A cordurát is úgy árulják hogy vízhatlan........
JA...... kibir egy kisebb ködöt, vagy egy pár perces záport..............de amugy?
Szétázol esőruha nélkül...........
Én is belefutottam........mondom.......
valami 14€ért vettem sprayt....és semmi haszna............
azt gondoltam , hogy ruhára felesleges plexire meg nem lehet azt hittem van valami értelme de ugylátszik ,hogy csak még 1 használhatatlan vacak amivel naiv motorosok zsebéböl huzzák ki a lovét
Gondolom mivel vízatlanító így pl cordura kabát, kesztyű........stb
Vagyis simán megfogod és ráfújod a kabátodra.........majd vársz vele egy kicsit amig megszárad....
Ámbár most mondom, hogy fölösleges.............SAJNOS
Én is vettem.........elfújtam egy falkont 1db kabátra..........és a kövi esőnél úgy rongyá áztam, hogy öröm volt nézni......
A közelgő névnapom alkalmábol egy nagyon hasznos és nélkülözhetetlen ajándékot kaptam az unoka öcsémtöl :motoros vizhatlanito spray 75ml van valakinek ötlete hogyan kell használni és mire (plexire nemfujható)
Ha nem vagy nyakkendős (H-P melós) akkor SZABI KIVÉTEL mint ahogy sokan csinálják......pl Én is.
De hidd el nem nagyon éri meg az egy napos gurigázás.....
Add össze.....csak példaként
PL szombaton kimész a Csorba-tóhoz....... Bp-ről az kb oda-vissza minimum 560km ami egy frankó kis egynapos lehet, nem rohanos, de nem is lagymatag tempóval.......és még van idő bámulni is......
De ha már ott vagy akkor Zakopane? tutajozás? Szepesi vár, nedeci vár.....stb?
Ott van egy köpésre, és nagyon szép a táj is, vagyis akár hetente motoroznék arra.....
Jó akkor vasárnap visszamegyek........pl a nedeci várhoz (és tutajozok egyet a sebess vízen:-))
Ez Bp-től oda-vissza ismét
620km
Mentél összesen 560 meg 620km-ert.....vagyis cakk-pakk 1180-at.....
1180km, átlag 5-ös fogyi.......280ftos benzinnel. = 16520ft
Ha elmész egy 2 naposra inkább?
Összesen mész: 680km-ert.......
Vagyis kapásból nyertél 4000ft-ot!, nem kellett rohanod, nem kellett láncot, gumit, olajat koptatnod feleslegesen........
Nekem pl az hogy Szlovákiába akarok menni 1-1 tank benzin CSAK AZ HOGY ELÉRJEK A HATÁRRA........
Persze itt jönnek a motorosok közti különbségek!
Van aki azért motorozik, hogy mehessen..................Ő az első verziót fogja választani, hiszen nem a táj érdekli (annyira) hanem az, hogy minnél többet motorozhasson.
Az ilyen emberkék szoktak CSAK úgy elindulni egy napos délután.....
Én azért motorzok , hogy világot láthassak......vagyis nekem a célpontok a LÉNYEGEK! Hogy minnél több pontot megnézni, minél occóbban.........Ha kocsim lenne, akkor nem lenne motorom, de ugyan ezt tenném......
Arról meg nem is kell beszélni ugye, hogy csapatosan motorozva akkor van BULI - mikor este van és leteszed a gépet a sátor mellé:-)
Lehet emlékeket szerezni 1-1 napos gurigákon, de az örök és überfrankó dolgok a több napos heppajokon alakulnak ki.........
Ezt megértem. Remélem azért majd alakulnak úgy a dolgok, hogy ilyen többnapos buli is összejöjjön. De ha nem, akkor meg csinálok egynaposat a Ti többnapos bulitokból. Reggel csati, este meg go haza.
Hiányzik a végeláthatatlan motoros konvoj, meg a sok hülyülés.
Utoljára 7 hete voltunk Szlovéniába
De pár hely ahol már megfordultunk:
A híres Trojane-i fánkos
Bled
Bohinj, ahol Erik felül öntött, alul eresztett:-)
Koper
Mangrt 2049m
Vrsic 1611m
....stb.......hiszen tavaly nyáron ott volt a nyári túra is.....
Háát örülök, hogy megjártátok szép Lengyelföldet, Blue klassz lett a cikk. Érdekes látni a ti szemszögetekből a környéket, merthogy édesanyám Zakopaneban született, igazi gural, így ott él a családom egyik fele... sokat járok arra télen-nyáron-ősszel (tavasszal még nem voltam ) Motorral 2005 júliusában jártam meg, sok esővel, nagy hidegekkel... de megérte...
Az aprópó, amiért írok, hogy tudassam azzal aki ismeri a tininidzsát, hogy új gazdája lett... Nem adtam ám akárkinek, egy srác vette meg, aki mindig nézegette amikor beálltam vele az egyetem parkolójába... Stopmotoroson biztos ott lesz Ezzel is véget ért egy korszak...
Blue, ha még Szlovénia felé nem jártatok, tudok ajánlani jó kis túrautvonalat, szállásokkal, látnivalókkal.
A 4 hét fekvés helyett Hápinak való segítés? Dicséretes a haverizmus, de sztem inkább mégjobban vigyázz magadra. Hápi meg tudja egyedül is csinálni. Ezt nem ellene mondom.
Annyira nem veszélyes, csak vigyázni kell rá, azért Hápinak is tudtam segíteni tegnap a doboz alkatrészek kivágásánál,-remélem azért megdob majd egy pizzával cserébe.
Bakki, akkor ez nem sámli egy nyavalya! Jól elhúzódik!
A kipu szenzációs, nekem nagyon tetszik, szinte szerelmes vagyok bele! Tudom, hogy mindenki elfogult a sajátjával, de ez tényleg csúcs! Ha túl közel megyek el egy parkoló autó mellett, még a riasztót is beindítom!
Köszi az érdeklődést, de elvileg még 4 hét fekvés, de azért már néha sétálgatok egy-egy rövidkét.- a sloziig és persze a motorra már felmásztam egyszer. Milyen az új kipuff?
A cordurát is úgy árulják hogy vízhatlan........
JA...... kibir egy kisebb ködöt, vagy egy pár perces záport..............de amugy?
Szétázol esőruha nélkül...........
Én is belefutottam........mondom.......
valami 14€ért vettem sprayt....és semmi haszna............
Vagyis simán megfogod és ráfújod a kabátodra.........majd vársz vele egy kicsit amig megszárad....
Ámbár most mondom, hogy fölösleges.............SAJNOS
Én is vettem.........elfújtam egy falkont 1db kabátra..........és a kövi esőnél úgy rongyá áztam, hogy öröm volt nézni......
Ha nem vagy nyakkendős (H-P melós) akkor SZABI KIVÉTEL mint ahogy sokan csinálják......pl Én is.
De hidd el nem nagyon éri meg az egy napos gurigázás.....
Add össze.....csak példaként
PL szombaton kimész a Csorba-tóhoz....... Bp-ről az kb oda-vissza minimum 560km ami egy frankó kis egynapos lehet, nem rohanos, de nem is lagymatag tempóval.......és még van idő bámulni is......
De ha már ott vagy akkor Zakopane? tutajozás? Szepesi vár, nedeci vár.....stb?
Ott van egy köpésre, és nagyon szép a táj is, vagyis akár hetente motoroznék arra.....
Jó akkor vasárnap visszamegyek........pl a nedeci várhoz (és tutajozok egyet a sebess vízen:-))
Ez Bp-től oda-vissza ismét
620km
Mentél összesen 560 meg 620km-ert.....vagyis cakk-pakk 1180-at.....
1180km, átlag 5-ös fogyi.......280ftos benzinnel. = 16520ft
Ha elmész egy 2 naposra inkább?
Összesen mész: 680km-ert.......
680, 5ös, 280-as = 9520ft
PLUSZ! 1 éjszaka szállás kb 2500ft
cakk-pakk = 12020ft
Vagyis kapásból nyertél 4000ft-ot!, nem kellett rohanod, nem kellett láncot, gumit, olajat koptatnod feleslegesen........
Nekem pl az hogy Szlovákiába akarok menni 1-1 tank benzin CSAK AZ HOGY ELÉRJEK A HATÁRRA........
Persze itt jönnek a motorosok közti különbségek!
Van aki azért motorozik, hogy mehessen..................Ő az első verziót fogja választani, hiszen nem a táj érdekli (annyira) hanem az, hogy minnél többet motorozhasson.
Az ilyen emberkék szoktak CSAK úgy elindulni egy napos délután.....
Én azért motorzok , hogy világot láthassak......vagyis nekem a célpontok a LÉNYEGEK! Hogy minnél több pontot megnézni, minél occóbban.........Ha kocsim lenne, akkor nem lenne motorom, de ugyan ezt tenném......
Arról meg nem is kell beszélni ugye, hogy csapatosan motorozva akkor van BULI - mikor este van és leteszed a gépet a sátor mellé:-)
Lehet emlékeket szerezni 1-1 napos gurigákon, de az örök és überfrankó dolgok a több napos heppajokon alakulnak ki.........
Mágus vagy, köszönjük szépen!
Ezt megértem. Remélem azért majd alakulnak úgy a dolgok, hogy ilyen többnapos buli is összejöjjön. De ha nem, akkor meg csinálok egynaposat a Ti többnapos bulitokból. Reggel csati, este meg go haza.
Hiányzik a végeláthatatlan motoros konvoj, meg a sok hülyülés.
Már úgy motoroznék.
Semmi, kiürült a kincstár! De majd tavasszal!
TEEEEEEEEEE
www.akmt.hu
és a túrák rovat - beszámolók része:-)
Utoljára 7 hete voltunk Szlovéniába
De pár hely ahol már megfordultunk:
A híres Trojane-i fánkos
Bled
Bohinj, ahol Erik felül öntött, alul eresztett:-)
Koper
Mangrt 2049m
Vrsic 1611m
....stb.......hiszen tavaly nyáron ott volt a nyári túra is.....
Háát örülök, hogy megjártátok szép Lengyelföldet, Blue klassz lett a cikk. Érdekes látni a ti szemszögetekből a környéket, merthogy édesanyám Zakopaneban született, igazi gural, így ott él a családom egyik fele... sokat járok arra télen-nyáron-ősszel (tavasszal még nem voltam ) Motorral 2005 júliusában jártam meg, sok esővel, nagy hidegekkel... de megérte...
Az aprópó, amiért írok, hogy tudassam azzal aki ismeri a tininidzsát, hogy új gazdája lett... Nem adtam ám akárkinek, egy srác vette meg, aki mindig nézegette amikor beálltam vele az egyetem parkolójába... Stopmotoroson biztos ott lesz Ezzel is véget ért egy korszak...
Blue, ha még Szlovénia felé nem jártatok, tudok ajánlani jó kis túrautvonalat, szállásokkal, látnivalókkal.
Dani
A kipu szenzációs, nekem nagyon tetszik, szinte szerelmes vagyok bele! Tudom, hogy mindenki elfogult a sajátjával, de ez tényleg csúcs! Ha túl közel megyek el egy parkoló autó mellett, még a riasztót is beindítom!