Szerintem egyébként ezeknek a sumákoknak köze van a gazdasági helyzetünkhöz. Úgy gondolom, ha pár havi bérből itt is lehetne venni egy motort, jóval kevesebben ügyeskednének, bár elég mélyen gyökerezik sokunkban.
hát... én keletebbre (Finneknél) vagyok éppen, de szerintem amilyen mentalitás itt van tuti nem tekergetnek semmit sehova :S
amúgy otthon szerződésekben a km óra tekergetésre ott van a "eladó rejtett hibáról nem tud a vevőt legjobb tudása szerint tájékoztatta..." duma amivel elég sok mindent ki lehet magyarázni attól tartok
Tudtommal a régi autoknál (nem digitális) nem gond kikötni az órát, vagy visszatekerni.
A moderneknél pedig arra a számra állitják az órat amire kéred.
Szervizkönyvben már az is gyanus, ha évekig mindig ugyanott ugyanaz az aláirás, ugyanazzal a tintával szerepel.
Lehet hogy már évekre visszakereshető a szerviz a computerban, de régebbieknél, valószinű nem.És kötelessége a szerviznek megadni, keresgélni?
Ugy tudom nyugaton büntetik a bizonyithatóan tekergetést, valós km meghamisitását stb. igy van Raido?
Nálunk meg azt mondja az eladó: ennyi van az órában, mit tudom én mennyi a tényleges, akár annyi is lehet
dik...
1. adatlap kitölt
2. Suzuki papa (meg akinek van telefonja) azért le tudja kérdezni a szervizektől, hogy ugyanmá tényleg le volt szervizelve a motyó vagy sem...
3. az óratekergetős meg szervizkönyvbe kamupecsételős k*csögök kapják be... ha nem szervizelteted "rendesen" a géped akkor ne is próbáld bekamuzni.... nem érdekel, hogy lehet jobban leszervizeled mint a márkaszerviz nem ez a lényeg... spórolni akarsz akkor fizesd meg az "árát" (nincs vezetett szervizkönyved).
Hát egy pár évig volt közöm az üzemanyagokhoz, átéltem egy-két tartálytisztítást, láttam egy-két szűrőt,túl vagyok egy jópár mintavételen, hát volt ott csodálkozás. Az én tapasztalatom is az, hogy magyarországon az OMV üzemanyaga verhetetlen! De sajnos még így sem üti meg az Osztrák, vagy Német minőséget.
Talán a laborban jobb adalékot kotyvasztottak!:)) De a saját próbáim szerint az OMW natúr 95-ös szósza prezentálja azt a co-t teljesítményét...mint a MOL evója..ezt egy 1.8 audival..és egy 1.6 octáviával is kipróbáltuk..
Mindenkinek a maga igaza..és én ezt tiszteletben tartom!
Előzmény?
Talán annyi, hogy cperma egészen jól indít minden alkalommal... aztán csak elhúzza valamilyen irányba a fórumot, és az az irány már nem először valamiféle olyan dolog, ami mindenkinek a magánvéleménye. Tudtommal eddig mindig cigányozás zsidózás lett a vége.
T. cperma!
Én kérlek, hogy ezen "érzékeny kérdések" boncolgatását hagyd más fórumokra. Nem azért mert struccként homokba dugom a fejem, de tényleg a f@szom kivan, hogy az első adandó alkalommal beletenyerelsz a témába... e nélkül is tele van a világ ezekkel a dolgokkal. Itt ne legyen már helye!
Kösz!
Télen, miután már 2 hete havazott Seattle-ben, egy férfi vakációzni indult Miami Beach-re, ahol majd másnap találkozik a feleségével, aki éppen egy üzleti úton van Minneapolisban. A férfi egy remek időtöltésre és egy kellemes időjárásra számított, azonban valahogy kavarodás támadt a repülőtéren a bejelentkező kapunál, és a férfi - hiába reklamált - csak a később induló repülőre szállhatott fel.
Miután másnap végre megérkezett a hotelba, érzékelte, hogy egy hőhullám árasztotta el Miamit, igen fullasztó volt a hőség Seattle hűvösidőjárásához képest. A portás egy üzenetet adott át neki, hogy a felesége a terv szerint érkezik. A férfi már alig várta, hogy le tudja hűteni magát egy medencében, de előtte még gyorsan írt egy e-mailt a feleségének,azonban sietségében rossz címet adott meg. Így az üzenete egy idős lelkész feleségéhez jutott el, akinek a férje épp az előző nap hunyt el.
Miután a megszomorodott özvegy megnyitotta a levelet, tett egy pillantást a levél tartalmára, aztán egy kínlódó sikollyal holtan esett össze a padlón. A családja beszaladt a szobába és a monitoron a következő üzenetet olvasták:
Kedves feleségem,
Mint ahogy tudod, tegnap elindultam.
Csak most jelentkeztem be.
Támadt egy kis kavarodás a kapunál.
A reklamációm elutasították.
Megkaptam a holnapi érkezésed megerősítését.
Szerető férjed.
U.I.: A dolgok nem úgy mennek, ahogy gondoltuk. Meg fogsz lepődni, hogy itt lenn mekkora a hőség!
Nem egésszen így van.
Az OMV, Shell stb mindegyik árul saját üzemanyagot, de X %-ot a MOL-tól kell vennie.
Az OMV Ausztriából hozza, azthiszem a JET, Metro Romániából
Namármost Magyarországon annyira tágak a szabványok, hogy a 95-ös nem is biztos, hogy 95-ös és a 98-as sem biztos, hogy teljessen 98-as. Külön szabványa úgy tudom, hogy csak a 100-as nak van, ott nincs apelláta.
Szerintem egyébként ezeknek a sumákoknak köze van a gazdasági helyzetünkhöz. Úgy gondolom, ha pár havi bérből itt is lehetne venni egy motort, jóval kevesebben ügyeskednének, bár elég mélyen gyökerezik sokunkban.