Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát ami mutatja, hogy mennyi az idő by Louis.
EsSo Koko!
A GS bonuszát ha eladta még 2 évig átviheti (akár ameglévő uj motorjára is), tehát ezért nem kell sietni.
Motorra szerintem senkinek sincs sok bonusza, mert nem olyan régen vezették be.
Nem kell visszahelyeztetni a mocit ha eladja, sőt nem is ajánlom. A vevő minden hátrány nélkül, visszahelyeztetve iratja a saját nevére. Sőt ha jan. 2-a után történik az eladás nem kell kw-adót fizetnije 2009-re, mert a vevő nevén lesz az évben elöször forgalomban.
Óra? milyen óra..hol?
Jókor szólsz..vettem arrowot:(
Mr.Bölcs úrra érdemes hallgatni
Bizony, kettőre fizetsz. Ráadásul a bónusz is csak 1 motorra jár. Siess eladni a GS-t.
Viszont amíg vevő nem jelentkezik, addig sztem nyugodtan tarthatod kivonatva. Ha jön komoly vevő, akkor meg pikk-pakk visszahelyezteted.
Közben már válaszoltak is a kérdésemre:
Tisztelt Kovács Gábor!

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a bónusz átvezetése abban az esetben történik meg, ha a gépjárművet értékesíti, vagy véglegesen kivonja a forgalomból.

Üdvözlettel,

Biztosítás.hu Biztosítási Alkusz Kft. / a biztositas.hu portál üzemeltetője
Biztosítás 1/4 év 5.500,- súlyadó erre az időre alig több,mint az 1800,- eljárási díj. Ez igaz.
Viszont januártól jön a Bandit. Onnantól 2 után fizetek? Etért gondolkozom rajta.
Hello!

Nos nekem Michelin Pilot Active van fent 140/70 a gyári 130/80 (honda) 140 gumi az én felnimen tolómérővel mérve 134-es és 1 kicsit gömbölyűbbnek tűnik mint a régi. Tapasztalat a gumiról az hogy meglepően jól tapad! Vészfékezésem már volt vele és kanyarban is elég stabil! A motor nem lett se alul se túlkormányozott a méretváltás miatt.. Szerelők szerint 1 méretkülönbség felfelé még bőven megengedett. De mivel keskeny a felni nem biztos hogy meglesz a 140 mm szélesség. Azt is hallottam hogy még hogy a tágulni fog ilyen létezik? mert akkor lehet eléri majd a 140-es szélességet.

Szó mi szó én nem bántam meg hogy Michelint vettem ha jól emlékszem a pár volt 48e HUF körül Tapadásban nekem eddig nagyon tetszett. Az előző gumám Dunlop Arrowmax volt hát senkinek nem ajánlom.

üdv: szobbal

És hát Őőő.. Jó hógolyózást :D amíg van
Koko! egy GS-t viszont nem éri meg kivonatni, alig sporolsz meg valamit.
Bonuszilag nem tudom pontossan: valahogy ugy van hogy fél évnek meg kell lenni akkor nem veszik el az eddigi bonusz, viszont 9 hónap hogy nőjön is.
6 hónap viszont nekem soha sincs kijelentve. Egy bonuszkategoria max 1-2 ezer ft, szoval az kevésbé izgat
Még egyre kell vigyázzni: ne pazaroljon az ügyintéző a megjegyzés rovattal, mert különben hamar forgalmicsere lesz és az +6 e Ft.
Lásd Old Piet hozzászólását!
Én annyival egészíteném ki, hogy kivonatni csak attól a naptól lehet, amelyiken intézkedsz. Én is dec 1-jével akartam, de mától lett.
Érdemes még arra is figyelni, hogy ha a bónusz fokozat számít, hogy egy évben csak max 3 hónapot lehet kivonva! Ha többet, nem ugrik a bónusz! Ezért gondoltam én úgy, hogy 2009-ben lesz jan-febr-ban és majd megint dec-ben kivonva. Így kecske is, káposzta is.
Rendszám, minden marad nálad, csak beleírják, hogy ettől-eddig forgalomból kivonva. Értelemszerűen nálam március 1-jén 0 óra 00 perckor automatikusan visszahelyeződik.
Ügyintézéshez csak a forgalmi kell.
De, elvileg szerintem jól gondolod. Viszont én meg úgy okoskodok, hogy ha a gumi hasasodik is valamennyit, de eredetileg szélesebb, és ennyit nem vesz fel a has. Szerintem. De nem vagyok gumiügyi szakreferens!
Nem optimalizáltad a dolgot eléggé
Március 1- ig kellett volna kivonnod, akkor + egy hónapig nem kell adót fizetned.
Ugyanis az előírás ugy szól hogy a visszahelyezést követő hónaptól kell ismét fizetni.
És értelemszerűen a kivonást a hónap végén érdemes eszközölni, mert csak a következő hónaptól nem kell adóznod.
(Tehát pl nov 30-tól március 1.-ig- akkor 4 hónapot nem fizetsz és csak 3 hónapot nem moccanhatsz. Ha viszont nov1.-én kivonatod és feb 28-ig akkor 3 hónapot nem fizetsz, de 4 hónapot nem motorozhatsz)
Rendszám marad, nem kell leadni.. Biztositást se kell fizetni a kivonás idejére, de azt ismét be kell jelenteni, mert nem tudják megjegyezni mikor kerül ismét forgalomba
A futófelület szélessége..pontosabban az úttal érintkező felület mérete változik...egyazon szélességü felnire fölteszel mondjuk 130/70 es gumit..több a tapadó felület..mint a 140/70 esetében..ugyanis a gumi hasasodik...ebben az esetbe akkor nyernél tapadó felületet ha arányosan a felnit is szélesítenéd...
..vagy ezt most én gondolom nem jól?
Részleteznéd a dolgot? A biztosítást ezután tudod lemondani? Papírok, rendszám nálad maradt?
Ma reggel kivonattam a drágámat február 28-ig. 1800-ért spórolok majd 5 ezret tisztán. Mondjuk, az ügyintézőt én világosítottam fel, hogy nem csak 6 hónapra lehet kivonatni. Rám akarta tukmálni ezt a variánst, mondván, ha menni akarok vele előbb, 1800-ért visszahelyezi. Mondtam, köszönöm, de nem kérem , inkább vonja ki február 28-ig, mert így nem kell bejönnöm újra, meg perkálni megint. Nem ismerte ezt a variánst! Telefonos segítséget kért, de végül tisztázódott, hogy lehet így is.
A "per" értéktől nem csökken a futófelület szélessége, hanem a gumi magassága változik. A 130 a szélesség, a 17 meg a luk nagysága a gumiban.

Én 130/80-assal jártam anno. Semmi különösebb változást nem tapasztaltam. Tehát inkább csak optikai tuning volt az öblösebb gumi.
Köszönöm!
Na, madárkáim! Nyomok nektek pár képet időjárásjelentésileg, kommentár nélkül.
Ha jót akarsz akkor Pirelli Sport Demont rakjál fel. Nekem volt fent, gyorsan kopik, de az élmény megfizethetetlen. Aztán követte valami olcsó Heidenau a szezon végén, "szikrázik" a betonon olyan kemény, nem ajánlom.
Üdv! Fecónak a /80as is befért, nekem /70 van fent. Kipróbálni majd tavasszal fogom...
fotgén Medve...
jövőre biztos....