de azt tudom hogy tavaly Én is elmentem "mátrázni"
No a videóból 1 perc nem került fel, mert úgy rázkódott mint az állat.......
Persze Kékestetőnél van egy kb 3km-es (na jó legyen 6?) szakasz ami jó......de abban mi a motorozás hogy ezen a 3-6km-en mész oda-vissza? Én az ilyet NEMNORMÁLIS állapotnak nevezem...
egyrészt anyagi részről, hiszen 6km-en cászkálni még egy dolog, de ugye oda még el is kell menni.....
Másrészről a balesetveszély, hisz bármikor jöhetnek szembe.....
Aki ilyenben jár - annak tényleg csak azt tudom mondani hogy menjen ki pályázni......
Pl egy Adony - Kékestető távból már kijön egy napi jegy a ringre......
No ettől a saját véleményem alapján a 82-es SOKKAL jöbb... és sok kis mellékút is van, ahol még a büdös életben nem járt kamion......
Pl a bivalyrezervátumtól - Balatonszentgyörgyig király volt az út......
a Bakonyban is vannak NAGYON jó szakaszok!
Pécs és Oroszló közt király ahullámvasút szakasz:-)
és még sorolhatnám....
A gond ezekkel hogy tényleg nem a szomszédban vannak.....
Aki meg CSAK azért vesz motort hogy döntögessen - annak tényleg CSAK Szlovákiát tudom ajánlani.....
Na azért én is motorozom, csak nem megyek mindenhová motorral és legtöbbször a kirándulásokból, balatoni utakból ugye a családot se zárom ki, akkor meg marad a kocsi. Viszont van ugy hogy partnerekhez is motorral megyek tárgyalni
A hozzászólásodról jut eszembe: régebben mondtam motoros barátomnak hogy én tudok motorozni egyenesen meg a közlekedéssel nincs gond ,csak nem tudok ugy döntögetni, kanyarodni meg fékezni mint lehetne. Azt mondta: pedig ott kezdődik a motorozás, egyenesen mindenki tudja huzni a gázt
Jaj öregember vazze.....
Sok nálad idősebb faszi nyomja a km órákat:-))))
a lényeg az hogy motorozz!
Nem hiába ÉLETFORMA a motorozás......
A többi motoros csak szórakozásból megy.....
Ezügyben tiszelem és becsülöm a óccó bikereket!
A legutolsó pénzüket is benzinre költik....... (mint jómagam is:-)
Az akinek bent áll a gariba egy 2-3-4-5--7milkás gép és esőben már nem indul el, az nem ÉLETFORMAILAG motoros, hanem csak szimplán (papirkutya, mondanák a többiek:-)
Nekem ha a pénztárcám birná - és a széf is ellátna, biza soha nem lennék itthon......
Ha rámszakadna egy 5-ös nyeremény tutira egy világköröli útra indulnék HOLNAP reggel.....pedig az ugye nem 1-2000km:-)
NA AZ LENNE EGY IGAZI KALAND!
Ja, a peloponészoszra tuti visszatérek még. Ja, Epidaurus volt még zsír! A jósda is tetszett, csak nekem a Meteorák kifejezetten sokkoló élmény volt. Sose felejtem el: ott áltunk egy kereszteződésnél és bújtuk a térképet, tudtuk itt kellene lenniük a "hegyeknek". Balra semmi, aztán jobbra fordítottuk tekintetünket... no akkor ott, valami hatalmas dolgot kaptam az élettől. No itt egy életre rabja lettem a görög világnak. Bocs, ha kicsit szentimentális vagyok, de IMÁDOM!
Ja, és ha teszt motorokat árulnak, ne nagyon licitáljatok az előbb felsorolt gépekre: a cbr600rr-ben pl.: 269km volt, mikor leszálltam... és nem nagyon jutott ez az érték az eszembe, amikor 14.000-nél váltottam csak el...
Voltam komppal is olaszból :az még + egy vagyon és még a km is több (meg egy éjszaka a hajon, Brindiziből is.)
Ratesz akkor sokat kihagytál ha nem jártad be a Peloponészoszt .
Erre céloztam amit írtál: jobban tetszett neked a Meteorák mint Delphi, pedig százszor érdekesebb a josda és még az a legjobben megmaradt Görög emlék! A többiből még annyi sem maradt. Nem olyanok mint a romaikori emlékek, mert itt már csak az alapok vannak meg, és nem nyulnak hozzá mint Aquinkumnál (az egy vicc)
De a hozzá kapcsolodó történetek, a monumentális méretek (pl szinházak) azok fantasztikusak.
Szombaton voltam Honda tesztvezetésen a Szallerbecknél. Teljesen véletlenül, mákos voltam. Apám, becsoki volt az egész! Mentem a cbr600rr07-essel, 1000-es varaderoval, 1300-as cb-vel... Sajnos az új hornetre nem volt időm. Apám ez a teszt nem olyan kis tingli-tangli téma volt! A felvezető mocis srác szervízes volt, látta rajtunk elég jól megyünk, ezért húzta a timpót... egész konkrétan az RR-el 230-at... a varával csak 2 kilót! De az öreg 5 gangos cb is belevert a 2xx-be! Tudom, most mindenki felelőtlennek tart - bla, bla, bla -, de higgyétek el, most legalább egy pici képet kaptam a gépekről. NAGYON finom gép mind, még a vén CB is. Olyat lehetett keresztbe csúsztatni - driftelni - a 2-esben 2000-ről, hogy döbbenetes! Persze kellett hozzá a fos macadam gumi is, de azért lehetett finoman kontrollálni a csuszit. A CBR eszméletlenül fordult és olyan volt, mint egy robogó - legalábbis olyan könnyű volt! DE a Varaderora teljesen beállt a répám - nagyon az én méretem és mint egy csillaghajó úgy lehetett vele menni! ÁÁÁ, nagyon jó kis teszt volt... Bocs ha hosszú voltam, de még mindig jól esik belegondolni.
A görög projecthez csak annyit, hogy a lejutás necces, többen mondták, hogy nem egy élmény a yugókon át nyomulni. Van megoldás viszont olaszból komppal! Tudom, drága, de legalább a balkánt megúszod!
Oldpiettel teljesen egyetértek az útvonal ügyben - én is kb. ezt a túrát csináltam meg 13 nap alatt (akkoriban még kocsit béreltem 1 hétre 80e-ért). Szerintem amit bele kell préselni: Athénra 2 nap bőven elég. Peloponéssos-i félszigetre csak éppen beukucskáltunk a Korinthosi csatorna miatt. Delphi, Meteorák - alap, beszar-behugy, főleg az utóbbi. Fel észak felé, Athos, Chalkidiki, stb... egészen Kavaláig mentünk mi. Én imádom Görögországot - még csak 6x voltam arrafelé...
Robogót bérelni egy szigeten okés, de a szárazföldön sokat kell tekerni, egy 125-ös robi is kevés már szerintem hozzá.
Szóval, ha kérdésetek van a témában, szóljatok! Kalinyíktá!
A camping meg valóban ugyanannyi, mint bármelyik apartman, az mindig van szabad.
Igazad van az ugy már nem tura, de azért 1100-1300km se motoron, se auton,se buszon nem élmény. Bár én sokszor bevállaltam az autót repülő helyett, csak hogy a család is jöhessen velem.
Hidd el Görögörszágban van elég élmény, ha nem motorral mész akkor is, és ahogy írtam olcsón lehet motort is bérelni. (nagyot is).
No mindegy hisz ez a távoli jövő terve.....és ugye idén is mentem volna egy nagy kört, de mikor kiszámoltam hogy kb. egész évre annyim van - inkább leredukáltam sok kicsire:-))))
Igaz csak néha van nyitva (?) legalábbis úgy hallotam hogy leszokták zárni