Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ugye? Ha igazán "tökös" csajok lennének, akkor ők se regelnének ide! Nekem nincs kifogásom az ellen, ha itt vannak, de érdekes megoldás, hogy mi viszont nem mehetünk oda. Olyan igazi nőcis dolog.
Ez lemaradt...

vagyis a pénzed X%-a kötvényes, a másik X%-a részvényes.........
Teddy!

rossz hír!
KERED MEG A PAPIRT!
mivel neked is sok van még hátra ezért NEM VÁLASZTHATSZ! Neked is automatikus a nővekbőbe(vagy mifene) került....
Azok választhattak akiknek X évük van hátra....
Én is elolvastam, mérlegeltem, majd utána forditottam meg a papirt...........és biza ott van
Ezt méga reklám is nyomta pár hete....
Teddy! Ha nincs kamat akkor minuszban leszel! Ha hivatalosan 6% az infláció (de valóságban pl 10%) akkor minimum azt meg kell kapnod és még kamatadó is van rajta.
Egyébként hány százalékos az emelkedés: az uj közüzemi alapdijjak, uj adók (pl lóerőadó),talajterhelsi dij bevezetésével ill. pl.gázáremelés stb,
Ez nekem sem szimpatikus. Hát milyen dolog ez?!
Az, hogy én olvasom, csak egy dolog. Gondolom, meggyőződtél már róla, hogy én nem vagyok totál szemellenzős! De abban egyetérthetünk, hogy mindkét oldalt meg kell hallgatni - jelen esetben elolvasni.
Az árulósággal pedig minden párt így van. De szerintem az már mégsem járja, hogy az egy%-os buzikat, drogosokat, pedofilokat dédelgető pártocska szabja meg egy egész országnak, mit kell tenni! Arról nem is beszélve, hogy ezt a válságot is nekik köszönhetjük.
Véletlenül elírtam ezek szerint.
Akkor te olvasd a Népszabadságot, esetleg a Népszavát. Azok igazán hitelesek.
nem A kötelezőről most nem beszéltünk, az annyi lesz amennyi! Sajna volt idő amikor csak minimálbérre voltam bejelentve, meg gimi stb nem számit be, ugy hogy nem lesz max időm.
Tehát , csak a "bank" számit vagy saját befektetés.
Nálam sajnos már csak a saját bank van...
És a bizodalom, hogy nem fog csökkenni a tőkém. Dejólenne... nem köll kamat, csak a kis pízem maradjon mekkkk!
Tibkin Mester!
Ha van ilyen lehetőség, akkor én 4 darab ökopilácsot rendelnék... hogy legyen tarcsiban.
Na,hali!
Csakhogy most is kell nyugdíjbiztosítást fizetned! Kötelezően!
Tehát a saját bank egyenlőre járhatatlan...
Látod Teddy, erre írtam hogy a nyárelején (tehát a válság elött) nyugdijbament ismerősöm magánnyujdijpénztára tizenvalahány év után 98%-al zárt, tehát nem évi 8-9% plusszal hanem 2% minusszal.
Akkor inkább berakom azt az összeget kamatra, ami most pl 8% felett van. Ha lesz suskám nyugdijbavonuláskor, akkor veszek x millióért járadékot. Ez akkor az én abszolut magán előnyugdijtakarékossági programom.
Sziasztok!

Teddy: Igen, nincs kábel, se elem/akku, csak a menetszél. És meglepően jól világít már attól is, ha ráfújok. 8 db LED van egyben, csak az illesztésekkel van gond, de azt megoldom majd én. Ráadásul hónap végéig a köv. vásárlásból kapok 25% kedvezményt, szóval akkor majd rendelek még párat, aztán majd boltolunk (sok nem megy, ürül a bankkártyám ). Amúgy innen rendeltem, van jó sok cuccos, persze kínai minden, de olcsó és van választék.
Ha Zsé70 volt veletek a múltkor, akkor nem ő akar "betörni" a fórumotokba...
Miccccccsoda kirekesztés!
Pl. ezt sem értem... ám jó tudni, hogy oda nem kell megpróbálnom beregisztrálni.

Tényleg, miért nem jó, ha vegyesen megy a nemek dolga?

Mi is "fiúsak" voltunk egy jó darabig, de most már el sem tudnám képzelni a csapatot csajok nélkül!

Teddy nem belekotyog, csak csodálkozva néz az "amazonokra"!
Majdnem egyet értek.
Azonban az elvárható lenne a befektetések tekintetében, hogy minimum a jegybanki alapkamattal növekedjen évenként a betett pénzed. Hiszen, ha ez nem nő, hanem csökken, sőt ha nagyot csökken, akkor mifenét ér, hogy pénzeddel játszanak az alapkezelők, és a végén azt mondják: Bocsi, így sikerült, de aláírtad...
Igazad van, hogy nem ma lesz a nyugdíjam... viszont az bizony akkor is az ÉN pénzem. Kötelező "ajánlással" be kellett lépnem a pénztárba... akkor a tőkém ne csökkenjen már. A teljesítménye csak abból a szempontból érdekel, hogy kevesebb ne legyen a kis vagyonom... az nem téma, hogy 8,9, vagy 9,1 %-ot hozott 2-3-5 év átlagában. Mivel nyugdíj, és nem tudod meddig élsz a nagy nap után, hát én nagyon szeretném biztonságban tudni a kis creditjeim... nem az utolsó 10 évben szeretnék gondolkozni rajta, hogy hogyan kellene növelni a befizetéseim ahhoz, hogy 3 évnél tovább elegendő legyen a pénzem.

Ha meg sem érem a nyugdíjat, akkor nincs miről beszélni... DE, mi van, ha mégis nyugdíjas leszek?

(És ugye állami garancia csak az "állampapíros" forintokra van... a többi a pénztári tag kockázata... ezért ecseteltem, hogy most igen csak pipa, ha valaki "növekedő" portfólióban van... )
Sziamia!
Na jó van akkor, tudom merre laksz.Sokat járunk arra, de főleg csak autóval. Lenne kedvem gurulni,simán..de csak kicsi körre, mert ugye kisfiam még picike, múltkori túrán is nagyon hiányzott:)))
A fórumban megbeszélhetjük, mikor menjünk:))
Tényleg, a srác,aki veletek volt, nem ő akar véletlenül beregelni a fórumunkba?Valaki Erős Zoli talán? emailcíméből gondolnám a nevet..Mert már másodszor próbálja egy srác és szerintem ő lehet, de fiúk a fórumba nem jöhetnek be,max. a klubba, iwiwre...
ezek a befektetések nem ítélhetők meg 2-5 év teljesítménye alapján...min. 10-20év, elég ha arra gondolsz mikor mész nyugdíjba, az se most lesz...
Tibkin!

Jók a motyók! Te figyuzzzááá'! Az a szélkerekes ledsor magának termeli az enerdzsit? Okos-okos... és nekem is kell ilyen a bukósőre!
Ezért írtam, hogy félem a kis magánnyugdíjpénztáram...
Ilyenkor ezek az alapok vannak nagy szívatóágon. Mindenféle "előtakarékosság", lekötött betét, és "alap", és "megtakarítás" copik mostanság. Jól írtad!

Pl.: Magánnyugdíjpénztár: Tavaly nekem is megjött az értesítő, hogy válasszak portfóliót. Kecsegtető volt, hogy lehet jó nagy eredményt elérni, ha tőzsdéznek a a manival. Szerencsére a biztonságosabb állampapírost választottam. A tőzsdés, árupiacos, befektetéses konstrukciók most akár le is feleződhettek... (Blue, remélem a tiéd nem lesz bajban). Szóval, talán állampapírral megúszható kicsi fájdalommal a dolog... bár ebben az államban nem óriási garancia az állampapír sem.
Ha most a magánnyugdíjam valami csorbát szenved, akkor "vége a becsületes életnek". Lesz majd MAGÁNnyugdíj... ("sajnos" én már államira nem vagyok jogosult... )

A bank nem azt a pénzt adja ki kölcsönbe, amit mások betesznek ez tévedés, de nem kicsi. Amikor te bemész a bankba kölcsönt felvenni, akkor a bank neked "virtuális" pénzt ad, azaz nem ad neked pénzt, hanem te teremted a pénzt, a pénz attól jelenik meg a "semmiből", hogy te "megígéred", hogy visszafizeted. Persze a jegybank "teremti" a te kötelezvényed alapján a pénzt a semmiből (az irányadó kamaptlábnak megfelelően) a kereskedelmi bank csak közvetít ebben a folyamatban a nyeresége az alapkamat és a közötti különbözet, amire sikerült téged lenyúlnia, persze ezért viseli a te fizetőképességednek a kockázatát. A megapekuláns akinek a kezébe van a kp.-i bank (a jegybank) az meg röhög a markába, mert minimális pénzért a kockázattól megszabadult (veled nincs kapcsolatban, te a kereskedelmi bankra köpködsz) a haszon nagy része meg az övé. A tényen nem változtat, hogy a te népszuverenitásodat a pénz "teremtésére" a folyamatban asszisztáló politikusok "eladták" törvényesen ugye, a jegybankot tulajdonló oligarhiáknak, akik az irányadó kamatlábnak megfelelő pénzt minden évben kihúzzák a zsebedből és még örülhetsz is...
Ha a pénzteremtés szuverenitása a népnél lenne, akkor a pénz kamatmentesen "teremtődne", de akkor a szegény rotchildok nem tudnák nyúzni a népet...
A magyar királyságban a törökkorban 22% összadót kellett fizetni (kilenced a királynak tized az egyháznak), ma ahoz hogy 200000Ft-ot kézhez kapj az 670-ben van neked és a munkaadódnak azaz a 2/3-át elveszik íg úgy amúgy. Igen jobban élünk mint a törökkorban, de ennél 3X jobban élhetnénk, ha a történelmi fejlődésünket nézzük...
Sziasztok!

Na megint volt egy kis szünet, de sajnos/szerencsére sok a meló és a teendőim, sokmindent hanyagolni kényszerültem az elmúlt 2 hétben. Először is bocs Erik, ígéretem ellenére a projektünk is csúszott, de nem felejtettem ám el, csak nem tudtam időben szabadulni. Ráadásul cserére vár a gumim, fékem, olajam, erre is sort kéne kerítenem.
A válság? Én is várom a kieg. csekket a mocirészletről...
De, hogy valami jó is legyen, megjött pár rendelésem eBay-ről : tankpad 900 Ft, 4 db indexlámpa komplett 2100 Ft és amit Darázsnak meséltem Stopmotoros napon, szélkerekes fehér LED-sor a moci elejére, 1 pár 810 Ft. OK, a két utóbbira még a postaköltség 2240, de azért összességében nem rossz. EsSO, várok még egy csomira, abban lesz többek közt a piros LED-sorod is, brutális 420 Ft-ért... Korábban megjött már a felnicsíkom is, de az is vár a szabaidőmre... tiszta karácsonyfa lesz a mociból.

Most hétvégén sajna nem érek rá megint semmire, négykerekűvel utazom keletnek...
Pontosítok...
A kereskedelmi bankok koppanak a jegybankok nem. A "válság" kurva nagy buli a központi bankokat kézben tartó pénzembereknek, holott a "nép" bankjai lennének egy ország szuverenitását jelképezendő. A pénzpiaci válságok arról szólnak, hogy a kisemberek megtakarításait "kinullázák" a nagy központi bankokon keresztül a megaspekulánsok. A nyugdíjjalapok, a TB alapok, magánmegtakarítások mind a pénzpiacon vannak "papírokba", ha sok pénz felhalmozódik így, akkor kezdődik a duma, hogy pénpiaci lufi kipukkad meg hasonlók.. a spekulánsok eladnak a vezető gazdasági lapokban cikkeznek válságokról, a magánbefektetések értéke "megfelelződik" hetek alatt, a spekulánsok vesznek, a reszkető befektetők eladnak, a kormányok "tőkeinjektál"-nak az adófizetők pénzén a papírok visszamásznak, de akkor már a papíron keletkezett haszon a spekulánsnál van, aki visszahitelezi a "magánbefektetőnek". Kettős fejés: egyrészt a te pénzedből "stabilizálják" a pénzpiacot, plusz a nyugdíj alapod a TB alapod is jelentős tőkevesztésen megy át ami tőke "elvándorol", olyan ez mint a négyütemű motor, tudod szív sürít robban kipuffog, csak a mienk ebből egy ütem a szívás....
Lehet, hogy az lesz!
Addigra úgy is inflálódik annyit a forintunk, hogy az már nem is lesz olyan drága!