esSO ezt nagyon jól tudta! Utána néztem , és valóban ez áll ott betű szerint: "Használjon ólmozatlan, minimum 91-es oktánszámú motorbenzint!" (Biblia 21.oldal)
Valaki kérdezte reggel az áttételt. Nekem hátul 4 foggal kisebb lánckerék van, ami azt eredményezi, hogy kb. 600-al kevesebbet forog a motor ugyanannál a sebességnél, sztem fél literrel kevesebbet is eszik, de viszont nem bir kiforogni 180-ig. A gyorsulásán pedig gyakorlatilag nem venni észre semmit.
Egyszer tankoltam vpower 95-öt, kb. 50 kilométer múlva vettem észre mintha finomabban járna a motor és jobban is ment.
Még nem... de szerintem nagyon távol lehet egy finom Tokaji aszútól! Hoppá, mindjárt iszom is egy pohárkával a névnaposok és persze minden motoros egészségére!
Nekem nem csepegett... úgy emlékszem... A szelepfedéltömítésnél szivárgott... Amúgy segített Gambesz szervízelni egy picit a múlt héten (hála és köszönet a nagylelkűségéért ) és megint csak félig volt az aksimban a víz... Műszer szerint 15 voltot tölt vissza 2000-res fordulaton az aksim. Azt mondja a nagylelkű, hogy ennyit nem volna szabad nekije...
esSO: megjött ma a LED-sorod. Postázzam, vagy majd valamikor személyesen?
Teddy: a zöld (ventis) LED-eket akkor rendelem, a 4db összesen értendő? Csak mert párban vannak, szóval 2 pár elég?
Más, és fontos: ma reggel csak kocsiról bikázva indult a GSpaci, hazafelé nem volt gond, akkor pöccre indult. De felhoztam ellenőrizni az akkut... minimum alatt volt mindenhol a kénsav... pedig pár hónapja ellenőriztem, akkor OK volt, bár ez még a nyárvégi kánikulák előtt volt. Szóval itt a csodás alkalom, hogy aki nem tette, az nézze meg a sajátját! Nekem most töltőn lóg, csak úgy csámcsogja az elektronokat!
Benzin: nekem finomabb járást produkált a vépover, de csak a 95-ös, bár mostanában állok át arra inkább, hogy minden 2.-3. tankolásra csorgatok bele ilyet. De amikor először tankoltam bele ilyet nyár elején, rövid idő alatt (párszáz km) sokkal finomabb hangja lett, és a rángatás, ami korábban a tartósabb autópálya-tempóknál volt is enyhült. Szóval lehet valami az adalékolásban, persze tudom, hogy csodát nem tesz, de valamennyi koszt kitakaríthatott. Amikor nagyon tél lesz, és lepihen egy picit a gép (nem kockáztatom a jégen eldobást), akkor többek közt kipucoltatom a karbikat, csöveket, biztos van már benne szutyok.
Tényleg nem ártott...