Ezt én is tapasztaéltam ,hogy a média alapban helytelenül tudosit, olyan dolgokról ,amit én jobban tudtam (mert az a szakmám)vagy mert én a helyszinen láttam. Ha ezt szinte mindenki igy látja, ebből az következne hogy minden hazugság amit tudósitanak.
Mociccah mit szolsz hozzá?
Hahaha! Nem a kutya miatt esett, hanem mert keresztben álló kormányt (5 km/h sebességnél ) besatuzott! Na, ettől a mozdulattól lett a dőlés, mint a zsák.
http://www.aak.hu/Engine.aspx
e-matrica 2008-tól
2008. január 1.-től megszűnik a szélvédőre ragasztandó matrica, így a jövőben az autópályákon közlekedők úthasználati jogosultság vásárlásakor csupán bizonylatot fognak kapni. A benzinkúthálózatok decemberben folyamatosan állnak át az új rendszerre. Az e-matrica vásárlásakor kiemelt jelentőséggel bír, hogy a vásárlók még a hitelesítés előtt ellenőrizzék az adatok helytállóságát.
VAZZ.....és igazad van!
1 év............
No akkor szépen leirom az adatokat és elteszem valahova................
Sőt
nem 1 év, hanem 1 év és 2 hónap, mert 1 év az elévülés, de az ÁAK-nak 60 napja van a csekk küldésre....vagyis ha a 365 napból a 364-ei dátummal küldenek egyett a 410. napon az is érvényes
Tudod, a korrekt, szakavatott, stb-stb tájékoztatást nyújtó média!
Néha beleakadok akkora baromságokba, hogy elmondani sem lehet. Persze a cikk szerzője úgy adja le, mint az isteni igazság letéteményese, a bolond nép meg ebböl tanul, nem a tankönyvekből. Mert csak ezt falják.
ebben a videóban valóban kis állatot üt el a motor... Hülye kérdés (de jó lenne kielemezni) vajon vészfékezett, és azért borult át a motor, vagy bertántotta? vagy miért? Szerintem egy kis testű állat nem indokolná ezt, de nem vagyok jártas a helyszínelésben...
Blue, azt mondtad, hgoy egy kutya miatt tanyáztál már. Nagy volt? Én abban a hiteben éltem, hogy nem borít fel (10 kg körüli) persze biztos függ attól, hogy hol kapod el, illetve a sebességtől, és a lélekjelenléttől...
Az egy sokkal kisebb állat volt, max borz nagyságú, ha meg óz, akkor egy két hetes.
5kg nál nem sokkal lehetett több. ha az elsőkerék és a sárvédőnél kapja el, akkor simán kettészeli, és repűl a sárvédő. Én aszerencséjét inkább abban látom, hogy azért ez kanyarban történt!
aha, köszi Blue!
A autópálya.hu-n azt írják, hogy 1 évig köteles vagy megőrizni a vissazigazolást (email, sms, stb.) Mert utána már nem is jelenthetnek fel, ha addig nem tették meg...
HápiGS! Láttam, hogy a Te balesetednél eltört a bal kormánykonzolod. Ha esetleg még nincs új, van nekem egy tartalékom, bár ez a régi fajta, szögletes, de gondolom nem gond. Komplett a cucc, kábelestül, csatlakozóstul, szívatókarral-bowdennel együtt van, hirtelen felindulásból vettem, bontott a kütyü, aztán mégis megjavítottam a sajátom, így fölösleges. Ha érdekel, szólj!
Látom ezt a sok szörnyű hírt, és az a gáz, hogy még szinte nincs is idény, hiszen február vége van...
Ma viszont a szép időben szerelgettem a gépet: olajcsere, légszűrőcsere megvan. Hátravannak még a fékek (az elsőm is lassan cserés) és egy első gumi, aztán már tuti is a gépezet. Nézegettem a csöveket, amikről pár napja volt szó: egy a tank túlfolyó, egy az akkué, és az a pici lyukas izével lezárt a légszűrő aljából jön. DE: van még egy belül, ami a karburátok aljából egy közös csőből jön, átmegy a légszűrőház felett, aztán ott vége is van. Érdekes...
Azért annyi mert nem frissitteték szerintem tavaly óta......
2008. jan. 1-től a motorosok 50%-al vásárolhatják a 4 napost.....
jan1- május 1 illetve okt 1-Dec 31 = 1100ft
Május 1 - Szept. 30 1520ft ha jól emlékszem.
Az tuti hogy én elküldtem sms-ben a
UIR675 D1m -et a 8100100-ra (minden szolgáltatónál van már)
erre kaptam hogy OK e minden......még egy SMS: IGEN
És már jött is a válasz hogy ettől eddig....stb...... 550ft+100ft.... és a regisztrációs szám............
Ha ugy jársz mint Én..... vagyis nekem a céges telefonról nem lehet venni - akkor az asszonyéról veszel....és ezt az utolsó SMS-t átküldöd magadnak.................
ezzel tudod helyben bizonyitani a regisztrácós számot.....ha meg köcsög a pályamunkás akkor szívélyesen megkéred hogy " TE KÖCSÖG FASZ, NÉZD MEG A GÉPEDEN"
JA!
És tudomásom szerint tavaly óta 2 hétig kell megtartanod az adatokat.......ergo ne töröld ki ezt az SMS-t....
B verzió!
Benzinkút - ahol árulnak "matricát" (" azért mert már NINCS matrica!)
Bemész.... szólsz mi kell, fizetsz, és kapsz egy nyugtát amin rajta van szintén a kód..........ekkor meg ezt a papirt kell elraknod
Neten nem rendelek és nem is rendelnék, mer valahogy nincs kedvem kiadni a kártyaszámom...........akármilyen bitrendszerű a biztonsági rendszerük...........
Aminek szarva van........ A biológiábol dicsérettel vizsgázott újságíró szerint, lehet. Azonban teljesen két különböző állatfajról van szó. Az lehet, hogy a törzsfejlődés során természet anyánk úgy gondolta, hogy hasonlítsanak, de attól még más faj. Asszem rengeteg példát lehetne hozni erre.
Alap különbség, hogy a szarvas sokkal félénkebb, nem sűrűn lehet vele találkozni, föleg nem nappal. Persze kivételesen előfordulhat. A másik a méret. Akár magasság, akár súly tekintetében jelentős eltérések mutatkoznak a szarvas javára. Ennyit erről.
Még anno az MZ-vel eccer én levadásztam egy vizslát. Hosszában átmentem rajta, és még el sem estem! A gazdája póráz nélkül sétáltatta lakott területen kívül. Mikor megtörtént a baj, a gazdi nekiállt ordítani, hogy szegény kutya így, meg úgy. Eldurrant a fejem, nem sokon múlt, hogy bepancsoljak neki párat. Ő a szabálytalan trehány kocog, és még neki állt feljebb! Előtte többször láttam arra, de azóta valahogy nem.
Nem vagyok benne biztos de azt hiszem ahol vadveszély tábla van ott csak 60km/h. Ezzel le van védve a vadásztársaság, ha telibe kapod 80-al mondhatja mért nem mentél 59-el.
Én csak egy qrva 10kg kutyával csattantam - és akkorát estem mint az ÁLLAT..............
Amugy menj be a videókhoz - és keress rá.....CSÚNYA dolgokat művel egy szarvas
asszem ilyenkor le kell venni a refit sőt legkevesebb fényt/hangot kiadni, mert ha megijednek (főleg őzről hallottam) akkor megmerevednek és lecövekelnek előtted. Javítsatok ki ha másképp van. Vadriasztót használt már valalki? (ultrahang síp) Ér valamit?
Minket múltkor egy kutya támadott meg oldalról árokból kiogorva! Mivel 70-el mentem nem tudott elém futni, ha lassabban megyek baj lett volna. Viszonylag kis kutya volt, gondolkodás nélkül átronyoltam volna rajta (sajnos :( ) mert vészfékezés sem segített volna, eldönteni meg nem fogom a motort pláne utassal!
Blue: a kérdés még áll! Nekem a webes eMatricánál
765 Ft + 100 Ft szolgáltatási díjjat kér! Akkor most mi van? :) Nem 550-en a 4napos motoros?
Nem , de ezesetben fizet neked a biztosító, ellenkező esetben nem, sőt te vagy a károkozó!
Pl. ha ki van téve az úthibák tábla és neked kitörik a kereked egy kátyúban, akkor azt is benyelted!
Mociccah mit szolsz hozzá?