Na,hali!
Azóta nem is állsz ki a kereszteződésekben biztosítani!
Egyébként, tanítják: a megengedett ford.sz. 2/3-nál fel, 1/3.-nál lefelé váltunk!
(ha van még adott sebességfokozat
OK, persze, rángatásig nem engedem le... nagy titok pedig nincsen fogyicsökkentésre, inkább az, hogy megálljuk, hogy hogyan ne fogyasszon sokat a gép. Anno, még tavaly nyár elején volt egy olyan, hogy felakadt az úszóm, valószínűleg a tartósan kis gázállások miatt (ez a fórum segített ki a megoldással, én akkor minimális tapasztalattal 2-3e között használtam), és akkor az volt az álláspont, hogy 4-6 ezer ennek a gépnek az optimális. Ha úgy vesszük, igaz, mivel nagyjából ez az 1/3-2/3 fordulatszámtartománya. Csak ezt én szó szerint vettem, és ez sem mindig jó. Meg kell találni, kitapasztalni ezt, nekem Nano szólt, mikor látta, hogyan vezetek.
Az jó hogy megmondták neked hogy kell sporolosan menni. És az alacsony fordulatszám a hosszu motorélet titka is (persze nem rángatóan alacsony fordulat )
Azt hittem megtudok valami nagy titkot
Hehehe, a halászleves sztori örök! Amúgy ennél csak a gépelési sebességem a rosszabb!
Fogyicsökkenés? Ne váltsak egyfolytában vissza, nyugodtan engedjem lejjebb a fordulatot, úgyis elvisz, max lassabban gyorsít vissza. Korábban 4-6e fordulaton használtam, most 3e körül, egyenletes haladásnál. Persze gyorsításkor néha azért van 7-8-9e-ig húzás is, csak hogy meglegyen a ritmus! A hátránya az alacsony fordulatnak, hogy ha pl. bevágnak elém és nagyobbat kell fékezni, akkor nem elég kettőt-hármat taposni a váltón, hogy újra elinduljak. A múltkor is, békésen haladok a... öööö... buszsávon, 40 körül, ötösben, erre puntós néni előttem két sávon keresztül befordul jobbra egy utcába. Horgony ki, vészfék, csúszkáló farral, majd duda, de észre sem vett. Aztán persze a móka a sáv közepén, hogy álló helyben öt fokozatot visszatapossak, hát nem volt egyszerű és túl gyors. Ja, és párszáz méter után egy pirosnál egy másik kedves hölgy jobb tükrét hajottam ki, mert ő elfelejtette... Visszatérve a témához, mindez természetesen városi tempónál igaz. Városon kívül pedig annyi, hogy ha lakott területre érek is marad a 6-os, max, ha nagyon leesik a fordulat váltok lejjebb. Így a korábbi túrázós 4-4.5-ös fogyi is lement, volt idén már 3.4 is! Persze így nem olyan dinamikus, de ennyit megér.
Hű, Teddy! Lehet, hogy hosszabb szöveget írtál, mint én?
Peregrinus: de jó, egy "földim" megszólalt itt a szövegem hatására... Üdv itt! Köszi, tudom, hogy általában túl optimista és túl türelmes vagyok emberekkel... de néha beválik!
Versenyhez én is rossz partner vagyok, itt a nagyfaluban szinte minden robogós kényszert érez, hogy bizonyítson és letol az útról... én meg intek egyet, mikor mögém ér, hogy menj! Városi tempónál, dugókban úgyis nekik könnyebb, én meg "ráérek". És mostanában a fogyasztás is leesett, mióta Nano tanácsait követem: korábban városban 5-5.5l/100km volt, most 4.5-5... A másik, hogy elég sok rendszám nélküli robi tényleg nagyon megy, persze nincs is 50-es hangjuk...
Ez olyan lenne, mint ha Én írnám be, hogy képzeljétek....jött egy riszrakéta Exup és lenyomtam:-)
Az tuti!
Nénynyével lenyomtunk egy GSR-t.....pedig neki 250-es CBF-je volt, nekem meg GS......a GSR meg a 2 moci duplája.......és mégis:-)
Nem hiába.... a motor a győzelem egyik fele......a másik a sofőr (esetemben a motor nyerne:-)))
Van piros, de nem arra felé. Bár, ettől függetlenül Csikó járhatott arra, vagy Ratesz exmocijának az új gazdája is lehetett... meg még vagy 500 ember, akinek piros GS-e van.
Csodálom, hogy leállt versenyezni... rizsrakétával még akkor sem illik, ha az csak 250-es!
Sziasztok.
Ma taliztam Dabason egy piros Gs 500-asal egész Örkényig versenyeztünk de Ő nem bírta az Fzr-emet leverni végre se meg gyorsulásra se.
Nincs itt a forumom?
Megse próbáltam hatodikba kapcsolni!
Eddig!