Csak elindult a lavina. És kikerekedett ez a kis történet, mely abszolút a saját szellemi termékem és ha valaki bármilyen hasonlóságot vélne felfedezni a saját és hősünk élete közöt,t az csakis a véletlen műve lehet. Ha ezzel bárkinek a lelkében kár okoztam volna, akkor ezúton szeretnék tőle elnézést kérni.
Hát én csak azért erdeklődtem mert a környezetemben nem nagyon jellemző,én kihoztam a motort csütörtökön este 6-kor pénteken délután 3-kor 1000-es szervíz.
Helyzetkép:
1. Bemegy a garázsba.
2. Észreveszi a motort. - gondolkodik
3. Bemegy a házba, és megkéri az asszonyt, hogy nyírja le a füvet, had motorozzon.
Rizikófaktor: lehet, hogy miután beszélt az asszonnyal, és elindul kifelé a házból elfelejti, hogy hova indult.
Az utólsó esély: Kifele menet észreveszi, hogy mennyire megnőtt a fű, és bemegy a garázsba...
Amnéziás, és elfelejti, hogy van neki
Csak akkor jut eszébe amikor bemegy a garázsba a fűnyíróért. Tehát átlagban 2 hetente májustól, szeptemberig. Bár ezer km még így is karcsú...
Olajcsere 6000km vagy 1 év! Szűrőt cserélni kell minden olajcserekor. Légszűrő 12000km-enként (ha jól emlékszem), láncot folyamatosan kenni 500km-enként, 12000km-enként gyertyacsere.....asszem ennyi!
Egy hülye kérdés:
Érdemes-e lecserélni az olajat, ha egy éves, és csak 1000 km van benne?
Valamint mit érdemes még cserélni ilyenkor? Szűrőket gondolom nem, láncot lekezelni kell, esetleg teleszkópolaj?
Nekem is volt ilyen buszos sztorim. Megyek 90nel főúton és a busz kifordult elém! Gondolom nem számított rá hogy annyival jövök..aztán ahogy befékezett kinyílt a busz eleje ami majdnem levitte a fejecskémet.....ez kb 2 éve történt....
Néha én is gondolok erre. És a frász jön rám. főleg amikor valami meleg helyzet van. Egyszer egy abszolút beláthatatlan kereszteződésben, ahol nekem stoptáblám volt. 90-el rongyoltam át mert fölvoltam ba..va agyilag és elbambultam. (nem direkt volt). közvetlen a kereszteződésnél kaptam csak észbe, de ott már nem volt mit tenni. Így mégjobban meghúztam a kart. Átértem, és belenéztem a tükörbe. Kb 1 másodperc múlva jött egy BKV busz. 1 másodpercen múlt. Megáltam és még negyed óra múlva is remegett mindenem. Azóta ha felpörgetnek agyilag, inkább tovább melegítem a paripát míg lenyugszok.
Igen, valahogy így. Mert hiába vagyok én óvatos duhaj, azzal csak az általam elkövetett hibák mértékét tudom csökkenteni. Bár ez is valami, de az úton ugye nem csak én egyedül közlekedem.
Tudjuk hogy meg fogunk halni, mégis akarunk élni.
Egyébként meg igazad van és ismerek olyat aki ezért fel se ül. Söt a feleségem robogoval se mer menni ,mégis felül mögém- vagyis jobban bízik bennen mint saját magában
Megfontolandó amit mondasz mert a plusz élettartam behozza a drágább árat, valószínű hogy én is olyat választok mint a tied, de k..va jó lenne ha leakcióznák abba az árba nekem is jó lenne.
Mégegyszer köszönöm a segítséget.
Tegnap tudtam meg, hogy ismerős februárban elesett a fézerrel és 1 hét múlva meg is halt.
Most láttam, hogy itt a Sportmotor FZR fórumban is írtak róla.
Mivel lent nem váétozott semmi igy szerintem neked is jó a mostani......
110 szemes......
A lényeg az 520.....
Legalább "V"
De jobb a "VM"
Ha meg csúcsot akkarsz akkor a "ZVM"
A "ZVM" már dögöknek való...igy ha azt veszed akkor az már el fog menni 60000km fölött is (szerintem)
Nekem REGINA volt rajta.....32nél cseréltem......
Most a VM-es DID van rajta...és ugye 24.000km van benne - és most állítottam ELŐSZŐR láncot!
Szóval 1-2 ezer plusz, de majdnem 1,5-2x élettartalom? Nekem ez a jó bolt!
Elméletileg jár hozzá csak előszeretettel lenyulják.
Én is szóltam,hogy magyarnyelvű kézikönyv van-e a motorhoz ? és adtak egyet. (ez Bp Full-gas volt).
Nekem a Gs-hez is adtak könyvet és ez nem a Full-gasnal volt hanem Bp Maros utca ( azóta ez megszűnt ) de továbbadtam az uj tulajnak aki megvette.
Haverod kérdezzen rá a dologra (hol és mikor veszi a gépet ) ha nem kap hozzá akkor vagy scannelem vagy fénymásolom bár ez utóbbi macerásabb de megoldható.
Csak elindult a lavina. És kikerekedett ez a kis történet, mely abszolút a saját szellemi termékem és ha valaki bármilyen hasonlóságot vélne felfedezni a saját és hősünk élete közöt,t az csakis a véletlen műve lehet. Ha ezzel bárkinek a lelkében kár okoztam volna, akkor ezúton szeretnék tőle elnézést kérni.
Őszintén sajnálom
HBali