Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kb egy éve épp ezen ment a vita itt a sportmotoron az olaj témájú fórumban!Egy volt olajfutár írta azokat a sorokat, amik beleégtek az agyamba!Hogy is volt:
"Annyira kevés a futárok fizetése és rá vannak kényszerülve a pancsolásra,tudom én is ezt csináltam!"
Erre közfelháborodás váltott ki,mert mi az hogy rá vannak kényszerülve?Mindenki más dolgozik valahol és mindenki rá lenne kényszerülve a csaláson és hamisításon akkor ö lenne legjobban felháborodva!Én speciel pékként a liszt helyett bele..arnék az ő kenyerébe,nem is tudom mit szólna?Viz helyett meg tele3.14silném?
Na ez csak felvetés,nincs ilyen a kenyérben!Soha nem is volt!
Madzag,meg egér esetleg pár kisebb-nagyobb oda nem illő volt benn régebben,de manapság már nem jellemző,ugyanúgy nem lehet szinte már jó kenyeret venni!Ezt is el tudnám mesélni!
Szóval az olajfutárra visszatérve-pont neki kellett valamely kútnál venni olajat az autójába és a 4(!)liter olajból 3-nak más volt a színe és az állaga!És még ő volt felháborodva!Viszont a kútnál mosták kezeiket és elzárkóztak a pancsolás ellen és már kapásból ott sem volt nyomban hibás senki!Az is szaladgált össze-vissza!Ilyen világban élünk!Szerintetek a márkaszervizek nem pancsolnak?Nem a faszt nem.Vagy a boltok ahol veszitek az olajaitokat?Esetleg a raktárak ahonnan ők rendelik?Miért van a Castrol Magnatec olajaknak többféle csomagolása?A 9-es vonalkódosakat török,meg ilyen olyan országokban gyártják, a 4-essel kezdődőket meg német országban!Ez szinte köztudott,de ki hisz ezeknek?Ha kár eset van,akkor is az én károm lesz,függetlenül attól,hogy kitől vettem!Senki sem vállalja magára majd!
Őőőő.
Nos egy kicsit benne vagyok a kereskedelemben.
Nagyon régen elmúlt az az idő amikor 30% os meg még feletti árréssel dolgoznak a boltok.
Ha egy adott termék aminek a hivatalos nagyker ára x arra nagyon nagy 20%-os haszon van de általában 10 szokott lenni boltban is.
Namost ha ennek a cuccnak 20%-os az eltérése mint a nagy átlag ott már gond van vagy a beszerzésnél (számla nélküli,romániából bejött vámmentes stb) vagy nem azt kapod amit kapnod kellene.
pont mint a használt motoroknál.
Ha valaminek nagyon szélsőséges az ára a többi piacon lévőhöz képest felhúzod a szemöldököd hogy hogyhogy.
Tudom a legtöbb vevőt nem érdekli a számla,meg a többi dolog hanem csak a végösszeg.
Általában nálam ezek jönnek vissza hogy az olcsó nem is annyira olcsó.
Olajnál meg inkább az utánad következő tulaj szívja meg.
Nem abból indulok ki, hogy hamisat akarnak rámsózni.
Manapság mindennek hamar híre megy az interneten...
Milyen olcsó dolog? Ha X ára motoros boltban Y Ft, webshopban meg UGYANAZ Y-20% Ft, akkor nyilván utóbbiban veszem meg, mert nem izgat annyira a kirakat, fűtés, villany, alkalmazott stb. Az nem az én problémám.
Hát a legnagyobb az esélye a webshopnál a pancsolt olajnak.
Simán lehet kapni bármilyen gyári flakont originált és megy bele a hulladék rossz minőségű cucc és ott az extraprofit.
És te meg spóroltál 500-1000 pénzt a dolgon.
Még a lebukás veszélye sincs meg mert egy olajat ha nem olyan nem deríted ki sosem.
Azonkívűl az eredete sem tisztázott az olcsó cuccoknak.
Ha fűtik-hűtik, világítják, bővítik, csillog-villog, és ha minden pultnál a nyakamba liheg két eladó, az nem az én problémám. Nekem nem kell menő kirakat frekventált helyen, nekem csak a termék kell, jó áron.
A webshop-oknál egyelőre a magas házhoz szállítási díj nem nyerő (pl. egy 1500 Ft-os terméknél az 1000 Ft-os kiszállítás nem túl kedves), és az, hogy amikor azonnal kéne, sokat kell rá várni, általában. Aztán van, ahol nem, és flottul működik.
Pontosan. Csodálkoznak, aztán mindenki másra kenik, hogy nem megy a bót.
Egy boltot azért fűteni is kell, van benne világítás, raktárkészletet, raktárat tart fent, alkalmazottai vannak... stb. stb.

A webáruháznál ez nincs, vagy nem jellemző. Általában "nem is létezik". Egy központi (más cégé) raktárból rendel ő is... így tud olcsóbb lenni. Egészen addig jó ez, ameddig reklamációra nem kerül a sor. Na, azt elég pőtyögős intézni velük... hiszen az esetek többségében azt sem tudod, hogy kitől rendeltél...

Ennek ellenére valóban olcsóbb néha a neten vásárolni. és ez lényeges szempont. Csak menjen minden simán...
Há jah!Belementem a Decathlonba ott kerestem egy snowboardos alsót és felsőt a motorosruha alá!1990.- x 2=3980.-!Intersportban meg 8000.-!
Bemész a motoros boltba, ott ilyen meg olyan speciális aláöltöző ruha 15000.-tol felfele!De ez mindennel így van!Sokat emlegettem itt is a bőrruha viaszt is ami motoros boltban sok ezer, a lovasboltban meg szinte lófasz!
Sőt a vegyi áruk boltjában meg 290.- a bőrápoló olaj!
Mi egy luxuscikkekkel foglalkozó lakosok vagyunk,akiket meglehet próbálni lehúzni!
Két hete rendeltem a neten olajakat a kocsimba motorba és váltóba és a GS-be motor olajat szűrővel!Levegő szűrő volt tartalékba!A neten az autó olajakkal kb 5000.- spóroltam a motoron meg kb 1800.-at!Ebből levonom a futárt,akkor kijön a kocsin levő kedvezményem maradt meg tisztán!
Nekem az "ismerősnek" hitt alkatrészesnél 10% kedvezményem van és így is spóroltam rajt 5000.-t!A többi boltban meg csak az olaj a duplája volt! Shell helix Plus 10W-40 (6500---12500.-)
Csodálkoznak,hogy megnőtt a neten rendelők száma?
Meg nem igazán mennek a boltok?
Így nem is fognak!
...csak ez nem motoros bolti cucc.
csomó mindent olcsóbban lehet megkapni, de amint motoros boltba is bekerül, mondjuk ottani logó alá, máris többszörösébe kerül. "Motorozol, kispajtás? Akkor van pénzed, vedd is meg, itt."
olyan meleg van, hogy megfagyott a strandpapucsom is!
Én autónál jártam úgy, hogy csak úgy jártam sikerrel, ha ráhegesztettem egy méretes anyát a csavarfej megmaradt részére.
Egyébként ésszel, de határozottan szabad kalapáccsal kocogtatni a csavart, az is segít néha megindítani. Ha van gázlámpád, azzal lehet hevíteni a csavart, mivel alu öntvényben van, a motorház jobban tágul, a csavar kevésbé, ez is segíthet. Nyugodtan melegítsd 100 fok környékére, és próbáld akkor megindítani. (Egyébként az anya felhegesztésében is ez a jó, hogy a hegesztés miatt amúgy is megmelegszik, ráadásul utána már van mire tenni a kulcsot...)
Svédfogó, vagy egy jóminőségű vízpumpafogó l, vagy hozzáértő szakember segítségével.
Hello

Ha ez a biciklibelső eszembe jut, valószínűleg ezt választom, mert talán jobb megoldás mint a zsugorcső, szabadabban mozgatható olcsóbb, és nem kellett volna elautóznom a zsugorcsőért. :-)
Szóval JÓ ötlet.
én régebben olyat csináltam, hogy egy szövetcsikot varrógéppel összevarratam, kiforditottam és belehuztam a láncot (igy nem karcolt össze semmit.) a másik jó és olcsó megoldás a biciglibelsőbe húzás.
Hello nem tudja valaki hogyan tudnám kiszedni a szétdeformálodott olajleengedő csavaromat a gs-emből. A választ előre is kösz i
Egyenlőre marad, ha nagyon kényelmetlen lesz így a használata, akkor leveszem.
Annyira nem olcsó a zsugorcsó hogy csak úgy kidobjam.
Még leszedheted róla....
Helo

Nehéz, 3.8kg/m ez másfél méter így 5.7kg
Elég merev lett, igy csak egy 17cm átmérőjű körbe tudom összetekerni, sajnos nem gondoltam erre a zsugorításnál.
Mennyi a súlya? És "csigabigába" össze tudod tekerni? Hogy a hátsó ülésre felpókozható legyen...
pofás lett
Feltehetően igazad van.
Azonban így nyugodt a lelkiismeretem, ennyit tudok tenni az ügy érdekében, ettől többet nem is lennék hajlandó, mivel az már szerintem is túlzás lenne. Nem utolsó sorban nem volt horror drága mint egyes ABUS XENA Kryptonite Oxford vagy Almax termékek. Kevesebb volt mint 14.
Vettem 1.5m 50mm-es zsugorcsövet beletettem a láncot és hőpisztojjal megmelegítettem. A végeredmény a képeken látható. Kicsit merevebb lett, mert nagyon rázsugorítottam, de teljesen jól használható.
Ime pár kép.
Persze megkell tenni minden lehetséges védelmet a motor,"vagyontárgy"érdekében,de azért nem kell átesni a ló tloldalára.Bőven elég egy 10mm es edzett acél lánc,és egy jó saválló lakat.Ezeket kb ötezerből meglehet úszni,vasboltja válogatja.A lényeg hogy erővágóval egy 10es acélt már nem lehet átvágni,de egy akkus kis sarokcsiszolóval 1mm es koronggal BÁRMIT.És nagyjából azt is lefogadom,hgy bárhol meglehet ezt tenni a magyar embert ismerve még segítséget is kapnék hozzá,nem hogy odaszólást.bár nem kell ehhez magyar ember,elég bármelyik mai nép.A lényeg,hogy mindenünk csak ott van biztonságban,ahol mi zárjuk le,és vigyázunk rá.
Rendben.

Én egyenlőre egy ilyen lakatot vettem 3000Ft ért.
ABUS 34/55
Azonban már este megtapasztalom a keménységét a láncnak, mivel a két utolsó szem oldalából 1 - 1 mm-t le kell vegyek flexel. Mivel a belső átmérő csak 24mm. A láncra majd valahol veszek egy 50mm-es zsugorcsövet hogy ne sértse fel a lánc a motor fém részeit.