Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

...de úgy utálok visszaélni testi fölényemmel:)) Komolyra fordítva...szerintem emberünk full hülyére vesz....de nem fogom nála hagyni azt a majd 100 e ft értékü bakit!..és erre mérget is vehet!
Ezt nem tudtam....
A vizsgaadatokhoz, hogy lehet hozzáférni?
Mondjuk ez egy 3évnél fiatalabb kocsinál nem paraméter lehet benne 15000 is meg 150000 is.
Sose búsulj, amíg van annak az üzletnek kirakata, vagy van a tulajnak kocsija....
Én le szoktam "dolgozni" a hátrányomat, fogat fogért.. szemet szemért, mondjuk ez nem balkáni mentalitás.. kicsit dél-keletebbre található ennek a gondolatnak a gyökere....
A legtöbb autónál..csak az általad látható (műszerfali) számlálót lehet kiütni...a számítógép megőrzi a valós adatot....megaztán vizsgákon is regisztrálják a futott kilómétereket..és ott is túlcsordulhat a bili..
Kösz hogy részletezted, kb én is így gondoltam.
Ja lehet a Renault nem túl jó alany ja mert soha nem vennék francia kocsit
A jó design inkább csak a nőket hatja meg
..ne is említsd a garanciát.....4 hónapja bohóckodom..mert az újonnan vásárolt Márkás táp elfüstölte az új grafikus kártyámat,alaplapomat....természetesen a tápot kicserélték röhögve....most vagyok azon a szinten,hogy az üzlet tulajának a fogpótlása többe fog kerülni mint az egész számítógép....mert hát ugye itt még balkán rulez mentalitással lehet csak valamit elérni....sajnos..
A modern autóknál mégeccerűbb, mint a bowdenes szaroknál. A bowdenes szarokat fel kell rakni a fúróra egy kér északára a modern autóknál egy laptop kell a szoftver, meg egy csatlakozó. A km variálásnak talán egyedül a Renault konszern autói nem túl jó alanyok, azok EU szinten nyilván vannak tartva, a kulcson lévő számot bemondod a szervízbe megmondják mennyi km. van benne....
Szerényen elfogyott a motorral vásárolt hátsó ,heidenau gummám....az első még szinte újszerű...
Szerintetek nem gond ha hátra minőségibbet veszek? Normál használat esetén milyen tipust/márkát vásároljak ami tartós..és nem okoz meglepetést?
Az óratekergetésben osztom a véleményed, tényleg köcsögség, de olyan ez itt a balkánon, mint a felszolgálási díjj, ami tulajdonképpen intézményesült borravaló. Ha el akarsz valamit adni a piacon, alkalmazkodnod kell a piaci "igényekhez" vagy "igénytelenséghez". Persze Sir Lancelot sose teker órát, nem hamisít szervízkönyvet és mégis elad napi két tucat használt motort, mert arca becsületes karakteres szeme nyílt.

A használt gépjármű vásárlással az én kiindulási alapom a következő.
1. Olyat nem adnak el ami jó (azt megtartják, kivéve Sir Lancelot a kerekasztal lovagja, aki eladja hogy másnak is jó legyen ugye)
2. Legalább azóta hanyagolva, vagy hajtva van, amióta eladásra szánják (persze nem Sir Lancelot, aki nem viszi csatába és prémium táppal eteti a lovát mielőtt eladósorba kerül)
3. Buherálva van (tekerve, vagy szervízkönyvezve) itt persze Sir Lancelot a kerekasztal lovagja ismét kivétel, aki nem vissza hanem előretekeri a lova km. számlálóját hátha csal, és kiradíroz egy-két szervízbejegyzést, hogy ne sértse meg a hanyag tulajokat emberi mivoltukban ombutszmanilag...

Én sok használt szart vettem és adtam el, SOSE anyáztam, ha átbasztak, mert a kereskedelemben átbasznak a kérdés mennyire, ha átbasznak egyszerűen így jártam, azt dobta ki a gép. A legtöbb gondom, mindig az újonnan vásárolt szajrék garanciális kérdéseinél volt.
Úgyisjó!
Suzuki papa nem fogja tudni az adott gépről, hogy szervízelted e, nincs elektronikus nyilvántartásuk a számlatömböt meg ne fogják átlapozni egy használt GS vásárlása miatt. Ez nem Renault papa, aki a kulcsról megmondja, hogy hol mikor volt szervízelve.
A márkaszervízek nagy részénél csak jobban és lelkiismeretesebben tudod szervizelni a gépedet és az a köcsög kapja be, aki húzza száját a szervízkönyv miatt és nekiáll ott okoskodni, annak a pofájába nyomom a fasza szervízkönyvet oszt verje rá a ....
Ez valóban nagy volt, most aztán megváltoztam.
Mondjuk ő legalább kimondja amit gondol, nem hangulatjelekkel szemeteli tele a képernyőt valós mondanivaló hiányában....
Én sokat töltöttem köztük egy kis É-K M.o.-i faluba, ahol kb. 50% volt az arány, sok pecabotom, kikutyám, kismacskám, biciklim, csúzlim, tollam-ceruzám stb. lett a kárvallottja ennek. És a végén megbarátkoztam velük, sőt velük bandáztam sokat.
Én őszintén szembenézve magammal inkább irigyelem őket, mint sajnálom vagy gyűlölöm: tartoznak valahova, ha sérelem éri a közössége azonnal fellép mellette, ő tudja ki-mi és hova tartozik, ki van vele ki ellene. Rólunk ez nem elmondható. Az ő ellentéteik azonnal feloldódnak, ha "kívülről" fenyegetik őket, azonnal zárják a sorokat. Ha a cigánysoron laksz nem kell semmitől félned csak egytől, hogy kivet a közösség, és ez a dolog hátulütője is egyben, mert ha ki akarsz "emelkedni", akkor is kivetnek maguk közül. De hát a hordához tartozásnak ára van.
Sziasztok.
Segítség kéne, biztosítás ügyben.
Kb. egy hete kihajtott elém egy terepjárós, én meg beleszáltam, a Gs500-asommal.
Persze próbáltam elkerülni, duda, meg fektetés, de nem jött össze.
Engem a mentő vitt el, de semmi komolyabb gond, csak zúzódás, nincs törés.
Rendőri intézkedés volt, a sofőr elismerte a hibát.
Nem akarok hülyeséget csinálni, ezért kérdezlek titeket.
Mi lenne az első lépés a moci biztosítóval való rendbetételére?
Előrre is köszönöm!
Teljesen igazad van, és nekem is. Az oktánszám maga semmit nem mond arról, hogy ez üza. mennyivel jobb egyszerűen ez olyan paraméter, hogy mennyi sűrítést visel el önrobbanás nélkül. Egyszerűen nem éri meg ilyet venni 9,5-es sürtési viszony melett. Én arra akartam reflektorolni, hogy tönkreteszi a GS-t a 100-as benya, nem igaz, egyszerűen semmi hatása nincsen a GS-re.
Az OMV funokhoz is tudok csatlakozni, a kétütemű robogómba a labanc benzin tart a legtovább egy tankkal 10-20Km-el többet is el tudok menni a sógor benzinjével. A GS nem ilyen válogatós nekem nem sikerült mérni ilyen különbségeket a benzinek között pedig van alkalmam sokat kísérletezgetni napi 90-100 belemegy a gépbe...
Olyannnnnagyonszéplehet!
Láttam képet a K9-es fehérről. Ha olyan gyöngyház, mint Hawk busája, akkor az sem lehet csúnya. A fekete váz a fehér idomokkal nagyon szép kontraszt.

És még 1 kis ríkatás: délután meg megyek le Kklházára, a gyejekekhez. Cca 140 km. Dejólesznekem!
Azért nem kell ezt a kis vitát véresen komolyra venni!
És most még lehet motorozni is! Majd figyuzd meg, mi lesz itt februárba! Amikor már mindenkinél jelentkeznek az elvonási tünetek.
ezért meg kabbe... idén összesen max. 4 ezer km-t motoroztam szerintem... április 1-től júni 11-ig itt voltam most meg szeptember 4 óta itt boldogulok... amikor otthon voltam szeptember végén 3 napos műtött lábbal (semmi komoly csak megfaragtak kicsit) ültem motorra annyira akartam menni
Elég érdekes volt a napokban olvasni a hozzászólásaitokat :), kis feszültség, kis humor, kis komolyság... minden ami kell :). Rég szóltam már hozzá, már nem birta a lelkiismeretem tovább, muszáj volt...
Tegnap unalmamban cserélgettem a színeket egy képen a Szuziról, és íme, ez lett az eredmény... Nekem tettszik... Kawazöld Szuzi
az a vicc, hogy itt jóval drágábbak a vasak... motor is és autó is... persze jobb az életszinvonal én nem mondom, de mentalitásban vagyunk tőlük sokkal távolabb... na mind1.. még 2 nap és mehetek haza az imádott balkánra (tényleg szeretek otthon lenni)
Tudom ám, hogy miért nem ott rugunk be: Mert hamar megfájdulna a fejünk a szoprán hangjától
Ezért a megjegyzésedért most Teddy is sííííírrrr... Dejóneked!

Képzeld! Tegnap bementem a Suzukiba itthon. Kicsit nyálat csorgatni... érkezett egy teherautó, amin volt vagy 8 ketrec... mindegyikben egy új moci pihent, és volt közötte egy K9-es DL is! Húúúúú, még első kerék és kormány nélkül is gyönyörű volt azzal a szürkével! Vérzik a szívem... de olyan jó volt ránézni, megsimogatni!
No, ennyit a vágyakról... és most termelek tovább, hogy visszaküzdjem magam az életszínvonalamra.
Ez szimpátia kérdése, az pedig szubjektív. Tehát mindenki magában dönti el... persze azért a közösség befolyásolhat...

Nekem sem szimpi a hozzáállás. Ha alkalmazkodna cperma a hangnemhez, akkor nem lenne bajom. Sőt kifejezetten élvezetes olvasni egy-két hozzászólását... csak gyakran átlépi a határaim... (ez meg az én problémám, ha "gyöpös" vagyok ).

Persze, nyílt fórum... de én sem megyek az operába, ha berúgni akarok!
Akkor gondolj arra, mikor nálatok 1 óra lesz, én itthon felülök a motorra, és gyíííííí.......