Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Üdv Mindenkinek!
Asszem hozzászólhatok KáGé kérdéséhez.
Én a városban csak a kicsi piaggiómat használom. Ötvenes, de egy garnitura "súly" és egy kipu rengeteget javít rajta. Az átlagos autósok kábé 50 körül érnek utol a lámpa után. Persze ehhez hozzá jön h én állok a sor elején, sárgánál (amikor az autós elkezd gondolkodni h melyik lábbal tapossa a kuplungot) már nyélgázon húzok el. Igen, figyelni kell a lámpát! Próbáltam a GS-el is közlekedni a városban, de amit nyerek a gyorsuláson, azt, valószínűleg a bátortalanságom, a széles kormány miatt bukom a sorok közti araszoláskor. Ugyanakkor szerintem nagyon fontos szempont a rendszám! A buszsávok nagy része tele van kamerázva, és a jogsimat NEM ADOM! Ha nincs rendszámod, akkor lehetsz busz, vagy villamos (esetleg gyalogos) is, teljesen nyugodt lelkiismerettel.
Persze Érdről bejárni NEM szabad 50ccm-el! A tartós 90km/h kell neked, lehetőleg a legkeskenyebbel, és rendszám nélkül. Ez kábé egy 70-125ccm-es robogó. Ezekből viszont a legkisebb testűt vedd (ha nincs szolgálati igazolványod), mert a kipu, és a méret árulkodó!
Mindezeket annak ellenére mondom, hogy eladó a GS-em!
az én gs-em 1993évj 36000km de teljesen +bízható bármikor elindulnék vele egy túrára (4-5-600km) a szokásos kötelező cseréken kívül (lánc lánckerék fékbetét gumi szűrők stb ) semmilyen baja nem volt leszámítva 1-2 apróságot (üres vissz jelző égő stb) de mindig minden hová elvitt és mindig minden honnan hazahozott. Nekem a megbízhatóság és az alacsony fenntartási költség volt a legfontosabb amikor +vettem (főleg dolgozni járok vele ) és a gs a legjobb választás ha ezeket tartod szem előtt!
Na,hali Ha nem akarsz senkinek visszaköszönni, akkor robogó!
Köszi mindenkinek a válaszokat !

Pár napja izgultam rá a témára, már annyi infót szedtem magamba, hogy már lassan fáj :-)
A GS500 mellett tanuló illetve munkábajáró motornak ajánlották még nekem a Yamaha YBR125, Honda CBF250-et is a GS500 mellett. Tudom, ez mind-mind más-más kategória.

Az YBR125-ról azt gondolom, hogy kissé kevés a 80 km/h-s utazó, ha annyival megyek a 6-oson, akkor letolnak az útról az autósok. Viszont városon belül a kis tömeg és szolidabb méret miatt biztosan könnyű vele lavírozni, illetve a 2-2,5 literes fogyasztás nagyon barátian hangzik. A szolidabb mérete miatt gondolom, hogy nincs olyan respektje az autósok előtt, mint egy nagyobb mocinak.
A CBF250 külsőre nagyon bejön nekem. Fogyasztása picivel kevesebb a GS500-nál, és fele annyi cm3. Ugyanolyan áron kb 5-6 évvel fiatalabbat kapok belőle, mint GS500-ból. A \"népítélet\"ben jókat olvastam róla.
Mennyire számít öregnek, lestrapáltnak, elfáradtnak egy 7-8 éves GS500?

Tavasszal olyan max 600 ezret szánnék a motorra. Ilyen árban mi a "best buy" az igényeimet figyelembe véve?
Jó-jó, tudom, hogy milyen topic-ban írok!
Ha lehet beleszólnom, inkább a GS mint egy robogó
Kezdve ott, hogy pont a városban jön jól a nagyobb kerék a "hibátlan" útminőségre gondolva. Magam Szigetszentmiklósról és időnként Szentendréről járok be melózni a Bandittal, a kocsisorok között jöhetne esetleg jól egy robogó méret, de asszem megőszülnék, mire hazaérnék a 6-oson meg az M0-án. Kell hátra egy min. 40 literes doboz, abban nekem elvan a váltócipőm, ruhám, notebook, miegymás.
Hali!

Laptop cipeléshez hátizsák..... Én is így hurcibálom..........
A többi meg?
Hát elgondolkodtató.....
Az tény hogy egy robogó védettebb, de pl pont azzal nem mennék be a dugóba.....hiszen kigyorsitás az ugye álom.....ráadásul kicsi is, ami az autók közt veszélyesebb...
És ugye a GS másra is használható - vagyis nem kell plusz egy motort tartani ha megtetszik a neten valami túrajavaslat.

A ruházat is megoldható hiszen lehet kapni amolyan védőréteget.....amit csimán magadra tépőzárazól (akár öltönyre is) azt mikor megérkezel, akkor meg letéped magadról mint a vetkőző nyálgépek a csajok előtt:-)

Motorvásárlás?
Szerintem már nincs semmi különbség.....
Van aki gyorsan el akarja adni - az ugyis alacsonyra teszi az árat, és még enged is belőle
Van akinek ráér.....az meg megadja a szokásos árat és vár.........

PL Most feltszem a banditám 1,5 milláért és várok........
Ha meg beteszem 1 millára, akkor várható hogy napokon belül csören a teló, hiszen ennyiért szinte ajándék:-)
egyébként van téli kesztyűm, de nem komfortos... maradok a café racernél...
Köszi a tippet, de már nagyon érzem a hideg huzat miatt (megint ) a csukló(i)mat, úgyhogy nem motorozok ,már idén. nincs értelme tönkretenni most... ráér az később is...
Ruhaügyben: tavaly cordura, idén bőr tesztelése volt, a tapasztalataim:
Cordura: hidegben tényleg jobb, nem hűl úgy át, mint a bőr, bár ez városi tempónál annyira nem gond, könnyen be lehet alá öltözni, a bélést még nem kellett beleraknom soha. Általában több zsebe, tárolórésze van, könnyebben állítható (tépőzáras szűkítések), és zárható szellőzőkkel is el szokták látni.
Bőr: olcsón jutottam hozzá, előnye az, hogy nem mocorog úgy a menetszéllel, van egy tartása, és valahogy kellemesebb viselni. Hidegben tényleg gáz, 10°C alatt kezd kényelmetlen lenni, lassan váltok én is.
Nagy melegben tényleg mindegy az anyag, akkor a protiing volt a legjobb...

Nyusz: próbálj ki pl. egy Spool LT22-t: olcsó, de nekem még nem fázott benne a kezem. Persze csodát nem tud, 0°C körül azért már áthűl...
Szia!

Én hétköznap munkábajárásra használom, minden nap 25+25 km megy bele, ártani szerintem max. annyira árt neki, mint egy autónak, biztos "lustul" tőle picit, amit pár túrával lehet ellensúlyozni. Persze még a légszűrő fokozottabb koszolódása, fék és gumikopás is biztos jobban előjön, de szinte észrevehetetlen szerintem. Anno én is nagyon gondolkodtam nagyrobogón, mielőtt GS500-am lett (Piaggio X9 500ie volt a kiszemelt). Ha lenne elég pénzmag, azért tartanék egy 125-250 robogót melóhoz, a minimális fogyi és a könnyű kezelhetőség miatt , és egy nagyobb túragépet, ami elvisz a világvégére is kényelmesen. A GS az arany középút, városban sem fogyaszt sokat, az autók között is jól elfér, de el lehet vele menni messzebre is. Pakolni meg jó egy nagy doboz hátra.
Hidegben biztos vagyok benne, h sokkal jobba cordura. Könnyebb is aláöltözni és le venni-fel venni is sokkal gyorsabb. A bőröm egyrészes....idén nem is soxor volt rajtam. Csak akkor vettem fel ha vadulni mentem. Abban szinte biztos vagyok, h védelmi szempontból torony magasan a bőr jobb.
Persze olyat vegyél, amilyet szeretnél..amiben jól érzed magad.
Sziasztok!

Kamaszkoromban sokat robogóztam (tizenezer km) egy kis Simsonnal vidéki kis faluban, így elmondhatom magamról, hogy ültem már motoron. Szerettem a kis robogót, mert esőben, hóban!, szélben lehetett használni, a nadrágszár nem ázott el, a térdem sem fagyott le, tizenévesen nem számított az időjárás.
Most korban 30 felett szeretnék elővárosi és városi közlekedésre (Érd-Budapest) munkába járásra (nap, mint nap notebook cipelés!) jövő kora tavasztól késő őszig valamilyen motort használni.
Elsőként valami nagytestű robogóra gondoltam, de egyik fórumon ajánlották a GS500-at helyette, hogy azzal jobban járok. Igazat megvalva a "motor" jobban tetszik, mint a robogó. Viszont a robogónak - az én szempontomból - ott az előnye, hogy szélvédettebb, esős idő esetén sem csutakos az ember, illetve általában nagyobb rakodóhely van rajta. Viszont a szíjhajtás miatt állítólag szervizigényesebb, illetve drágább a szervizelése. Ez igaz?
Olvasgatom a neten fellelhető teszteket, és ugyebár épp a GS500-t tanulómotornak is ajánlják. Nincs még A-s jogsim, most akarom megcsinálni.
A kérdésem tulajdonképpen annyi lenne, hogy a GS500 mennyire megfelelő választás a mindennapi reggeli-esti kb 20-20 kilométernyi használatra elővárosban és fővárosban? A célom az, hogy a dugóban való tötyörgés idejét lefaragjam a lehető legjobban. Ezt könnyedén elérhetem a GS500-al, azaz a sorok között, mellett óvatosan lehet vele haladni a dugókban?
Megfontolt, nyugis autós vagyok, csak a dugók bosszantanak fel.

A másik kérdéskör pedig az, hogy inkább ősszel vagy tavasszal érdemes használtan motort venni? Mikor van nagyobb kínálat? Most az pl az expressz.hu-n szép számmal vannak eladó GS500-asok.

Előre is köszi a segítséget!
Ruha téma: köszönöm a tanácsokat :) örülök hogy érdemben foglalkoztatok vele :)

UI: asszem a bőrben érzem jobban magam, meg jobban is tetszik

Jah! és talált! pont azt a probiker ruhát néztem! a 200 eurost
10 év után?!
Ecc-pecc kimehecc...
Megkövetlek, ha így van... écccccaka van és az a kis "F" elkerülte a tekintetet...

(Nem szóltam, de azt is csak halkan tettem... )

NA-nA!

A simába kell 2,6 plusz 0,3

Az F.es olajhütője pluszba felvesz még valamennyit!
Tudtommal az is egy 0,3L
No, mivel öreg este van és én nemrég értem haza, így assszondom:

Oszt jóccccakát Népek!
www.nagyvas.hu

DPR8EA-9 = 1060ft/db
Valvoline Motorcycle 4T 10W-40 = 1890ft/L
Olajszürő = 1060ft
Légszürő = 3500ft
................................................
...
14240ft plusz posta....kb 1500ft

Vagyos ha otthon csinálok akkor 16000ft a 12.000-res szervízed..............

Ha elmész egy szervízbe akkor erre kapásból rájön a munkadij, ami a FullGas esetében (Fehérváron) 4500ft......
Ha nem visszel semmit akkor ez olyan 30-35.000ft lesz....

Tehát ajánlom a házi munkát............
Kijavítanálak Főni!

Olaj: szűrővel együtt 2,9l. Ezért elég a 3 lityó a GS-be. Én beleborítom... 1 deci nem oszt, nem szoroz!
Ahogy a maci írja.....
Ha K6os a géped, akkor elméletileg most vinnéd az ucsó garis szervízre......(értelemszerűen ha 2006 decemberben vetted, akkor most 2008 decemberben jár le a gari)

No ekkor fent áll a téma.....
1., béna vagy, vagy bátortalan.......és nem mersz nekiállni
2., lúzer vagy, aki fél, hogy koszos lesz:-)
3., Hiszel még a mesében, hogy a szervízkönyv jelent valamit

Amennyiben se 1, 2, 3 akkor a lehetőséged
a., fizetsz pluszba egy csomó fölös pénzt, amiért megcsinálják neked.....plusz elmotorozol egy pár liter benyát a szervízig, meg haza

b., irány pl a www.nagyvas.hu oldal ahol megrendeled a cumókat és megcsinálod otthon pár perc alatt.....

Ami otthoni szervízhez kell 12.000-res esethez

2db gyertya (NGK DPR8EA-9)
1db olajszűrő és tömités
4L olaj (tudtommal 2,9L kell, plusz a szürő vesz fel 3dl-ert)
Légszürő
ennyi............

Itt már csak az olaj a névleges...hiszen vehetsz vele 4000ft/L vagy 1600ft/L

Én amit ajánlok neked:
2db NGK DPR8EA-9 gyerta
Olajszürő - tömítés
4L Valvoline Durablend 4T olaj (vagy Valvoline Motorcycle 4T olaj)...... Mivel most jó ideig nem lesz 40fok, igy a 10w40-et tedd bele
Légszürő

Azt kell még:
1db 17-es csillag, vagy villás kulcs
1db 10-es csőkulcs
1db csillag csavarhuzó
1db 12-es csillag vagy villás kulcs.
1db 4L-es üres edény

További szerelési leírások, videók az oldalamon:
http://akmtmedia.extra.hu/sufn...
Bizony jól!
Hali!
Szervize válogatja. 12000-től határ a csillagos ég. Érdemes körbeérdeklődni több helyen. Van, ahol viheted az anyagokat magad (olaj, szűrők, stb...).
(Ám, ha a K6-os már nem garanciás, akkor magad is megcsinálhatod otthon... )
Szervizben csináltatva egy darab légszűrővel drágább csak a 6000-es átvizsgálásnál.
Jól körülírtam?
Télikesztyű Nyuszika!
Sziasztok ! Megírná vki ,hogy mennyibe kerül egy Gs 500 f 12000-es szervize !
Szerinted?
Neked mi lett volna a válaszod?
Mikor olvastam pont rád gondoltam, ezért tettem ide fel!