Én azt gondolom, hogy házat nem rövid időre épít az ember. Túl vagyok már pár (saját és barát) építkezésén. Azt tapasztaltam, hogy jót jóból lehet készíteni. Ha ideiglenesben gondolkodik az ember, akkor a kötélhágcsó is elmegy, a gyerekek jobban élvezik, nem kell könyörögni, hogy aludni menjenek esténként... többször is.
De amihez nem értek, azt szakemberrel beszélem meg, és ha tehetem, hallgatok rá. Ha meg nem, akkor nem is kérdezek.
A fenyő NEM erre való!
Fenyőből lehetőleg ne csináljatok lépcsót.Egy leeső pohár vagy bármi és meglátszik.Mi bútorokat forgalmazunk és karcolódik meg nyomódik a használat miatt.Viszonylag puha.
Ha mégis akkor mindenképp szárított anyagot és ne luc hanem borovi vagy északi fenyőt.
Én a lamináltat ajánlanám inkább ha az ár a lényeg.
Gyakorlatilag meg lehet csinálni fenyőből is, de nem 2 centi vastagban. Arról nem is beszélve, hogy ekkora deszka nincs, vékonyakból szokták ragasztani. Elvileg minél vékonyabbakból, annál jobb. Természetesen nem furnérra gondolok. Ergo a dolog nem úgy müxik, hogy hol lehet kapni. Bár éppen némi szerencsével ki lehet fogni olyan asztalost, akinek van száraz anyaga.
Hát nem tom...
Nekünk fenyőből van a lépcső az emeletre, szerintem kellő csiszolás és lakkozás után (és letiltva az utca cipőt különösképpen a tűsarkút) szerintem vállalható. Pláne hogy itt galériára vezetne fel és nem mindennap ezerszer lesz rajta fel-le járva
A drága relatív. Ami deszkát kapsz a fatelepen és fenyő, az majdnem csöpög a víztől... el fog rottyanni, mint a p.csa. Jóapám asztalos. Fenyőből mindig 2 évre előre vásárol... a keményfákat általában gőzölik, és szárítják. De minimum szárítják.
Mielőtt jó drágán tölgyből megcsináltatjuk vele meg kéne tudni milyen igénybevételnek lesz kitéve. A galérián van a fiaim hálószobája. Csak zokniban közlekednek. 15 éve gyönyörűen működik fenyőből a lépcső. A tűsarkú cipő meg a bükkfán is nyomot hagyhat. Tehát átgondolandó
Üdv!
Keresek Pesten egy asztalos ismerőst, aki a jövő hét elejéig le tudná vágni az alábbi fadarbokat:
6db 30cm x 70cm deszka
1db 60cm x 70cm deszka
minimum gyalulva, de akár lakkozva is (ár függő)
Galéria lépcsőnek kell, így a minimum vastagság 2cm
Az anyag (fenyő, bükk, tölgy, stb.) nem, hanem az ÁR A LÉNYEG!
Köszi
"hónaljszárító"
de tényleg. én nem száguldozom, csak ritkábban húzom oda neki a gázt. ellenben kényelmes ember vagyok, jó lenne egy normális üléspozíció a motoron.
Köszi! Ez jól hangzik! De hogy érted, hogy fullra felmegy a kormányra? Még új villahíd sem kell hozzá, simán csak a csutkakormány helyére lehet beerősíteni?
Nekem is ilyen vagyon, szeretem is Nekem nincs bajom a csutka kormánnyal, igaz nem vagyok magas és 2 óránál többet nem ülök a gépen egyszerre. Ha valami akkor már inkább a vibráció zavar, ami pont az utazósebességembe esik.
Ja hát a kifli nem lehet olcsó (pláne a friss)
Tulképpen- ez vigasztaljon- a csutkakormányos az igényesebb, sportosabb kivitel volt: egy kis krom, állitható első teló...
Gondolod hogy a kábelek nem érnének el a csőkormányhoz?
Sajnos nem kis mutatvány. A "felső kifli" a felső villahíd?:-) Az sem két fillér. Plusz kábelhosszabbítás. Az egésznek a szerelése sem csokitallér. Tehát arra a következtetésre jutottam, hogy ezt így szépen hagyni kell eredetiben, mert a végén többe kerül a leves, mint a hús. Majd a következő motoromon túrakormány lesz (és - ha mázlim van - sportkipufogó is, amire szintén pályáztam volna).
Rácsot feltetted?