Végre a végére értem a biztosítási mizériának, tehát it is a megígért trilogy 3. epizódja és egyből a tanúságal kezdem!Ha roncsá nyílvánítják a motorodat a kár után mindenképpen keresd fel a roncsost! Én eladtam neki a mocimat és most pedig megjavítom! Ugyanis, ha a biztosító megállapít egy árat amennyit ér a "roncs" és az alatt adod el a mocid, a külömbözetet fizeti (köteles, nem jófej)...Mivel azon az áron számolt kifizetést és minden egyebet!Tehát minden biztosítónak maga felé hajlik a keze és ebből kifolyólag minnél feljebb értékeli a "roncsot", hogy minnél kisebb legyen a kár.Pont úgy mint a tax ár, avagy minnél kisebb annál kisebb a roncs és a tax közötti rész ami a kifizetés alapja. De minden roncsosra is érvényes ez a kezes hajlásos dolog, tehát ő minnél olcsóbban akarja megvenni! Ebből kifolyólag a saját csabdájukba ejtve csengetnek szépen - rendesen és AZONNAL...Magyar jogszabály szerint pedig annyiszor adod és veszed a motort amennyiszer akarod!Ha akarod mindennap eladod és mindennap megveheted. Illetve magyar jogszabály szerint egy rohadt egyesület is lehet már biztosító!
Egyéb infók: Gondolván eladom valami megbízható pajtikámnak 10000 körüli összegért, had főljön a levében a biztosító, de azt nem ér! (Ki van ez találva) Csak a szerződött partnernek eladható a vasparipa.
Szóval ennyi a történet vége.Ez a mizéria sok telefonomba került és elértem, hogy a biztosító minnél előbb azt akarja, hogy száljak le már róluk. Mindennap 1 hívást megadtam nekik, pontban nyitáskor és amikor megtehettem személyesen érdeklődtem a főnök helyére parkolva, mit nekem egy parkoló lezáró bólya.Védi a mocimat legalább! Szóval félretéve a tréfát mindennek utánna jártam és mindent kétszer megrágtam és mindenkinek ezt tudom tanácsolni. Nincs két egyforma baleset szerintem, tehát járj utánna ez a lényege azthiszem!
Jó utat, kevés pirosat és meleg aszfaltot mindenkinek!
És köszönöm a segítségeket!
Pápá pajtikák!
Esetleg megkérdezhetsz egy kereskedést, mondván, be akarod számittatni valamibe, akkor ök egyből megnézik mennyi az Eurotax értéke (és valószinű meg is mondják neked)
Szerintem tök mindegy, mennyi az annyi? Legalább is ha csak ugy adni vagy venni akarsz.
Biztositó, kereskedő meg ugy is megmondja neki mit ér.
A kereslet- kinálat majd eldönti. Meg be tudod bizonyitani a kedves vevőnek hogy a tied miért ér többet, vagy miért válassza a tied. (Sok használtautot nézegettem már és nagyon nagy külömbség van , hogy az emberek mit értenek bizonyos fogalmak alatt: megkimélt, ujszerű, karambolmentes, kevés km, rozsdamentes, vidéki, női tulaj stb)
Hali!
Hát, nem sok esély van rá, hogy ócccójémegnézd a neten. Elég borsos ára van, és nem nagyon teszik közkinccsé. Pláne a friss verziókat.
Szerintem egy biztosítós ismerőssel kellene "zsíroznod", ha akad...
Az ittas motoros frontálisan ütközött
2008. november 7. 10:47
MNO
Súlyos kimenetelű motoros baleset történt még tegnap a 6-os számú főúton. Egy bonyhádi lakos közlekedett segédmotorkerékpárjával a 6-os számú főúton a város felé. A férfi egyelőre ismeretlen okból áthajtott a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan nekiütközött a szemből szabályosan érkező pécsi férfi által vezetett nagymotornak.
A segédmotorkerékpárt vezető, vagyis a balesetet okozó motoros súlyosan megsérült, az elsődleges információk alapján alkoholt is fogyasztott – tájékoztatott Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. A balesetben mintegy háromszázezer forint anyagi kár keletkezett.
Én nem ajánlom senkinek a buherálást ezügyben - kivétel a 2003 előttieknél.....
A 2004-estől már karbicsere az alap, ami közel 100.000ft MINIMUM kiadás.
ÉS?
Nem sokat fogsz észrevenni belőle, hiszen hol használod a motort?
Ha olvastad, akkor tudhatod,. hogy a fojtás annyi, hogy a gáztolattyú nem tud teljesen feljönni.....de ez olyan max nyomatékkörnyékén történik meg, vagyis 7-8000-res fordulatnál, ahol eleve 140 környékén mész.
Vagyis annyi a dolog, hogy nem forog ki 6-ba rendesen, igy nem tudod elérni a 180km-.es Gs500 csúcssebbeséget.
Ami eleve hülyeség, mert a Gs futóműve nem erre van kitalálva.......150 -nél már elég bizonytalan.
Nekem is folytott volt..........
Ha változást szeetnél akkor eleve nagyobb lépés kell.
Vagyis hogy 35Le vagy 48Le.......az semmi.... Megérezni olyan 35Le-ről 60-70-re lépést fogsz. (a bandit 86Le)
Okés köszönöm!
Megmondom őszintén 3 éve már megvan a gs500-am, és már kicsit kicsike, lehetne gyorsabb meg erősebb ezért gondolkodom ezen a manőveren! Másik megoldás az lenne hogy nagyobb motorra váltok, csak az sok lóvé!
GSR 600 ason gondolkodom, másabb azér már az.
Ez a kárbejelentő valóságos, az Allianz Hungária biztosító által
vizsgált kárügyek irataiból származik. A "Baleset oka" rubrikában:
Az esemény részletes leírása:
Sötét volt már, baljósan zúgtak az útmenti jegenyék. A széltépte
felhők már-már feladni látszottak harcukat a Hold ellen, ám az égitest
győzedelmeskedett. Hideg fény szórta be ezüstjével a csalitos settenkedő
vadjait, az árokban lassan varasbékák kuruttyolták esti imájukat.
Na, ekkor ütöttük el a motorost. Balra akartunk elkanyarodni, de meggondoltuk
magunkat, mondván ott se lesz jobb. A motoros szegény bedőlt balra villogó
indexünknek, ám mi visszakanyarodtunkban rajtaütöttünk, ő pedig az
árokban hengerbucskázott, szegény. A békáknak torkára fagyott a kurutty!
Véleménye szerint a baleset bekövetkezésének mi volt az oka, azért ki tehető felelőssé?:
Az autó vezetőjének pillanatnyi kihagyása, a szerencsétlen körülmények
és a világ általános nyomorúsága. Mindig az ártatlanok szívják meg, mindig.
Egyéb közlendők:
Az előadás, melynek megtekintésére Nyíregyházára igyekeztünk (Csehov:3 nővér) nézhetetlen volt.
A II. felvonásra értünk oda.
A III. felvonás alatt már szívesen cseréltem volna a motorossal.
A IV. felvonás alatt bárkivel."
- Na jó fiam, erre a beszélgetésre előbb utóbb sort kellett keríteni, figyelj így történt: Apukád megismerte anyukádat egy chat-szobában, majd találkoztak egy cyber-kávézóban és anyukád a WC-n letöltött pár adatot apukád USB kulcsáról. Amikor apukád befejezte a letöltést, észre vette, hogy ezt megelőzően egyetlen tűzfal sem lett feltelepítve.
Ekkor már késő volt CANCEL, ESC gombok nyomkodására, mert a "Biztosan elkezdi a letöltést?" ablak le OK-zása már a Beállítások menüpont alatt ki lett pipálva.
Anyukád antivírus programja régen volt frissítve ezért apukád "blaster-worm" vírusával nem tudott mit kezdeni.
Ekkor megnyomtuk az "Enter" billentyűt és kaptunk egy rendszerüzenetet ezzel a felirattal: "Maradék idő a letöltés befejezéséig 9 hónap...."
Ez nem vicc! Ausztriában tényleg muxik!
Az elmult években volt már egy pár dolog amiben eminensen végrehajtottuk az EU-s szabályokat, miért pont ezt nem. Az autós példa nem jó mert ott nincsenek kategoriák, bár jöhetnék hogy aki chiptuningot rak bele az adócsalást hajt végre mert kevesebb KW-adót fizet mint a tényleges lóerő
Szerintem is teljesen jól lehet a sorok közt menni a Gsel is. Ha a TLel simán elférek, akkor a GSel is ellehet. MInd a kettő tesztelve van. Mondjuk a TLen néha behajtom a tükröt.. , de többször előfordult, h a hungárián jobban tudtam haladni, mint egy robogós.
http://www.stanford.edu/~sanja...