Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hogyne kéne... látsz te ezen a szép a Hondán csomagtartót?
Mármint a jogsi elvevés része...
dehogynem, azt hétfőn fizetem be vagy megvárom 10.ét
Szóval azért van jó oldala is a dolognak.
Én úgy veszem ki a szavaidból, hogy a te büntidről már a kutya sem tud.
"MI AZ HOGY ENNEK NEKEM KELL UTÁNA JÁRNOM!"
Itt baxtad el. Amíg ne tudnak papírt mutatni arról, hogy te hivatalosan átvetted az értesítést (vagy csekket vagy akármit), addig te vagy a nyerő. Járj el "jóhiszeműen", de a saját idődet ne pazarold. Én így szoktam. Pláne nem ha megbüntetnek. Azért végképp nem fogok utánajárni.

Nekem a teljesítményadót küldi az önkormányzat rendszeresen késve (évek óta) és azt is csak olyan postaládába dobálósan. Semmi para nem volt, hogy az eleve 1 hónap késéssel érkezett papírt nyilván késve fizettem be.
...Magyarországon vagyunk.. mit vársz. Én a helyedben a pénzt se fizetném be...idén már kétszer kaptunk közlekedési szabálysértésért pénzbírságot.. egyiket se fizettük be.. és egy felszólítást se kaptunk.. pedig nem 1-2 hónapja történtek ha nem még tavasszal. Egyik haveromat meg lekapták trafival az apja kocsijával.. apuka gondolta befenyíti a fiát.. és megírta a rendőrségnek hogy a fia vezette a kocsit, tőle szedjék be a pénzt meg kapjon pontot.. mindez júniusban történt.. augusztusban a srác felhívta a rendőrséget hogy mi lesz.. mondták hogyha nem kapott még semmit akkor biztos elkallódott a papírja.. és hogy megúszta a pénzt is meg a pontot is
itt nem erről van szó úgy is lassan kivonatom, hanem erről a káoszról, meg hogy holnaptól már a rendőr is megbüntethet és elvileg nem is kéne róla tudnom, meg arról hogy az összes levél csak simán belett dobva a a postaládába
Gond?
Milyen gond?
Írtam Én egy szóval is hogy: JAJJJJ Ides testvííírem, olyan nagy a baj....

Én nem emlékszem:-)))
A kötelezetségeknek eleget kell tenni, ami meg maradt annak a segére verünk:-)))
Pl. most rendeltem a napokban új bukót:-)))))

A poén?
Nem is nagyon hiányzik...
A fránya banda igen, de a reggeltől-estig tartó,több napos túrák most valamiért nem.....
Lehet ez is a 7éves ciklus? hiszen ugye pont 7 éve hogy nagyon beindult a motorozás nálam
Gratula! Mostmár nem kell a "buszt" úgy telepakolni?!
.. de ha jól értelmezem az utobbi 1 hónapban már nem vezethettél volna.. viszont igazoltatás alkalmával se bukott volna ki a dolog az adminisztrációs elmaradás miatt..az meg hogy mostantól egy hónapig nem vezethetsz ..azt ki lehet bírni
de ha meg nem szalatgálok még nagyobb bajba lehetnék ha mondjuk holnap megállít a rendőr.... jah és kösz Oldpiet a tippeket
Erre csak az a véleményem,hogy szánalmas ami itt folyik! Teljes káosz az egész! Egy dolgot tudnak---büntetni de azt nagyon!Mondjuk Én a Te helyedben biztos hogy nem szaladgáltam volna ezügyben!
..örülj neki.. már egy hónap letelt az eltiltásból
Magyar ügyintézés =magyar cirkusz (csak talán az vicces is)

Leírom hogy is van/volt ez elestem februárban utassal, kiküldték a büntit (ajánlva)2 hónap eltiltást, fellebeztem, majd kaptam egy papírt hogy a fellebezés annyiban sikerült hogy pénzt csökkentették de az eltiltás maradt, a levélben az is volt hogy várjam meg még a bíroságtól is kapok egy jogerős papírt, 2 hét mulva SZEPTEMBER 22.én kaptam is egy papírt a bíroságtól hogy jógerőre emelkedett az ügy aug 27. -én és fizessem be a büntetést a jogerőre emelkedést követően 30 napon bellül, se csekket nem kaptam és az eltiltásról sem írt semmit, bemegyek a bíroságra nem tudnak segíteni... elküldtek a rendőrségre, a rendőrségen annyit mondtak hogy majd küldenek papírt,(kérdezem én hogy van ez hogy bekell fizetnem szept 27.ig a semmmit?) ma megkaptam a "csekket" 30.án bemegyek ismét a rendőrségre megkérdezni mi a határidő mert elvileg szept 27, de ez lehetetlen, annyit mondtak hogy 30 napom van befizetni attól kezdv hogy alártam hogy átvettem a levelet(hozzá tenném hogy ilyen nem volt csak a postaládában figyelt az illetékbélyeg és egyik levelet sem ajánlva kaptam csak és kizárolag a legelsőt még júliusban), ok bünetetés letisztázva befizetem majd hétfőn, jön a jogsi leadás téma, elküldtek az okmány irodába kérdezzzem meg ott, bementem tehát az okmány irodába, mondom érdeklődnék hogy mikor kell leadnom a jogsim mert egyik papíron sem szerepelt erről semmi, a nő megnézi a gépbe nem lát semmit, eközben elsétál mögötte egy másik nő aki ránéz a monitorra és így csinál hogy "ez az ügy most van épp nálam" sutyorognak 1 percet majd jön a nő hogy adjam le most a jogsim mert én aug 27.-e óta nem vezethetek, mondom ÓÓÓ igen? és nekem erről nem kellet volna papírt kapnom? a nő így csinál hogy de majd küldtük volna,! (kiküldték volna a papírt valamikor oktober elején hogy nem vezethetek aug27.-e óta, ami egyébként a gépbe sem volt bent) majd mondom a nőnek most nem adom le a jogsim mert haza kell mennem még, így csinál tök mind1 hogy leadom -e mert 10perc mulva viszi fel a gépbe hogy elvagyok tiltva, éés ha megállít a rendőr neki is ott lesz! fogtam magam azt ott hagytam a picsába! Kérdezem én ez csak nekem felháborító? Egy hogy sehol senki nem tudott segíteni mi is van, másik hogy úgy tudom meg az egészet hogy egy nő éppen pisilni volt ... másik meg hogy fizessek be valamit amit majd küldenek szept 27 ig? meg oktober elején küldik a papírt hogy nem vezethetek aug 27. -e óta és ezt is csak úgy viszik fel a gépbe... a másik meg hogy MI AZ HOGY ENNEK NEKEM KELL UTÁNA JÁRNOM! érdekelne a véleményetek!
1000Gratula !
Mesélj!
aztamindenszempillarebgetetősit neki!

szül.adatai a kicsikének?
Hurrrrá

Gratulálok, innen az Északi középhegységből.
Én valami lepedőszerűséggel szoktam letakarni.
Az utolsó tankolás után rakok bele egy kupica petroleumos adalékot (Louisos), szerintem a sima is megteszi.
Ha rozsdát látsz és nem akarsz vele foglakozni, akkor zsirozd be. Bowdeneket forgókat meg be lehet olajozni.
Ok, ok, de azt gondolom mindenki érti, hogy nem jó, ha adott esetben a 25 cm3-es égéstérbe akar a dugó 40 cm3 olajat komprimálni!
De jó! Végre!
én még a cbf kézikönyvébe olvastam hogy olajat kell önteni a hengerbe, lehet nem féldecit, ezért kérdeztem mi legyen, nem hiszem hogy a gyár írna hülyeséget
Na mi van Edinának?
Az útszéli sebességkiíró készülékek NEM fotóznak.
Szerintem a hengerbe ne nagyon locsolgassatok olajat! Ha túl sok megy bele, és mégis valami miatt ráindítózol a motorra, akkor sérülést is okozhat, mivel az olaj összenyomhatatlan, a dugattyú meg nyomná össze... Előfordul pl. hengerfej repedt motornál, hogy megtelik az égéstér hűtővízzel, és emiatt a dugattyú megáll a kompresszió ütemnél, és a hajtórúd könyököl ki a blokk oldalán... Meg igazából semmi értelme deci olajakat önteni be, ha nagyon szeretnétek, akkor is csak 1-2 cm3-et. Ja, és a gyertyát is el tudja koszolni, utána meg lehet pucolgatni vagy rosszabb esetben cserélni.

A karbit meg szerintem jobb üresen hagyni, bár ez inkább kétüteműeknél fontos, mivel a karbiból a benzin úgyis elpárolog, viszont az egyes adalékok, 2T-nél az olaj ottmarad, és undorító lerakódásokat csinál.