Herr Blue!
Lassan már kívülről tudom a Karbantartás-ban leírtakat, annyiszor megnéztem. Az a rész is megvan, hogy megerősítésre szorul a majrévas-tartó.Azért persze jólesik, hogy ennyire a szíveden viseled a dolgokat, és felhívod rá a figyelmem. Az eredeti tervem az volt, hogy legelőször összekötöm a két fület szintben, + a rátét vas. De ha nyakban reped, akkor lehet, hogy itt erősítek valahogy még rajta. Lehet, hogy egy belső ívvel. Ha szét lesz kapva, akkor fogom látni jobban, mik a lehetőségek. Arra is gondoltam, hogy a füleket levéve, egy komplett új majrévas-tartót eszkábálok izmos anyagból.
Idevonatkozóan egy kérdés: a 3×0,5-ös anyag, amiből 2 kijön az ülés oldalánál, nem piszkálja az idomot illetve az ülést?
Üdv! Ma beszéltem haverommal, ő is most fog vizsgázni csak másik oktatónál, neki is 27ezerbe lenne. Több suli meg nincs is nagyon a környéken. Délután beszélek az oktatóval hogy minél hamarabb kezdjük, március első vagy második hetére meg rakja be a vizsgákat, mert már motorozni akarok(szeretnék).
Jövő héten Budapest Motor Kiállítás!!! febr. 28 - márc. 4!! Én ott leszek , és ti?
Nekem a külömbözeti vizsga összesen 15 e Ft volt (2004-ben) igaz ez barát(egy vizsgabiztos) közreműködésével ,saját motorral.
Blue tudod, ha akkor nem csinálom meg a nagy A-t lehet hogy most is 25 kávés gépem lenne, nem is nézegettem volna nagyobbat. Szoval a perspektivát kell nézni (és mondjuk egy bizonyos összegért vehetsz 125-ös, 500-as de akár 1000-es használt gépet is- és lehet hogy az állapotuk is hasonló )
Bár tudom hogy nagy falat neked ez így is, a buxindex figyelembevételével
Igazad van a vállalkozások hozzáálásárol írtakban. De az iskolák is összetartanak nem mennek egy bizonyos ár alá, mert addig kunkurrálnának egymás alá ,mig nem maradna nekik rajta szinte semmi.A vége az hogy olyan kevés piaci résztvevő lenne, akik már simán össze tudnak beszélni és azt kérnek amit akarnak. Pl kábeltv stb
De tényleg!
Mi a franc költsége van egy oktatónak? benzin azt kész (amugy egy oktató alapban MAX 2 motorost vihet - ne....de láttam már Én is 3-4 tanulót is......)
De nem is kell nagyon csodálkozni, hiszen csak nézzen körbe bárki.....
Miért van az, hogy az oktatók sürün cserélgetik a kocsit? Szerintem ha a felét bevallják......és azért 100 motorosnál 30 ropi az már tétel - ha csak a felét tartja meg......
Ez ugyan olyan módi, mint a mostani project.....
Körbekérdeztem vagy 20 vállalkozót AKMT póló ügyben......
10 vissza se írt......
5 visszírt gyorsan, de brutl árakkal (3-4000ft/póló) és visszaírt 1 aki minél többet rendelnk anál olcsóbb.....
No ugye meg is lett a bolt..........
Erre pár nap múlva elkezdtek felhivni és alá igértek.....de ugye sajna ez a vonat elment..........
Eredmény?
Még olcsóbb lett a póló mint alapban megbeszéltük, kapunk ajándékot is amolyn grátiszként, és a vállakozó felajánlotta hogy csinál plusz pólókat, sapkákat és elküldi nekem BIZOMÁNYIBA.....vagyis akkor kell fizetni érte ha eladtam.......
Ez 1000ft/db áron lesz.......1000-ért hol kapsz jó pólót??? Még a kínaiba se......
Szóval nem mindegy hogy ki mit vállal be........ hiszen add olcsóbban a szolgáltatást és lesz 100 vevőd....
vagy add drágán és lesz 10-20...........
Végeredmény? Ugyan ott álsz.........csak épp időben nem mindegy hogy mikor......
Egyetértek Blueval. Nekem a harmadik iskola adta ezt az ajánlatot. Volt 24, a második 23, ezek pedig 21-ről indultak. Mindegyiknél alapfeltétel volt a saját motor. Nos, a harmadiknál sikerült alkudnom. Az első kettő előadta a hattyú halálát, hogy már lassan így sem éri meg nekik. Kérdem én, hogy 17500 másnak megéri, akkor mekkora még az árrés?
Ugyebár mindegyik az oktató bérére és az autó költségeire hivatkozik. De én nagyon ritkán látok egy tanulómotorost egy kísérő autóval...inkább 2-3 van vele. Akkor ugye elvileg a költségek is oszlanak. (Talán jól számolok... )
TZRrr! Nézz utána alaposan, még van egy jó heted a beiratkozásra. Járj utána, megéri! És a jövő héten már kezdhetsz is vezetni. Én is ebben bízom...már eli is mondtam a bringának, hogy megyünk nemsokára...
Hogy nézzne már ki?
Bocsi hogy belepofázok - e kinem...magas íveben?
Nekem az lenne a cél, hogy minél hamarabb meglegyen a papir - és mivel Én fizetek - elvárom hogy akkor amikor csak akarom......
Azért tart itt a haza - mert ilyen vállalkozókkal vagyunk tele...
Nem Én vagyok érte - hanem Ő van értem!!! Az a dolga hogy körbeugráljon, megnyerjen.....hogy a pénzemet NÁLA költsem el.......
Igen... nekem A-korl van, mert anno ugye csak eg 125-ös mocim volt.......
Én csak A1-et akartam csináltatni - mire meggyőztek hogy ugyan annyiba kerül az A-kor... (ekkor volt 65000 cakk-pakk, a nagy A meg 90).......mivel lehetőségem sem volt nagyobb vasra ülni - igy minek?
Most is ugye 25kávés a mocim, szóval minek........és várhatóan 3 évig még tutira ez is marad.......
2 óra rutin + 1 óra vizsga
4 óra forgalom + 1 óra vizsga
Legalábbis nekem ez a legutóbbi infóm. Március 1-után már írnak ki vizsgaidőpontot, de sajnos a vizsgabizottság bármikor törölheti, ha szar az idő. Én kb. 2 hetet tervezek rá. Ha véletlen esne valmi és tolódik.
Hány kW van a forgalmidban? Az "öreg" GS is 35? Azért kérdezem, mert éppen ettől a határtól indul az A-s követelmény a tanfolyamon. Ha ennél kevesebb, akkor marad a sulis motor.
Nekem 35-ös, és majdnem próbálkoztak, de az asztalra csaptam. Ha a törvény betűje azt mondja, hogy 35-től, akkor a 35 miért is nem jó? Aztán nem szaroztak velem tovább...
Itt is szabad alkudni. Sőt, kell is. Nekem így 1500 Ft-ba jön egy óra (ezt is sokallom, de legyen) plusz a saját benya. Ha az autósiskola motorjával mentem volna, akkor 2500 péz lenne egy nyomorult óra.
Teljesen igazad van! Az oktató ismerősünk, itt lakik az utcánkban. Most már nem keresek másikat, az ogy nézne már ki.....
a jogysi ára 27000ft..
Neked nincs meg az A-s jogsid?
Nem olyan angy rizikó a rurinpályáig elmenni. És nagyon szörösszivű rendőrrel kell összefutnod hogy ne tudd elmagyarázni a helyzetet, mert ugye a vizsgafüzeted is megvan. Én legalább is így csináltan igaz a suli csak 6-7 km-re volt.
Azért nehogymás a nyúl vigye a puskát........
Szinte mindenhol van már oktatás............
Én Adonyban lakom....
Dunaújváros 2 vagy 3.......(25km)
Százhalombatta (26km)
Pusztaszabolcs, Velence (8-20km)
Szóval keress másikat.....azért ez nem igy müködik.......(csak abban az esetben ha lenyulják a pénzt, de a motor egy hulladék......)
Mellesleg mit akarsz te egy 79-es motortól?????
A legtöbb suliban már eleve GS500-on tanulsz.....
Én is ezt röhögöm:-)
El kellene mennem nekem is A-ra....még most amig csak 30-40.000-be kerül.........de most állítsak oda egy feltuningolt GS-el.....az üljek rá egy simára????
Hiszen azt hogy nyitott ugyse érzed a körök alatt, hiszen 40-50-re gyorsulsz csak fel a 3. körben......
Azért nem megyek mert bent kellene hagyni a városban, gy kis sufniban, ahova vagy 5 oktatónak van kulcsa... láttam hogyan tartják a gépeket....úgyhogy marad az övé!
És olyanról nem hallotál hogy a sajátoddal menj okulni, meg vizsgázni??? (persze valakit meg kel kérned hogy vigye le a vasat a pályára....
Még olcsóbban is jössz ki..............
Pont most beszéltem unokatesómmal, nagy motoros és mondta h kenjem le műszerolajjal! Mikor kivettem a spirált teljesen ki volt száradva....ha megjön az új lekenem és úgy rakom össze. Eddig szerencsére mást nem vettem észre (kop-kop) 300km alatt(jogsi nélkül). Tegnap beszéltem az oktatóval hogy jó lenne ha haladnánk mert kellene a jogsi, de a mocija darabokra van szedve( 79es Z650)....peh....
Nekem a Babettám ette a spirált. Aztán egyszer megkentem hajtóműolajjal...ezt két évente megismétlem, és azóta is megy a fater alatt. (14 éve)
Eddig minden motoromon megcsináltam. Kis munka, de ha spórolok vele 3200 Ft-ot már megérte.
Lassan már kívülről tudom a Karbantartás-ban leírtakat, annyiszor megnéztem. Az a rész is megvan, hogy megerősítésre szorul a majrévas-tartó.Azért persze jólesik, hogy ennyire a szíveden viseled a dolgokat, és felhívod rá a figyelmem. Az eredeti tervem az volt, hogy legelőször összekötöm a két fület szintben, + a rátét vas. De ha nyakban reped, akkor lehet, hogy itt erősítek valahogy még rajta. Lehet, hogy egy belső ívvel. Ha szét lesz kapva, akkor fogom látni jobban, mik a lehetőségek. Arra is gondoltam, hogy a füleket levéve, egy komplett új majrévas-tartót eszkábálok izmos anyagból.
Idevonatkozóan egy kérdés: a 3×0,5-ös anyag, amiből 2 kijön az ülés oldalánál, nem piszkálja az idomot illetve az ülést?