Egyébként Teddy-féle rainx kódolás jó, most lettem én is kiokosodva (mégeccer köszi Viktornak). Amúgy én is résnyire nyitott sisakkal járok, mert úgy nem párásodok (HJC sisak).
Egyébiránt egy témábavágó kérdés: árulnak 4200-ért fóliát, amit belülre kell feltenni, és ettől elvileg nem párásodik. Próbáltatok már valami ilyesmit? Valami tapasztalat?
Erről az a véleményem, hogy egy kémikust kell megkérdezni. Általában vizes alapú festékekkel dolgoznak manapság egyre többen... így kizárt a kémiai reakció a műanyag héjjal. AZ üveg és szénszálas héjat pedig a "nitrós" és egyéb festékek sem kezdik meg. Szerény eszem szerint... de ebben nem vagyok kompetens.
Az airbrush festés királyság, ha tényleg egyedi. De akkor a sisak árának 2-3-szorosát is elkérik érte... ha pedig nem egyedi, akkor inkább matricáznék, mint tízezrekért festetnék.
Nekem is volt egyszer egy ilyen projektem. Ugyan így szétmorzsolódott a szivacsos bélés. Na, mondom, majd én meggyógyítom! Szépen kidobtam belőle, és tettem bele egy kb 3 mm vastag bélésanyagot. A szétszedés, meg a szabdosás tartott vagy egy napig. Aztán mikor készen lett, nem jött fel a fejemre.
Nem is párásodik.Most ilyen fekete gumis verzióban.Nem rossz nem esik le nem párásodik belefér a fejem 120 ig hallom a telefont benne még a nyitott állrésszel is de 160 nál már nyomódik az arcomba.Jó ez csak nagyon drága.5 éve még volt pízem.
Azt a bélést egyikből sem lehet kivenni. Vagyis károsodás nélkül. Az az energiaelnyelő réteg. Csak úgy néz ki, mintha hongarocell lenne. Azt ne piszkáld. De némi semleges ragasztóval (PALMATEX) és textillel újra lehet bélelni egy sapkát.
értem...ilyen szempontból az enyém még új.... csak a szekrényen állt... sztem összesen vagy 1000 km, ha van benne... azt nem tudod, ki lehet ezekből venni a hungarocell szerű belsejét, mert ami rá van ragasztva kis szivacs csíkok, azok foszlanak szét a huzat alatt...
Gyakorlatilag a GREX a Nolan "B" gyártósorán készül. 8-10 évvel ezelőtti csúcs sapkákat gyárt... ezért ennyi az ára. Bár, az újak elég húzós árban vannak már. A Lexan héj miatt pedig 3-5 évente cserélni érdemes, mert a nap megeszi a héjat.
Semennyire nem... mert résre fel van nyitva. És meg is áll a plexije ebben az állásban... ellenben néhány "márkás" cuccal. Ha tiszta a plexid, akkor kevésbé párásodik. Tehát nem árt gyakran pucolni belülről is. És ez a DL-en igaz, ahol nincs huzat. GS-en teljesen zárt plekóval közlekedtem vele... lámpánál megálláskor meg fel kell hajtani. Akkor úgyis minden sapkát befújsz.
A Pin-Lock-os sisakok már egyel feljebb lévő kategória, a "páramentes" plexik a csúcs... gyanítom, de az arany árban van. És ez sem páramentes.
Esetleg kezelheted Rain-X-szel, a fekete dobozossal. Ha nem bántja a plexit, akkor kiváló védelmet ad 2-3 hétig. A sárga dobozos meg kívülre jó, vízlepergető. (Azt hiszem, hogy így van a doboz színezve... van otthon mindkettő, de nem emlékszem pontosan a "kódra".)
Nekem is GREX-em van. G-06 volt vagy 6 évig, mire elkezdett tönkremenni a belseje. Most R-1 van, ugyanebből a márkából. Immár 4 éve, és közel 50.000 km-en át a fejemen. Semmi baja az ég világon. Kiváló sisak. Tehát a márka majdnem semmit nem számít... persze azért igaz, hogy a drágább jobb. De csak egy bizonyos szintig... utána már fényűzés a dolog.
A sisak is rendesen relatív kérdéskör.
Nekem spec van 1 Nitro zárt meg 1 IXS felnyitós. Már nem gagyi kategória, de nem extraszuper. Szerintem jók. A lányomnak is Nitro van, ő sem panaszkodik. Az utasom meg Lasert használ, az is jó szerinte. Összehasonlítási alapom meg nincs.
Általánosságban: gagyi Tecsós, meg egyéb 5-10 rugós sisakot ne! 30 környékén már vannak hordhatók. De ismét mondom: jön a tél, és vele a rengeteg akció. Figyelni kell.
Én elmebeteg vagyok ebben a témában mert én Givi x01-est használok úgyhogy jótól kérdezed.
Talán egy Caberg amitől kezdődik főleg a lehajtható napszemüveg miatt ami nagyon hasznos de szinte minden márka képviselteti eben az árkategóriában magát.Próba,próba,próba,próba sajnos.
nekem is ilyen grex-em van...:-) de kb 12 éve vettem a simsonhoz... újszerű, de a szivacs már kezdi feladni és nagyon párásodik... a 30-40-es kategória jó is lenne nekem... márkát tudsz esetleg?
Azért evvel vitatkoznék picit.Mert ha nem illeszkedik a fején az embernek az rendesen befolyásolja a túlélést.Nekem volt egy párásodás mentes Grex-em no mikor megvettem volt 14e a plexi 3 hét után leesett ezután már páramentes vot és egy év mulva úgy összement a hungarocell benne hogy bekötött állszíjjal le tudtam venni.Na ilyet ne.Egy 30-40e res kategória minimum kéne sisakból az alatt az anyagok minőségén spórol a gyártó és az sosem jó.Lehet a tesztet teljesíti ami a forgalomba helyezéshez kell de semmi többet.
Egyébként Teddy-féle rainx kódolás jó, most lettem én is kiokosodva (mégeccer köszi Viktornak). Amúgy én is résnyire nyitott sisakkal járok, mert úgy nem párásodok (HJC sisak).
Egyébiránt egy témábavágó kérdés: árulnak 4200-ért fóliát, amit belülre kell feltenni, és ettől elvileg nem párásodik. Próbáltatok már valami ilyesmit? Valami tapasztalat?
Az airbrush festés királyság, ha tényleg egyedi. De akkor a sisak árának 2-3-szorosát is elkérik érte... ha pedig nem egyedi, akkor inkább matricáznék, mint tízezrekért festetnék.
Airbrush?
A Pin-Lock-os sisakok már egyel feljebb lévő kategória, a "páramentes" plexik a csúcs... gyanítom, de az arany árban van. És ez sem páramentes.
Esetleg kezelheted Rain-X-szel, a fekete dobozossal. Ha nem bántja a plexit, akkor kiváló védelmet ad 2-3 hétig. A sárga dobozos meg kívülre jó, vízlepergető. (Azt hiszem, hogy így van a doboz színezve... van otthon mindkettő, de nem emlékszem pontosan a "kódra".)
Tessék, itt is vannak. Nem a Takachira gondolok. Ez egy végkiárusítás, azért ilyen olcsó minden.
Nekem spec van 1 Nitro zárt meg 1 IXS felnyitós. Már nem gagyi kategória, de nem extraszuper. Szerintem jók. A lányomnak is Nitro van, ő sem panaszkodik. Az utasom meg Lasert használ, az is jó szerinte. Összehasonlítási alapom meg nincs.
Általánosságban: gagyi Tecsós, meg egyéb 5-10 rugós sisakot ne! 30 környékén már vannak hordhatók. De ismét mondom: jön a tél, és vele a rengeteg akció. Figyelni kell.
Talán egy Caberg amitől kezdődik főleg a lehajtható napszemüveg miatt ami nagyon hasznos de szinte minden márka képviselteti eben az árkategóriában magát.Próba,próba,próba,próba sajnos.
Ja és inkább a zárt mint a felhajtós cuccok.