Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hogy a tökbe! Nem megy fel az adatlap!
Sziasztok!
Csak be kellett pofátlankodnom az oldalatokra,, az AKMT-én semmi mozgás!
Reggel nem csak a tej fogyott el, sisakátbesz.-t is vettem, így útba esett a
"hernyó" is! Jó nektek szombaton! Nálunk névnapi csődülés lesz, pedig
elporoszkálnék utánatok!
áh... tök jó lett volna... egy mozgó agregátort építhettél volna
Hogy ez akkor nem jutott az eszembe! Akkor még villanyszerelő voltam, úgyhogy a Csepel Művekből menthettem volna esetleg valami 200kg-ost
Van, hogy szerencsés vagyok! Mondjuk, amikor ellopták az MZ-met, és ezért gyalog jártam melózni és a járdán elötött egy Wartburg, akkor nem éreztem magam annak.
miért nem raktál Opel generátort a Szuziba?
SZÉPJÓNAPOTMINDENKINEK!

Most kerültem újra géphez. Még nem olvastam vissza, mert rengeteg a melóm.

Erik!
Köszi
No igen, pár alapvető evidenciát azért be kell tartani! Pl nem oldjuk az aksi vezetékét járó motornál, mert ettől elég nagy valószínűséggel galyra megy a generátor. És neked végsősoron ezt a műveletet sikerült végrehajtani.
És nagy általánosságban az is elmondható, hogy töltés alatt lévő akku mellett nem dohányzunk! Mint ahogy a hordóban lévő benzint sem gyertyával ellenőrizzük! Mindenesetre szerencséd volt, ha ép bőrrel megúsztad.
Elrettentésül írnám a generátor örökéletűségét megkérdőjelezve! Én tönkre tudtam tenni . Télen felrobbant egy szikra miatt az akkum. Azért motorozni muszály,gondoltam, akku csak egy nehezék. Zsiguliról bepöccintettem a gépet, szépen indult! Mentem is vagy két-három kilométert. Aztán egy év szünet, mire a negyedik bontott generátor végra jó lett .
Ne higgy nekünk feltétlenül! Próbáld ki a Citát, lehet, hogy Neked bejön, sose lehet tudni! Tény, hogy itt senki sem Citás-motorostalálkozós rajongó, talán az egy dawntezt kivéve. Ő a sirokin mindig résztvesz, ha jól tévedek.
Megnyugtatásodra közlöm, hogy az autók generátora is így néz ki nagyvonalakban! Csak a méretei nagyobbak a nagyobb teljesítmény érdekében. Meg az állórészben elektromágnes van a sima lágyvas-mágnes helyett.
Köszi a választ mindhármatoknak! Nem győztetek meg, hogy a Citadellánál a helyem. Hollókőben még bízom, de lehet,hogy dolgoznom kell! Apropó,ha Opelhez kell valakinek alkatrész, akkor keressen nyugodtan!
U.i.: Gizi levizsgázott 2 évre
hát

Ha most beképzelt lennék azt mondanám azért mentek MERT A FŐNIÉRT MINDENT:-)))
De ugye nem vagyok ilyen....gondolom elfogyott a tej a reggelihez:-))))

Az tutkó hogy ezért is szejetem ezt a bandát mert ténylegesen ott segít mindenki ahol tud.........és ez biza nekem nagy segítség hiszen azt se tudom hol a legközelebi LIDL.....(valahol a Campona környékén....ami nekem laza 40-50km)
gyorsak voltak és kegyetlenek a srácok hát meló után én is benézek... szemrevételezem a motyókat
Gerincproti alias HERNYÓ letudva!
Szóval köszönöm minden kedves érdeklődőnek:-)))

Kedves Bahátunk 7:01-kor már meg is vette.......így ővé a napsütéses pálma díj:-)
OGABI 2. helyezett lett a 7:06-os hivással:-)))) Ő egy pár Calypso matricával lett gazdagabb:-))))))

Dzsoki bácsi!
Akkor
1., küld a számlaszámod.....azt nem igérem hogy a héten, de max a jövő hét szerdáig utalom a pénzt (most meló van ezerrel - és le kell mennem Dunaújvárosba fosztogatni a bankot)
Vidd magaddal szombaton - ha mész - és akkor megkérem ezáltal esSO örömapát hogy vegye át tőled, mert hozzá hamarabb megyek ugyis éjszakázni:-)

2-es B verzió
Megyek szombaton és akkor lerendezzük a helyszínen, addig kérek köcccsön anyámtól:-)
Szívesen....cserébe töltsd ki az adatlapod:-)))))))

Én és itt mindenki szívesen segít - ráadásul még ha GS500 is van alattad......de szeretjük tudni hogy kinek is segítünk.
Köszi Blue! Ma meló után megnézem a lehetséges hiba forásokat. Kösz Kösz ( igen van mérő műszerem)
Sziasztok 487esek!
Dorina,megkaptátok a Viewty-t?

Jó éjszakát
Termeltetek ma, Imádottak! Ezt már szeretem!

Nagyfaluan járván láttam egy moccos balesetet... Nemvótszéplátvány! Moci előtti kocsi satufék, mocc és gazdi alácsúszka... de szerencsére a bácsi egyben felkelt és körbeugrálta az autót, aztán a mociját. Én a buszról nagyon nem bírtam megfigyelni, de nem tűnt fel, hogy lett volna rajta bukócső vagy -gomba, szal gondolom a mocc megsínylette a dolgot egy csöppet... Remélem soha többet nem látok ilyet, mert nem egy megnyugtató dolog ez... Szóval MINDENKI VIGYÁZZON MAGÁRA NAGYON!

Blue! Köszi, megnyugodtam, hogy nem csak az én szép pillanataimat sikerül megörökítened! De akkor is csak én tudok okosan nézni Na jó, esetleg még Cicc is...

Széééép álmokat!
Skacok-csajok!

Akkor holnap(ma) aki a LIDL-be jár és talál még hernyót (Gerincvédőt) az fogja meg (nehogy elvigyék előle:-) és csörenjen rám
a 70/373-4670-en...........nehogy 2-3-4-5 ember vegye meg emlékezettből hogy a NAGY KÉK ÖRÖDGNEK MINTHA KELLETT VOLNA EGY ILYEN.........
Ja és mondanom se kell ugye hogy a LEGNAGYOBBAT................ami még igy is lehet hogy kicsi lesz:-)

5999ft
A többit meg leemailezzük.............
Ennyi a GS500 generátora
Ja hogy rátteted és ugy is esik.......................gondolom alapjáraton...............

Akkor
Van A mérőd?
A generátortól jön fel 2 vagy 3 ér...... ott 10A-t kell mérned ha nincs meg akkor generátor
Ha megvan akkor feszszabályzó a ludas ami már nem továbbít semmit

A biztonság kedvéért probáld ki egy másik akkuval is.......mert lehet hogy tényleg az akkud nyuvadt ki.......

Több verzió nincs - pont azért, mert a GS egy öszvér................nincs tele technikával:-))))

Ja a pontos feszszabályzó tavalyi ár 76800+áfa:-(((((
99% hogy a feszszabályzód adta meg magát...... nálam ugyan ez volt................

1., Tedd rá a mérőt az akkura
2., inditsd be a motorot alapjáraton..... itt 12,2-13.6V közt kell mérned (kellene mérned)
Ha itt mérsz ennyit akkor kicsit csavarj neki oda.........ha feljebb megy a V akkor jó a generátor és jó a feszszabályzód.......DÖGLÖTT AZ AKKUD

Nekem mi volt?
Alapjáraton ment az akkuba 13,8V........ahogy odacsavartam neki ez a feszültség esni kezdett......nem nőni...... pedig ugye fel kell ilyenkor mennie 14,4-15,2V-ra hogy a cuccot is táplálja és ugye az akkut is töltse.....
13,8V-ot a csepptöltők adnak le MAX......
Szóval esetemben addig töltötte az akkut amig alapjáraton ment..........ahogy elindultam vele onnantól már az akkuról ment minden.....ezért is volt hogy 2 nap után megint nem indult (ZSÍR ÚJ AKKU!)

A generátor nem nagyon megy szét.....hiszen egy örök darab.......egy sima dinamójellegű cucc......
Nénynye partiján Nano el is dobta az agyát hogy ennyire bowli kivitel.........

Szóval ténylegesen mondom hogy 99% hogy vagy az akkud nyekkent meg (nem bírja tartani a feszkót - van ilyen!)
VAGY a feszszabályzód adta meg magát (Suzuki hollós kb 73.000ft+ÁFA)....illetve interneten található már 30.000-ért is............
Dehogy:-))))

Mindenkinek vannak szép pillanatai:-) Csupán Dorcsit akartam megnyugtatni hogy a tarsolyomból mindig előkerülnek mókás képek:-))))))

Csak nyugtatásul nekem is van néhány okos nézésem:-)