sziasztok
itt emlitette valaki azt a programot, amivel plakátot, posztert lehet készíteni? Ugy emlékszem, hogy POSTERIZE neve volt, és amint betöltötted a képet, A4-es lapokra szétvágdosta...
Ma megvettem a motort, már a garázsban pihen! :)
A karbiszereléstől nem rettenek meg, én az ilyenekben örömöm lelem. Az aggodalmam a 20 kW-al inkább a 'hivatali' dolgokkal kapcsolatban volt, de már nem érdekel, örülök az olcsóbb biztosításnak! ("Én így vettem, fogalmam sincs arról, hogy ez a motor erősebb.") Pedig az, ebben nincs egy fia fojtás sem. :)
Negatív következménye nincs... csak hangolni kell. Karbiszinkron, benzin-levegő keverék, esetleg gyújtásállítás. Rutinmunka az értőknek... én magam nem vagyok az.
Ha 2003 előtti a gép, akkor könnyen "ki lehet nyitni". Ergo nem kizárt, hogy 35 kW-os. Az ez utáni évjáratokban már felettébb bonyolult a fojtás kivétele. Ellenőrizni úgy tudod, ha megméritek padon... valakinek rá kell áldozni azt a 10-15 e Ft-ot. A tapasztalat az, hogy az első gazdás 2004-től forgalomba helyezett motorok annyit tudnak, amennyi a forgalmiban van. A korábbiaknál előfordulhat "nyitás"... pad nélkül szereléssel a gáztolattyún beragasztott furatok árulkodnak a teljesítmény-növelt paripáról. De ehhez meg szerelni kell... ugyan nem sokat, de kell.
Nem is ez az aggasztó jel... hanem az, hogy "gond van a karbival"... csomó apró xar van benne, amit nem a helyére téve "elromlik" az egész technika. Karburátort javítani, feljavítani olyan, mint ritkán fellépő elektromos hibát megtalálni. Szerencse és ideg kell hozzá...
Tudtátok, hogy Auchan nál/BP M5/ letiltja a kútat valami elektromos kügyü ami a kamerához van kötve, ha nem veszed le a bukót?