8:30 - 17:30 h Sz: 9 - 12 h
varitel@dravanet.hu
Na délután már egyszer beírtam,de elröppent az éterbe a megjelenés előtt!
35km-re a városkámtól sikerült vennem egy dvd írót a pc-be!Hazaviszem nem igazán ír,vagy csak kurva lassan!Szarakodok pár napig és visszaviszem!(Közben számoljátok a km-eket!)
Pici cica átveszi az írót,hogy küldik BP-re,mert csak ott dönthetik el,hogy mi a teendő!Ugye a jótállás megy vele el!2hét eltelik és csicsereg a kiscsaj,hogy cserélték menjek érte!Megint megyek odaadják és mehetnék haza!Mondom a kiscsajnak,hogy hol a jótállási jegy az új íróhoz?Azt mondja,hogy le kellett adnia az előzővel!Mondom neki,hogy nem az előzőé kell,hanem a cserélt "új" darabé!Azt mondja,hogy mivel nem most vettem ezért nem tud adni,mert nincs új számla,amit mellékelni tudná hozzá!Mondom neki billegtesse a főnőkéhez azt a formás kis seggét és hívja ide!Jött is a főnök és kértem tőle az új garanciát jogosító jótállási jegyet!Azt mondja,hogy azt neki le kellett adnia.Mondom neki,hogy én nem a régiét kértem,mert azon a gyártási szám nem stimmelne,hanem újat!Mint ahogy a jogom megvagyon hozzá!Azt mondja,hogy nincs ilyen semmi,soha nem is volt náluk efféle nyomtatvány!Kérdezem tőle,hogy esetlegesen ha nem jó a szerkezet,akkor mivel igazolom a vásárlás tényét és hogy pont azt a készüléket vettem ott?Azt mondja,hogy megfogják ismerni az írót is és engem is,különben meg nem szokott ezekkel az írókkal semmi probléma lenni!Szép nyugodtan fel hívtam rá a figyelmét,hogy ezt már cserélték és én ezekben a megismerős sztorikban nem hiszek és kérek jótállási jegyet!Értsem meg,hogy ilyen nincs és ezt hajtogatta több ízben!Nyomatékosítottam benn,hogy addig innen el nem megyek,míg nem ad garanciát!Ő már pedig nem fog adni!Mondtam neki nyugodtan is,de már forgó szemekkel,hogy addig adja oda,míg nyugodt vagyok!Ezt legalább tízszer oda vissza lenyomtuk,de akkor sem ad!Erre ránéztem csúnyán és ő megkérdezte hogy most akkor pofozkodni fogunk?És jött már felém!Hát egy 50-es szakállas 170cm-es fickótól még nem ijedek meg és zsebre tett kézzel nyugodtan válaszoltam továbbra is!Akkor hívjunk rendőrt pattogott továbbra is!Á ez jó ötlet és már vettem elö a telefont és kezdtem volna tárcsázni!Közben mondom neki halál nyugodt hangon,hogy ez hülye ötlet volt a részéről,mert nem én fogok ebből rosszul kijönni,mert nekem a garanciás papírhoz jogom van,és erőszakkal is csak ő fenyegetőzött!Gondolom több kamera is épp ránk irányult közben,mi gond lehet itt.
Nananana várjak már egy picit,mert szemben lehet a másik boltban van ilyen nyomtatvány!(?)
Telefonált a feleségének az meg rohant át lebegtetve azt a nemlétező papírt!2 perc sem tellett el és kezemben a kitöltött garancia!Néda,mondom magamban ez szopatás a javából!Majdhogynem puszival kellett búcsúzkodni a fickótól,annyira meggondolta magát közben!
Hazaviszem az írót ez is szar!Másnap megyek vissza,mondom akkor adják vissza a pénzem!ÁÁÁÁ nem lehet,mert nem vagyok benn az vásárlástól számított 72 órában!Há mondom tegnap vettem!Neeem az csak cseredarab volt és nem akkor vettem!De megnézik!Mondom mi a szösz,az elsőt nyomban BP-re kellett küldenem,hogy kicsússzak a garis időből,ezt meg már megnézhetik! Átmentem a dolgomra közben pár óra múlva telefonálnak,hogy menjek érte,mert nincs semmi baja!Szemem láttára nekiállt a srác cd-t írni,amit 1óra 38 perc alatt sikerült is befejeznie!Mondom neki,hogy ő szerinte ez normális?Mondom a Frédi-Béniben a madár előbb megírna egy cd-t!Azt mondja gogy ez nagyon zsúfolt cd volt és sok volt rajt az adat!
Na ekkor határoztam el hogy abbahagyom és eljövök!
Na a röhögéstől már szinte nem is voltam pipa!
Közben megígértem nekik,hogy a lehető legtöbb helyen el fogom ezt mesélni mindenkinek és reklámozom a boltjukat!
Ne hagyd ki a mugent a fókuszálásból sem a Superzone-ban!
Igen, mondjuk az utóbbi kálváriám a légzsákos kabáttal vicces volt...
(nem hoznak belőle, csak azt, amit megveszek, egyébként próbáljam fel a nagyobbat, jó az is; hogy néz ki élőben? - tettem fel magamnak a kérdést. majd megtudom, ha megvettem, gondoltam; kedvesek voltak meg minden, de nem egy Donald kacsás tolltartóról van szó, hanem egy 120ezer Ft-os luxuscikkről).
Úgyhogy inkább az 58%-kal leértékelt Probiker full bőrruhára fókuszálok (ha még lehetséges).
Hello

Szerintem okosan kell megválasztani hogy mit vesz az ember on-line, és mit nem. Van amit érdemes, van amit nem...
Persze, vannak dolgok, amik online ugyanannyiba vagy többe kerülnek, mint "kis"boltban, és akkor meg már minek ott venném.
Ezen kívül nem rossz dolog párszor előre gondolkodni (hogy ne legyen eső után köpönyeg...), esetleg házhoz szállítással.
Pont az ebayt,amazont cseszhetem.2 hétig túrtam a netet hogy csizmát találjak magamnak.
Mindenhol drágább volt mint a boltban ahol végülis megvettem.
És ott próba után meg tudtam venni azonnal.Nem kellett várni.
Alkatrész használtan más tészta de azt is inkább megtaperolnám megvétel előtt.
Lehet régimódi vagyok.
Na most kell felhozni a ki milyen gumit és olajat használ kérdést!
Zoli nemcsak olvassa, hanem érti is, amit írok.

Gyerekek... menjen már valaki reklamálni egy webáruházba. Tisztelet a kivételnek, nem nagyon kell élni a fogyasztói jogokkal.

Na, én ezért nem "faszoskodok" fillérekért...

Persze, én is használom az internetet... erre is. De sokkal körültekintőbben, minthogy csak az árig lássak.
1. Ha folyton újrakezdi, mindig nullázódik nála a vásárlóktól kapott visszajelzés. 10 elégedett vásárló? hmmm...gyanús. Akkor inkább annál vásárolok, akinek 15.000 elégedett vásárlója van. (ebay: Top rated seller)

2. A noname, 1 személyes webáruháznál megvan a rizikó (ahogy az aluljárós kesztyűvásárlásnál), de az online értékesítő helyeknél, mint amilyen az Amazon, az eladók felelősek a honlap iránt, és teljes elérhetőséggel, szerződéssel vannak náluk.
Az online aukcióknál a hatályos Ptk. rendelkezései kötelezőek.
Hát nem tudom honnan veszed de a konkurenciaharc első áldozatai még a Pannoniában is az irreális árréssel dolgozók.
Namost az internet korában szerinted egy évek vagy évtizedek óta rendesen és becsületesen dolgozó bolt amihez régóta visszajáró kuncsaftok tucatjai mennek az pancsol először vagy a webáruházat nyitó garázs mélyén dolgozó egy szál emberke aki 3 havonta tud másik tárhelyen más név és más cím alatt árulni mert a kutya sem ellenőrzi?
Csak egy gugli hirdetés kell befizetni hogy először az olcsó olaj címszóra ő jöjjön fel.
És terít 3-4 hónapig vagy egy évig.
Majd 0 adót fizetve esetleg vámmentes ruszki pakura olajat a sufniban pancsolva elillan.
Majd ezt szívfájdalom nélkül ujrakezdi mert az arcát nem adja hozzá a csomagküldés miatt.
És sosem jössz rá mert egy pancsolt olaj 50e km alatt jön ki addig meg ugyis más lesz a tulaja a gépnek.
Megértem a kereskedői árpolitikát is.

A szállítás Hong-Kongból nem túl drága. Még kis csomagnál, nekem, tehát végfelhasználónak sem. Akkor nagy tételben viszonteladónak mennyivel is olcsóbb?
Vám nincsen az EU-n belül. Úgyhogy ez is kilőve európai termékek esetében.

A bolt fenntartása, igen. Némi árrés, igen.

De én inkább a sok kicsi sokra megy és a vevőMEGTARTÓ elvet preferálnám.

Ehelyett Pannóniában még ma is általános a "gyorsan nagyot akasszunk" üzletpolitika, úgyis csak 1szer jár itt a vevő.
Héló, ez nem a McDrive, ahol 1 km-re jársz a dugóban, amikor észreveszed, hogy megint kihagyták a majonézt a tasakból!

Az internet és nagy nyilvánosság korában már nem éri meg simliskedni, lásd Ebay vagy Amazon. Akit flémelnek, az hamarosan becsukhatja a boltot. Az Amazon vajh miért nem szállít Magyarországra újonnan regisztrált felhasználók esetén? A jó öreg magyar posta, de ez már egy másik történet...