Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

motorolaj felirat?
Üdv!
Mi a furcsa a képen?
nem rég olvastam erről a sisak tísztításról a superbikeban, ott a csapvizet és a puha ruhát ajánlották! Főleg a plexire hogy ne vessze el a pára mentesítő képességét mert egykét vegyszer elveszi, a többi részére meg azért hogy az esetleges vegyszerektől hosszú távon ne gyengüljön a sisakhéj, de persze a kapható sisaktisztitó szereke is biztos jók de sztem felesleges
Két okos mondat:

Aki eddig a sátor tetején aludt, annak a Sátoraljaújhely...
Gyanútlanul mentem hazafelé a kocsmából, mikor hirtelen felcsapódott a járda.

Mindenhogyan probáltam már, de a leggyorsabb és legkiméletesebb: csapviz alatt a kezemmel. A bogarakat egy kicsit megsimogatva hamar lejönnek. Ezután max egy papirzsepi, de csak lerázva is elég tizsta lesz és foltmentes. (Végülis esőben se csinálod másképpen nem?)
Győrt szotornózzuk. Nem tudom mikor megyek és azt sem, hogy honnan.
Vááá ez mekkora ötlet!
Popsitörlőkendővel! Hatékonyan tisztít! Mindig van nálam és minden célra tökéletes!
Paraszt módon a kúton a szélvédőmosóval (ezt másik motorosoktól láttam), utána papírtörlővel (tépős, szintén kúton). Eddig nem karcosodott tőle a plexi, de a bogarak lejönnek. Egyúttal a GS plexijéről is lecsutakolom a holtakat.
Otthon azért kíméletesebb vagyok vele.
Én sima forróvízzel és szivaccsal szedem őket le, vagy ami éppen van. Ha már nagyon retkes akkor néha benzinkúton megállok tisztogatni.
Kizárólag esővel

Ha a plexi nagyon bogaras akkor egy éjszakára nedves rongyot ráteszek, reggel meg már egész finoman lejönnek a szennyeződések.
A sisakom többi része még soha nem volt tisztítva
Na egy másik témát szeretnék feldobni: ti mivel tisztítjátok hatékonyan a bukósisakot? Én eddig "grátisz" kaptam tisztítókendőket kifejezetten bukóra, de ez a grátisz most megszűnt és gőzöm sincs hogy kell. Ha jól sejtem ilyen konyhai tisztítószerek csak tönkreteszik.
Tudod zárt bukóban menet közben is hallotta Bex!
Asszem én egy szilikonos gyógyszertárit veszek.
Előtte viszont fülgyertyázok, az csak jót tesz.
A nevetésed!
Mit szeretnél jól hallani Tibkin!
Jó Reggeliket!

Itt van leírás, meg tesztek a füldugókról:
http://www.fuldugo.hu/Motoroza...
http://sebessegolta
ra.blog.hu/...

http://www.origo.hu/motor/2010...

Nekem szándékomban áll beszerezni, mivel pályán, 110-120 fölött tényleg zajos a sisakom, és szeretnék még sokáig jól hallani
Nekem is zúg a fülem bibibííí. Akkor is zúgott amikor nem motoroztam, de mióta motorozok, jobban zúg. Van is 9000Ft-os füldugóm.
Rosszabbul nem hallok, mint eddig (például a CRT TV sípolását ugyanúgy hallom), de motorozás után zúg.
"Volt olyan dobos pasas, aki nem vigyázott a fülére, és egy idő után olyan elviselhetetlenül és folyamatosan sípolt a füle, hogy inkább elköttette a hallóidegeit"
Ez szenzációnak jó, de a fülzugás 99%-ban nem igy keletkezik, anyukámnak volt, pedig ő még a beatzene korszakában se hallgatott hangos zenét. Rengeteg okot mondanak miért van és hogy lehet megszüntetni.(Pl az agyad azt "hiszi"hogy zugást hall, pedig nem!)
Ez nagyon jó! Szép jó reggelt mindenkinek!
Mit tud egy 9000 Ft-os füldugó, amit az 1000 Ft-os nem?
Paco Rabanne a márkája?

Volt olyan dobos pasas, aki nem vigyázott a fülére, és egy idő után olyan elviselhetetlenül és folyamatosan sípolt a füle, hogy inkább elköttette a hallóidegeit.
ja full szopó a sisaktéma. mer ami halk az meleg, ami szellőzik az kurva hangos. nekem is ez a vesrenysisak nagyon jó, tényleg szuper, de azért van szélzaj. nameg tényleg.. nevetséges hoyg decibelekkel dobálózunk úgy, hogy a leghalkabb is naaagyon zajos hosszútávon. arról nem si beszéltünk, hogy hogy micsoda durva hangzavart tud csinálni egy hozzám hasonló magasabb fiúnak egy átlag szélvédő is, akár a legjobb sisakban.
de én nem erről beszéltem, hanem mikor a full jó, új gumicsövet cserélik le mer az nem elég jó volt olyan régi motorommal, hogy úgy el volt öregedve, hogy a belseje kezdett lefoszlani, és ha befékeztem úgymaradt
A sisakmárkát csak támpontként írtam fel... ha az a legcsendesebb ilyen paraméterekkel, akkor gondolhatod, mi lehet a mieinkben...

Nekem sem elérhető még az a kategória.
A drágábbak a sisakban keletkező zajokat szűrik meg, a környezeti zajokat (motor hangja, mentő, stb.) kevésbé. Azon túl, hogy a zaj fáraszt, ingerlékenyebbé is tesz. Bár lehet, hogy a füldugótól is az leszek
A hangos zenehallgatás is káros, de mivel nem monoton zaj, kevésbé károsít ugyanolyan hangnyomásnál.
A Schubert nekem sajnos drága, bár az új a lajos.de-n még így is olcsobb volt kb. 20-30e Ft-tal mint nálunk.