Amugy halkan megsúgom hogy "adatlap".....
Sokan nem szeretnek arctalan embereknek segíteni.....szóval pár sort írj be, meg dobj fel egy fényképet. (hidd el.....müködik)
Ezt úgy kérdezd meg szerintem, hogy "gyerekek...van egy jó doboz söröm, de el kellene jönni érte....és ha már itt vagytok akkor nem tudnánk kiprobálni-e hogy tényleg a gyujtáselektronika a bibi?"
Sziasztok!
Suzuki GS500F-hez,2004es motorhoz keresek gyújtáselektronikát! 16 csatlakozós (széthúzós), nem közvetlen jön ki a vezeték! Budapesten van 2db bontóba és csak ki kellene próbálni,mert úgy küldik el, hogy ha nem jó, a pénzt nem adják vissza! Van-e valakinek ilyen alkatrésze vagy tud-e valaki segíteni?
Üdv
- Szervusz Grün! Mi van mit vettél? Miért van annyi koton a kezedben?
- 25 darabot vettem, válaszol Grün.
- De miért?
-Nézd, bementem a DM-be, és egy iszonyú jó begyes szőke eladó odalép, és
megkérdezi: - Mit óhajt uram?
- Kotont szeretnék vásárolni, válaszoltam.
- Megengedi, hogy méretet vegyek? így a nő.
Elképedve válaszoltam, hogy természetesen.
A nő elém térdel, előveszi, teljesen beveszi, leápol végig, majd száját
megtörülve közli:
- Ez a méret van, mennyit parancsol belőle?
Ennyi jóért nem volt pofám néhányat mondani, így kértem 25-öt,
- Na ez történt, mondja Grün Khonnak.
Kohn teljesen transzba jőve kérdezi: - S ez így lesz, ha én megyek be?
- Persze, mondja Grün.
Kohn elrohan a DM-be, ahol valóban ott a bomba nő.
- Kotont szeretnék vásárolni. - hadarja gyorsan az eladónak.
- Megengedi, hogy méretet vegyek önről? - kérdezi kéjes szájjal a hölgy.
- Természetesen!
A nő letérdel, előveszi, kiadóan leápolja, full extra, majd megkérdi Kohnt:
- Ez a méret is van, mennyit parancsol belőle uraságod?
- ...köszönöm, egyet se, csak érdeklődtem...!
Öööö, szóval az úgy volt, hogy tavaly, az őrségi gurigán volt először a gépen a két oldaldoboz. Ezekkel a szép új, friss, karcmentes MD42-esekkel aztán Székesfehérváron a korábban szokásos ívben és oldaltávval akartam Dzsokit kikerülni, persze az ő motorján is volt egy pár doboz. No ez a sok pack ott némileg közelebb került egymáshoz a kívánatosnál... Csatt, billegés, de szerencsére több nem történt. Visszanéztem, intett, mentünk tovább, de azért a következő megállóig már fogalmaztam a végrendeletem... Szerencsére megkönyörült... Na de azóta igen nagy ívben kerülök mindent ki!
Ahaaa.... na akkor végülis eljátszotta az 1-3. verziómat... vagyis akkor tényleg lehet elektronika. Sajna ennél tovább én sem tudnék menni, hanem elkezdeném keresni, hol lehet olcsón szerezni ilyet.
Mire/hova készülsz, bajnok?
Semmi különös érzésed nem lesz tőle. A mi túratampónk mellett nincs hatása. Én legalább is nem találok feldobozolva semmit. Pedig olyankor még utas is van. Talán annyi, hogy picit kikönnyül a motor eleje, se nem vészes.
Szia!
A szerelőhöz elvittem,kiszedte a gyertyát,tett újat,úgysem volt szikra. Ezután levette a gyertyapipát a kábelról és így próbálta a szikrát: így sem volt! Majd leszerelte a tankot, leszerelte a bal oldali gyújtótrafót gyertyaszárral,pipával együtt és nem átszerelte,hanem a jobb oldali hengernél próbálta a bal oldali trafót gyertyával,kábellel együtt érintve és ott volt szikra! Ebből kifolyólag állapította meg,h nem jó a gyújtáselektronika! Ez a tapasztalatom eddig! Szerinted hogyan tovább?
Szia!
A szerelőhöz elvittem,kiszedte a gyertyát,tett újat,úgysem volt szikra. Ezután levette a gyertyapipát a kábelról és így próbálta a szikrát: így sem volt! Majd leszerelte a tankot, leszerelte a bal oldali gyújtótrafót gyertyaszárral,pipával együtt és nem átszerelte,hanem a jobb oldali hengernél próbálta a bal oldali trafót gyertyával,kábellel együtt érintve és ott volt szikra! Ebből kifolyólag állapította meg,h nem jó a gyújtáselektronika! Ez a tapasztalatom eddig! Szerinted hogyan tovább?
Szia!
Hehe! Szia Tibifutár! De lassan írok...
Igen, és most, hogy mondod, amikor én is leverettem melőóhelyen slaggal még ősszel, na akkor sem indult. De 30perc száradás után azért csak-csak...
Ha nincs szikra, akkor én ezt tenném:
1. Gyertyacsere, először a két henger között. Ingyen van, ha most a másik oldal jó, akkor új gyertyát kell csak venni. Nekem ez volt, amikor ilyen hibám volt!
2. Ha a gyertyák jók: gyújtótrafók cseréje egymás közt, teszt ugyanaz, mint előbb, ha most a másik nem szikrázik, akkor "csak" a gyújtótrafó rossz, az elektronika (CDI) jó! Gondolom olcsóbb ezt pótolni, mint magá a CDI-t!
3. Kábelhiba is lehet, bár nem tudom, hogy a trafónál ez oldható kötésű-e?
4. Ha mindez után is rossz, na akkor lehet esetleg a CDI.
De még én sem hallottam soha ilyen hibáról! Nálam az első verzió élt, gyors gyertyacsere és ment is, mint az óramű.
A szerelő látta is, aki ezt mondta?
Üdv \"b-viktor\" és Mindenki!
Tudom , ez a fórum nem a politikáról
szól /tíccsatok le , vagy vessetek meg/,de nem tudom
megállni hogy az \"ADATSOR\"-t olvasva feltörő gondolataimat
leírjam.
A lesújtó számokra és tendenciákra jó megoldást nem
tudok /tudnék,de azt máshogy hívják!/ Szerintem simán
gyarmatosítanak bennünket ,csak szépen be van csomagolva.
Magyarországon sajnos mindig voltak sz....evő /bocs/
emberek akik az ország kárára ,saját \"boldogulásukra\"
eladtak bennünket. Semmivel sem külömbek mint az
egykori afrikai törzsfőnök
Sokan nem szeretnek arctalan embereknek segíteni.....szóval pár sort írj be, meg dobj fel egy fényképet. (hidd el.....müködik)
Szerintem ugrannak rá páran:-)
occcóbb megoldás doboz ügyileg a "noname"' kategória....
Jó dolog a MotoDetail, de van occóbb is.....mint amit pl ha jól tudom Goliat vett.
Nekem sima GAGYI dobozaim vannak.......sokan le is hurrrrogtak, hogy majd letörik, leszakad.......és mégis.....Még mindig "mukodj" van.
Szóval jelenleg 3 doboz beszerezhető akár 30.000-ért is.....míg a MD AKCIÓSAN 60.000
Konzolt meg lehet csinálni is......nekem sose volt gyári konzolom
A család az marad itthon és én megyek barátokkal motorozni.
Kell egy kis kikapcs néha!
Csak sikerüljön!
Suzuki GS500F-hez,2004es motorhoz keresek gyújtáselektronikát! 16 csatlakozós (széthúzós), nem közvetlen jön ki a vezeték! Budapesten van 2db bontóba és csak ki kellene próbálni,mert úgy küldik el, hogy ha nem jó, a pénzt nem adják vissza! Van-e valakinek ilyen alkatrésze vagy tud-e valaki segíteni?
Üdv
Kohn és Grün találkozik:
- Szervusz Grün! Mi van mit vettél? Miért van annyi koton a kezedben?
- 25 darabot vettem, válaszol Grün.
- De miért?
-Nézd, bementem a DM-be, és egy iszonyú jó begyes szőke eladó odalép, és
megkérdezi: - Mit óhajt uram?
- Kotont szeretnék vásárolni, válaszoltam.
- Megengedi, hogy méretet vegyek? így a nő.
Elképedve válaszoltam, hogy természetesen.
A nő elém térdel, előveszi, teljesen beveszi, leápol végig, majd száját
megtörülve közli:
- Ez a méret van, mennyit parancsol belőle?
Ennyi jóért nem volt pofám néhányat mondani, így kértem 25-öt,
- Na ez történt, mondja Grün Khonnak.
Kohn teljesen transzba jőve kérdezi: - S ez így lesz, ha én megyek be?
- Persze, mondja Grün.
Kohn elrohan a DM-be, ahol valóban ott a bomba nő.
- Kotont szeretnék vásárolni. - hadarja gyorsan az eladónak.
- Megengedi, hogy méretet vegyek önről? - kérdezi kéjes szájjal a hölgy.
- Természetesen!
A nő letérdel, előveszi, kiadóan leápolja, full extra, majd megkérdi Kohnt:
- Ez a méret is van, mennyit parancsol belőle uraságod?
- ...köszönöm, egyet se, csak érdeklődtem...!
Te mocival, a család autóval?
Ha minden igaz akkor nyáron két hét Olaszország,Horvátország.
Na meg veletek ahová csak lehet!
Semmi különös érzésed nem lesz tőle. A mi túratampónk mellett nincs hatása. Én legalább is nem találok feldobozolva semmit. Pedig olyankor még utas is van. Talán annyi, hogy picit kikönnyül a motor eleje, se nem vészes.
Megkuksizom!
Sokkal nehezebb lesz írányítani Pacit?
Miben változik az írányítás?
Kérdés: oldaldoboznak milyet vegyek?
Jó a kappa? Ja és mekkorát?
Igen, és most, hogy mondod, amikor én is leverettem melőóhelyen slaggal még ősszel, na akkor sem indult. De 30perc száradás után azért csak-csak...
Ha nincs szikra, akkor én ezt tenném:
1. Gyertyacsere, először a két henger között. Ingyen van, ha most a másik oldal jó, akkor új gyertyát kell csak venni. Nekem ez volt, amikor ilyen hibám volt!
2. Ha a gyertyák jók: gyújtótrafók cseréje egymás közt, teszt ugyanaz, mint előbb, ha most a másik nem szikrázik, akkor "csak" a gyújtótrafó rossz, az elektronika (CDI) jó! Gondolom olcsóbb ezt pótolni, mint magá a CDI-t!
3. Kábelhiba is lehet, bár nem tudom, hogy a trafónál ez oldható kötésű-e?
4. Ha mindez után is rossz, na akkor lehet esetleg a CDI.
De még én sem hallottam soha ilyen hibáról! Nálam az első verzió élt, gyors gyertyacsere és ment is, mint az óramű.
A szerelő látta is, aki ezt mondta?
Tudom , ez a fórum nem a politikáról
szól /tíccsatok le , vagy vessetek meg/,de nem tudom
megállni hogy az \"ADATSOR\"-t olvasva feltörő gondolataimat
leírjam.
A lesújtó számokra és tendenciákra jó megoldást nem
tudok /tudnék,de azt máshogy hívják!/ Szerintem simán
gyarmatosítanak bennünket ,csak szépen be van csomagolva.
Magyarországon sajnos mindig voltak sz....evő /bocs/
emberek akik az ország kárára ,saját \"boldogulásukra\"
eladtak bennünket. Semmivel sem külömbek mint az
egykori afrikai törzsfőnök