Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

briliáns ötlet!
hatalmas az Isten állatkertje, de ilyesmikért
szeretjük a homo sapienst !
Ez nem blues de nem semmi

Trakesz
a jó kis blues-zene valóban jót tesz
a léleknek!
Hallod-e!? Majdnem be lehet költözni közéjük... lehet, hogy egy garzon lakás kisebb, mint OTT az űűűűűűűűr!
hogy lesz ebből "sörkollektor"
amúgy meg rémálmaim lesznek, attól tartok
Baaaaaaaaaaaazzzzz...
De kéne...
Valószínű, hogy nem lehet még akkorát építeni... valószínű ezért építenek alacsonyabbat, messzebbre.

Na, ebben a témában nem szeretnék többet "szakérteni".
Igen, de mit ér a 6m-es gát, ha a trutyiszint is 25m magasan van
Akkor csak kéne a 30m-es gát
Egy 30 méter magas gát árnyékában eltörpül egy 6 méteres... pláne, ha több 100 méterre, esetleg kilométerekre van... valahol a horizonton.
Teddy!
Én nem képzelődtem, csak megjegyeztem mit látok ill. mit nem látok: egy mütyür gátat és semmi mást. Szerintem is a régi gáton túl kellene gátat emelni, megfelelő minőségű anyagból. Mintha ilyet egyszer ki is hámoztam volna a tudositásokból, de itt nyoma sincs, hogy csinálnának valamit. Márpedig jön még eső, hó !
a természet nagy úr, megerőszakolni nem lehet.
Szlovákiában is vakaróznak egy két helyen, ahol völgyzárógáttal árasztottak el völgyeket. Náluk is a 150 éves átlag két-háromszorosa volt a csapadék, és még mindig jön az égből... ennyire túlbiztosítani szerintem semmit nem szoktak a tervezéskor. Ez a tipikus példája, amikor apró hatások összeadódva nagy galibát okoznak... sajnos.
én azt nem értem mért hegytetőre kellet a tározót építeni. nem találtak neki egy völgyet és onnan nem folyik ki.
Ha a szakadtat újra építik, azzal adnak a sz@rnak egy pofont. Logikusan átgondolva "nyúlgátkat" kell építeni... amennyit kell... és gyanús, hogy ezt teszik is. Ha 200 ha kell hozzá, akkor annyit kerítenek be velük... az eső senkinek nem segít jelenleg, hiszen hígítja a "majdnem szilárd" iszapot. Le a kalappal, aki a világ tekintete előtt megoldást eszelt ki. Még, ha átmenetit is...

A te képzeleteddel ellentétben az én agyamban "koncentrikus félkörök" képezik az új mentesítő részt... akárhány gáttal... a logika ezt diktálná. Hááát, csak ennyit tennék hozzá... a nem sokhoz.
Nagyon durvák a méretek... aztak..va...

És talán a fotók vissza sem adják.
Hát nem sok földet hordtak eddig oda
Látom a gátacska mögött is csordogál a lé és a szántók felé még cső is van benne, nehogy már akadályba ütközzön az átfolyás (utolsó kép)
csinálják!
Nem egyet!
Az egyik amit a harmadik képen bal oldalon látsz.
Meg az alábbiakon is láthatsz néhányat.
Lassan legalább 10-15 gát épül. Egyenként majd 2-6 méter magasak. A feladatuk h megfogják a 30 (IGEN HARMINC) méter magas gát mögül kicsordogáló anyagot.
Ja hogy szerinted csak Terelgetés?
hmmmmm
A földtanhoz nem értek. Ott azt sem tudom merre lejt. De.........
Nem azt mondták, hogy a gátszakadásnál csinálnak egy uj gátat?
Üdv!
A kérdés a szokásos: Hol jártam ma?
Az első képen látható, fürdőzésre csábító (a fényképnél sokkal szebb tiszta kék vizű) tavacska Ph-ja 12!
Aggy'sten!
látom hozod a régi formád ! ügyes !

Erik a csipkefinom cizellált lelkületű ironizatőrszatír!
Estét!