nem rég olvastam erről a sisak tísztításról a superbikeban, ott a csapvizet és a puha ruhát ajánlották! Főleg a plexire hogy ne vessze el a pára mentesítő képességét mert egykét vegyszer elveszi, a többi részére meg azért hogy az esetleges vegyszerektől hosszú távon ne gyengüljön a sisakhéj, de persze a kapható sisaktisztitó szereke is biztos jók de sztem felesleges
Mindenhogyan probáltam már, de a leggyorsabb és legkiméletesebb: csapviz alatt a kezemmel. A bogarakat egy kicsit megsimogatva hamar lejönnek. Ezután max egy papirzsepi, de csak lerázva is elég tizsta lesz és foltmentes. (Végülis esőben se csinálod másképpen nem?)
Paraszt módon a kúton a szélvédőmosóval (ezt másik motorosoktól láttam), utána papírtörlővel (tépős, szintén kúton). Eddig nem karcosodott tőle a plexi, de a bogarak lejönnek. Egyúttal a GS plexijéről is lecsutakolom a holtakat.
Otthon azért kíméletesebb vagyok vele.
Ha a plexi nagyon bogaras akkor egy éjszakára nedves rongyot ráteszek, reggel meg már egész finoman lejönnek a szennyeződések.
A sisakom többi része még soha nem volt tisztítva
Na egy másik témát szeretnék feldobni: ti mivel tisztítjátok hatékonyan a bukósisakot? Én eddig "grátisz" kaptam tisztítókendőket kifejezetten bukóra, de ez a grátisz most megszűnt és gőzöm sincs hogy kell. Ha jól sejtem ilyen konyhai tisztítószerek csak tönkreteszik.
Nekem is zúg a fülem bibibííí. Akkor is zúgott amikor nem motoroztam, de mióta motorozok, jobban zúg. Van is 9000Ft-os füldugóm.
Rosszabbul nem hallok, mint eddig (például a CRT TV sípolását ugyanúgy hallom), de motorozás után zúg.
"Volt olyan dobos pasas, aki nem vigyázott a fülére, és egy idő után olyan elviselhetetlenül és folyamatosan sípolt a füle, hogy inkább elköttette a hallóidegeit"
Ez szenzációnak jó, de a fülzugás 99%-ban nem igy keletkezik, anyukámnak volt, pedig ő még a beatzene korszakában se hallgatott hangos zenét. Rengeteg okot mondanak miért van és hogy lehet megszüntetni.(Pl az agyad azt "hiszi"hogy zugást hall, pedig nem!)
Mit tud egy 9000 Ft-os füldugó, amit az 1000 Ft-os nem?
Paco Rabanne a márkája?
Volt olyan dobos pasas, aki nem vigyázott a fülére, és egy idő után olyan elviselhetetlenül és folyamatosan sípolt a füle, hogy inkább elköttette a hallóidegeit.
ja full szopó a sisaktéma. mer ami halk az meleg, ami szellőzik az kurva hangos. nekem is ez a vesrenysisak nagyon jó, tényleg szuper, de azért van szélzaj. nameg tényleg.. nevetséges hoyg decibelekkel dobálózunk úgy, hogy a leghalkabb is naaagyon zajos hosszútávon. arról nem si beszéltünk, hogy hogy micsoda durva hangzavart tud csinálni egy hozzám hasonló magasabb fiúnak egy átlag szélvédő is, akár a legjobb sisakban.
de én nem erről beszéltem, hanem mikor a full jó, új gumicsövet cserélik le mer az nem elég jó volt olyan régi motorommal, hogy úgy el volt öregedve, hogy a belseje kezdett lefoszlani, és ha befékeztem úgymaradt
A drágábbak a sisakban keletkező zajokat szűrik meg, a környezeti zajokat (motor hangja, mentő, stb.) kevésbé. Azon túl, hogy a zaj fáraszt, ingerlékenyebbé is tesz. Bár lehet, hogy a füldugótól is az leszek
A hangos zenehallgatás is káros, de mivel nem monoton zaj, kevésbé károsít ugyanolyan hangnyomásnál.
A Schubert nekem sajnos drága, bár az új a lajos.de-n még így is olcsobb volt kb. 20-30e Ft-tal mint nálunk.
Mi a furcsa a képen?
Aki eddig a sátor tetején aludt, annak a Sátoraljaújhely...
Gyanútlanul mentem hazafelé a kocsmából, mikor hirtelen felcsapódott a járda.
Otthon azért kíméletesebb vagyok vele.
Ha a plexi nagyon bogaras akkor egy éjszakára nedves rongyot ráteszek, reggel meg már egész finoman lejönnek a szennyeződések.
A sisakom többi része még soha nem volt tisztítva
Előtte viszont fülgyertyázok, az csak jót tesz.
Itt van leírás, meg tesztek a füldugókról:
http://www.fuldugo.hu/Motoroza...
http://sebessegolta
ra.blog.hu/...
http://www.origo.hu/motor/2010...
Nekem szándékomban áll beszerezni, mivel pályán, 110-120 fölött tényleg zajos a sisakom, és szeretnék még sokáig jól hallani
Rosszabbul nem hallok, mint eddig (például a CRT TV sípolását ugyanúgy hallom), de motorozás után zúg.
Ez szenzációnak jó, de a fülzugás 99%-ban nem igy keletkezik, anyukámnak volt, pedig ő még a beatzene korszakában se hallgatott hangos zenét. Rengeteg okot mondanak miért van és hogy lehet megszüntetni.(Pl az agyad azt "hiszi"hogy zugást hall, pedig nem!)
Paco Rabanne a márkája?
Volt olyan dobos pasas, aki nem vigyázott a fülére, és egy idő után olyan elviselhetetlenül és folyamatosan sípolt a füle, hogy inkább elköttette a hallóidegeit.
Nekem sem elérhető még az a kategória.
A hangos zenehallgatás is káros, de mivel nem monoton zaj, kevésbé károsít ugyanolyan hangnyomásnál.
A Schubert nekem sajnos drága, bár az új a lajos.de-n még így is olcsobb volt kb. 20-30e Ft-tal mint nálunk.