Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Amugy próbáld ki a kis hegyi szakaszt..... Diósjenő és Kemence közt-.....
Igaz csak néha van nyitva (?) legalábbis úgy hallotam hogy leszokták zárni
Passz.....

de azt tudom hogy tavaly Én is elmentem "mátrázni"
No a videóból 1 perc nem került fel, mert úgy rázkódott mint az állat.......
Persze Kékestetőnél van egy kb 3km-es (na jó legyen 6?) szakasz ami jó......de abban mi a motorozás hogy ezen a 3-6km-en mész oda-vissza? Én az ilyet NEMNORMÁLIS állapotnak nevezem...

egyrészt anyagi részről, hiszen 6km-en cászkálni még egy dolog, de ugye oda még el is kell menni.....
Másrészről a balesetveszély, hisz bármikor jöhetnek szembe.....
Aki ilyenben jár - annak tényleg csak azt tudom mondani hogy menjen ki pályázni......
Pl egy Adony - Kékestető távból már kijön egy napi jegy a ringre......

No ettől a saját véleményem alapján a 82-es SOKKAL jöbb... és sok kis mellékút is van, ahol még a büdös életben nem járt kamion......
Pl a bivalyrezervátumtól - Balatonszentgyörgyig király volt az út......
a Bakonyban is vannak NAGYON jó szakaszok!
Pécs és Oroszló közt király ahullámvasút szakasz:-)
és még sorolhatnám....

A gond ezekkel hogy tényleg nem a szomszédban vannak.....

Aki meg CSAK azért vesz motort hogy döntögessen - annak tényleg CSAK Szlovákiát tudom ajánlani.....
Akkor mondjál valami jobbat kishatárunkon belül A Mátra cca ugyan olyan. Ahol én még jártam az Lepence meg Dobogókö- még rosszabbak.
Na azért én is motorozom, csak nem megyek mindenhová motorral és legtöbbször a kirándulásokból, balatoni utakból ugye a családot se zárom ki, akkor meg marad a kocsi. Viszont van ugy hogy partnerekhez is motorral megyek tárgyalni

A hozzászólásodról jut eszembe: régebben mondtam motoros barátomnak hogy én tudok motorozni egyenesen meg a közlekedéssel nincs gond ,csak nem tudok ugy döntögetni, kanyarodni meg fékezni mint lehetne. Azt mondta: pedig ott kezdődik a motorozás, egyenesen mindenki tudja huzni a gázt
Szar?
10000000000000 jobb mint a 24-es!

Nekem a 82-es és a 86-os a favoritom:-)
Tavaly akkorákat döntöttem az MO túrán hogy az utasom sírva fakadt végül:-))))

"láttam a bogarak vigyorgását":-)))

A poén? nem tudok dönteni:-)))) de ott ezek szerint valahogy sikerült:-)
Jaj öregember vazze.....
Sok nálad idősebb faszi nyomja a km órákat:-))))

a lényeg az hogy motorozz!
Nem hiába ÉLETFORMA a motorozás......

A többi motoros csak szórakozásból megy.....
Ezügyben tiszelem és becsülöm a óccó bikereket!
A legutolsó pénzüket is benzinre költik....... (mint jómagam is:-)

Az akinek bent áll a gariba egy 2-3-4-5--7milkás gép és esőben már nem indul el, az nem ÉLETFORMAILAG motoros, hanem csak szimplán (papirkutya, mondanák a többiek:-)

Nekem ha a pénztárcám birná - és a széf is ellátna, biza soha nem lennék itthon......
Ha rámszakadna egy 5-ös nyeremény tutira egy világköröli útra indulnék HOLNAP reggel.....pedig az ugye nem 1-2000km:-)
NA AZ LENNE EGY IGAZI KALAND!
szinte gondoltam!

szar az út cseszneknél
Csesznek- Zirc(kardosrét) között jók a kanyarok. De én voltam Eplényben egy barátomnál is.
Kanyarban a haverom a gixerével
Bicajjal?
Le a kalappal.
Na én meg kontrás bicajjal Balatonföldvár-Budapest 140km, indulás este hétkor érkezés reggel!
csaó Piet

kérdeztem májereknél,de no válasz: 82-őn merre mociztok?
Ja, a peloponészoszra tuti visszatérek még. Ja, Epidaurus volt még zsír! A jósda is tetszett, csak nekem a Meteorák kifejezetten sokkoló élmény volt. Sose felejtem el: ott áltunk egy kereszteződésnél és bújtuk a térképet, tudtuk itt kellene lenniük a "hegyeknek". Balra semmi, aztán jobbra fordítottuk tekintetünket... no akkor ott, valami hatalmas dolgot kaptam az élettől. No itt egy életre rabja lettem a görög világnak. Bocs, ha kicsit szentimentális vagyok, de IMÁDOM!
Én is megtenném a helyedbe.Dehát abból már kiöregedtem.
Aki nem ment több 100 km-ert egy seggel nem tudja.
Münchenbe mentem MZ-vel ,ami Miskolcról 900 km .

Egyik nap mentem, másik nap jöttem.

Imádtam.

Bármennyit lebírok menni, rengeteg élmény van közben.
A leirásod alapján még most is áll a répád:-))))
Ja, és ha teszt motorokat árulnak, ne nagyon licitáljatok az előbb felsorolt gépekre: a cbr600rr-ben pl.: 269km volt, mikor leszálltam... és nem nagyon jutott ez az érték az eszembe, amikor 14.000-nél váltottam csak el...
Voltam komppal is olaszból :az még + egy vagyon és még a km is több (meg egy éjszaka a hajon, Brindiziből is.)
Ratesz akkor sokat kihagytál ha nem jártad be a Peloponészoszt .
Erre céloztam amit írtál: jobban tetszett neked a Meteorák mint Delphi, pedig százszor érdekesebb a josda és még az a legjobben megmaradt Görög emlék! A többiből még annyi sem maradt. Nem olyanok mint a romaikori emlékek, mert itt már csak az alapok vannak meg, és nem nyulnak hozzá mint Aquinkumnál (az egy vicc)
De a hozzá kapcsolodó történetek, a monumentális méretek (pl szinházak) azok fantasztikusak.
Piet!

Ki kell próbálni! és megtudod MEKKORA élmény 1-2-3000km motoron!
Többet nem irok, mert ebből megint vita kerekedne:-)))
Szombaton voltam Honda tesztvezetésen a Szallerbecknél. Teljesen véletlenül, mákos voltam. Apám, becsoki volt az egész! Mentem a cbr600rr07-essel, 1000-es varaderoval, 1300-as cb-vel... Sajnos az új hornetre nem volt időm. Apám ez a teszt nem olyan kis tingli-tangli téma volt! A felvezető mocis srác szervízes volt, látta rajtunk elég jól megyünk, ezért húzta a timpót... egész konkrétan az RR-el 230-at... a varával csak 2 kilót! De az öreg 5 gangos cb is belevert a 2xx-be! Tudom, most mindenki felelőtlennek tart - bla, bla, bla -, de higgyétek el, most legalább egy pici képet kaptam a gépekről. NAGYON finom gép mind, még a vén CB is. Olyat lehetett keresztbe csúsztatni - driftelni - a 2-esben 2000-ről, hogy döbbenetes! Persze kellett hozzá a fos macadam gumi is, de azért lehetett finoman kontrollálni a csuszit. A CBR eszméletlenül fordult és olyan volt, mint egy robogó - legalábbis olyan könnyű volt! DE a Varaderora teljesen beállt a répám - nagyon az én méretem és mint egy csillaghajó úgy lehetett vele menni! ÁÁÁ, nagyon jó kis teszt volt... Bocs ha hosszú voltam, de még mindig jól esik belegondolni.
Vazze, ti aztán tudtok termelni 3 nap alatt...

A görög projecthez csak annyit, hogy a lejutás necces, többen mondták, hogy nem egy élmény a yugókon át nyomulni. Van megoldás viszont olaszból komppal! Tudom, drága, de legalább a balkánt megúszod!

Oldpiettel teljesen egyetértek az útvonal ügyben - én is kb. ezt a túrát csináltam meg 13 nap alatt (akkoriban még kocsit béreltem 1 hétre 80e-ért). Szerintem amit bele kell préselni: Athénra 2 nap bőven elég. Peloponéssos-i félszigetre csak éppen beukucskáltunk a Korinthosi csatorna miatt. Delphi, Meteorák - alap, beszar-behugy, főleg az utóbbi. Fel észak felé, Athos, Chalkidiki, stb... egészen Kavaláig mentünk mi. Én imádom Görögországot - még csak 6x voltam arrafelé...

Robogót bérelni egy szigeten okés, de a szárazföldön sokat kell tekerni, egy 125-ös robi is kevés már szerintem hozzá.

Szóval, ha kérdésetek van a témában, szóljatok! Kalinyíktá!

A camping meg valóban ugyanannyi, mint bármelyik apartman, az mindig van szabad.
Igazad van az ugy már nem tura, de azért 1100-1300km se motoron, se auton,se buszon nem élmény. Bár én sokszor bevállaltam az autót repülő helyett, csak hogy a család is jöhessen velem.
Hidd el Görögörszágban van elég élmény, ha nem motorral mész akkor is, és ahogy írtam olcsón lehet motort is bérelni. (nagyot is).
robee_molnar@hotmail.com
Persze.....ez igy OK - de ugye hol az IGAZI túra?

No mindegy hisz ez a távoli jövő terve.....és ugye idén is mentem volna egy nagy kört, de mikor kiszámoltam hogy kb. egész évre annyim van - inkább leredukáltam sok kicsire:-))))
Hát ja:-)) nem volt egyszerű müvelet:-)))
Ilyen esetre is jó a fehérolaj:-) tök jól oldotta a dzsuvát:-)
mi az emailcimed? azért igy a világnam nem irnám be hogy nagykanicsa kicsi utca 2b kuka:-)