Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mindig a nagy felületen csúszol.......vagy a melkasodon vagy a hátadon...............nem az oldaladon fogsz, hiszen az vékony felület vagyis legördülsz róla..........
És mi a fontosabb? a bordatörés vagy a gerinctörés?
Ha megkérdezzel bárkit akkor azt fogja mondani hogy probálj meg a hátadra fordulni és felemelni a fejed hogy lásd mi jön....mert ha láttod akkor azért egy kicsit tudod irányitani magad.........VAGY.....összegömbölyödni EMBRIÓ alakba......ha mondjuk pörögve csúszol.

A lényeg hogy ha taknyol bárki akkor lehetőleg ne lógassa ki se a lábát se a karjait, mert ha valamibe beleakad akkor ott leszakadás lesz!
ÉN a 6-oson kb. 20-30m-ert csúsztam pörögve.....nem egy kellemes érzés.

Szóval mellkas, vagy hát............
Ha csúszol egy kabátba akkor annak a mellkasán nincs semmi.........tehát az se véd.....

A protiing előnye? A sztrecs anyag miatt az rajtad van......mig a kabátba a protik össze-vissza csúszkálnak, hiszen nem RÁD van varva.....
Ennyiből jó a bőrszerkó....abban azért fixebb a protik helye......igaz, abban meg nem tudsz járkálni, csak mint a púposak:-) De ugye nem is arra van........
De a bőrruháknál is az ér valamit ami személyre vart.....pl a versenyzők nem a boltba vásárolnak.....nekik úgy varják egyedire.....és ugye ott aztán vannak perecek.....

Huzat?
No ja:-)))) Ez is benne van a pakliba:-)
M3- Nagy Lajos-Őrs-Kőbánya, Gergely u.
10-től cigánybál (értekezlet) szerintem du. kb. 3-4 körül végzek, de az útvonalamtól a bürokrácia miatt nagyon nem tudok eltérni. (esetleg kissé)

baby!

1., Az hogy be voltatok öltözve? Hát istenem:-) Nem lehet minden ember normális:-))))) Én garantáltan nem lettem volna.
2., Ha úgy ülsz fel a motorra hogy elesel, akkor inkább ne ülj fel, mert a félelem csak rosszat szül......és bizonytalanná tesz! Legyen benned hogy előfordulhat, hisz benne van a pakliba.....
3., sportcipő, farmer , póló? Na abban ÉN se motoroznék..... mindenféleképpen egy hernyó vagy egy protiing
4., Erik esete? Bárkivel előfordulhat! De lásd! A motoros csizmába szakad le a bokája! Szóval ha ilyen eseted van akkor TELJESEN MINDEGY mi van rajtad! Ez az egész csak reklámfogás.....
Felvehetsz Te 500.000ft-os ruhát is, ha csattansz akkor ott biza törik, szakad mindened!
5., 2x esetem nagyot....kicsit meg nem szokásom:-)
Ezért lett protiingem............
Félni? A baleset után 2 ember van: 1 visszaül, 2 soha többé.........
Ha eltudod fogadni hogy ez bene van a pakliba akkor visszaülsz....ha nem akkor ennyi volt.
Én elfogadtam - és csak 1 dologtól félek! A gerincem ne bánjon semmit.....mert egyedül mozgásképtelenül nem tudom elképzelni a jővőmet.......Ezért is erőltetem a hernyót vagy a protiinget.....mert ami a kabátokba van proti az egy nagy kalap szar! (Az új SPOOL kabátba valami 1cm vastag fekete szivacs van.......olyan mint amit a székek kárpitjába tesznek....... egy rakás hulladék.......) ellenben a könyök és vállprotija nagyon jó! Én mégis alá veszem a protiingem.....

6 izzadás? Én nem szeretem.......mert mikor levetközök akkor lehet jól megfázni
Hogy véd meg egy protiing csúszásnál, vagy ha olyan helyre esel, ahol nincs benne protektor?

Egyébként nem érzed, de az ízületeknek nem tesz jót, ha folyamatosan 130-140-el mész, és ki vannak téve huzatnak. Attól még mert meleg van, ugyanúgy huzat...
Merre jársz a nagyfaluban? Mi esik útba neked? hány körül?
De amúgy komolyan!

Most a cordurába voltam motorozni........tök jó volt...........semmi bajom.......
De nyáron 30-40 fokban beledöglik az ember.......és mehet akármennyivel.

Nyárra a legjobb kompozició?
Valami lenge anyag és PROTEKTOR! Hiszen az véd meg inkább.

Az IMET-nél lehet kapni protiinget és proti nagdrágot is (a nadrág valami 10.000 a mellény meg 20)
Erre felveszel egy nacit, meg egy pólót és hawaii.........

Tavaly póló+protiing...és ahol már jól éreztem magam az 160 volt.......a GS vége........no de ugye ennyivel nem közlekedhetsz, szóval jött az izzadás még így is!

Ellenben emlékezzetek! esSOnál mindenki le akart vetköztetni (nem mondom- - hozzám képest Adonisz egy gyenge kezdő:-))))) És nem volt melegem pedig katonai naciban voltam.
Aki nem tudja milyen? Vegyen egyet és próbálja ki...........
Érd piac, 3800 piz.....és nem csak terepmintás van, hanem van sima fekete és sima fehér is.........
Nekem eddig nagyon bevált..............és egy cordura nadrág 1/6-a csak.
Ha meg fázol? Alá veszel egy jéger alsót......azt PÁÁÁÁÁÁ (no meg a térdvédőt)
"majdnem mindenki". természetesen mindenkinek szíve joga mit vesz fel, de akikkel én szoktam menni, azok mindig teljes cuccban vannak, függetlenül a hőmérséklettől. legjobb példa erre az 1000x emlgetett motoros oktatás, ahol a 42 fok, napsütés, aszfalt, 10km/h-s tempó, és a nagyrészt fekete motoros ruha ellenére MINDEN RÉSZTVEVŐ teljesen beöltözve vett részt.

Én konkrétan nem érzem magam jól farmerban-trikóban, mert mindig az jár a fejemben, hogy tuti most nyalom fel az aszfaltot, és ilyenkor arra a következtetésre jutok: minek kockáztatni. na meg persze intő példa Erik balesete, hogy valami mindenkihez közeli "élményt" említsek.

Egyébként Te is többször estél már. nem félsz, hogy a rejteköltözéked nem védi meg a térded-lábad?

Én szívesen izzadok a ruhámban, mert azzal a tudattal megyek, hogy minden tőlem telhetőt megtettem az egészségem érdekében.
Kedveseim! (Nyuszó; Teddy; Dawntez; Tibkin; Tibifutár)

Oszibá" most telefonozott, hogy készen vannak a bukócsövek, jelenleg száradnak.
Ma-holnap elmegyek érte. Legközelebb jövő héten, szerdán járok a nagyfaluban. Odavihetem, ha gondoljátok. Valamikor délután át tudom adni valamelyikőtöknek, aki aztán tovább osztja.
Találjátok ki légyszi, hogy Nektek hogyan lenne megfelelő...

tévedés:-)

Teljes cuccba motorozik - az aki úgy akar!
Nekem nyáron a teljes cuccom mi is?
Egy katonai nadrág (mellesleg most jövök dokijáratból - igy anyámnál belevartam az új naciba a kabát zipzarját - innentől összehúzható:-))))....és ingyé volt:-)
Egy póló.....
Meg egy protiing,........
És hajnalban, éjjel ha fázós a test - akkor - csakis akkor a kabát...........

És mig Én jól érzem magam, addig Ti meg izzadtok a cordurába!
coolmax anyagból készült aláöltözök jók szoktak lenni, zokniban és egy rövid felsőben használom ezt, a felső amolyan "buziruha", túraboltban lehet venni...5-8 rugó, csodát nem lehet várni de inkabb erre tapadjon a bőröm mint a fölötte lévő ingre, polóra....
Szijjasztok, megjöttem. Pöfpöfpöfpöf !
Hol van még a nyár ? Én egyébként városba csak és kizárólag farmer és fullos térdprozi meg hálós, protektoros dzseki összeállításban közlekedtem, különben sült-főtt ciccah lettem volna, mire beérek dógozóba.
A shoxnak van a riviera vagy mifene fantázianevű gatya-kabát összeálítása, na az jó . Abból van nekem a dzseki, sztem a gatyát majd megszerzem hozzá, ha jön a meleg. Mert azért a cordura a 40 fokban városon kívül is kva meleg, a hálós gatya meg azért mégis csak jobb mint a farmer + trédproti...

Dorcsi, Nyusz! Szerintem én most nem kérek matricát, köszi ! Pöfit így is kicsit megdizájnolom, amolyan ciccáhsan, a csajokamotoron-os matrica nem fét bele a képbe ...
Jut eszembe, próbáltam hőségben azt is, hogy melóhelyen tartottam egy farmert, cordura naciban jártam be, aztán átöltöztem. Ez is bevált. Ja, meg ugye férfiak előnyben, a szőrös lábra nem tapad a gatya.
Én kipróbáltam már mindenféle megoldást ruhaügyileg, na nem azért, mert hihetetlenül el vagyok engedve anyagilag, hanem, mert fontos a védelem és hogy ne vonja el a figyelmem az, hogy fázom vagy melegem van. Mivel melózni járok keresztül a városon, főleg nyáron a dugóban elég meleg tud lenni, 70km/h fölé meg nem nagyon megyek... bőrkabáttal kezdtem régen, annak volt egy selyem bélése meg belevarrt lágy protik. Na abba jól belefőttem nyáron. Aztán próbáltam cordurát, az jobban szellőzött, mert voltak rajta cippzározható nyílások, de lassú menetnél a hatás ugyanaz. Ezt tavaly meguntam és rákerestem protiingre a neten: találtam is apróhirdetésben 15e-ért újat, na ez be is vált, azóta a kabátból kivettem a könyök és vállvédőket, helyettük is ez van alul. Átmeneti időszakra (20-30°C) pedig most beújítottam egy bőrkabát-bőrnadrág duót, kíváncsi leszek majd, ez hogy válik be. Alul pedig nyáron farmer vagy vászonnadrág egy térd-lábszárvédővel+csizma, de ezeket is majd cserélem idén, kicsit viseltesek a napi használat miatt... de mindig vadászom az akciókra, a márciusi vásárt várom ezügyben is.
Minnél gyorsabban mész annál hűvösebb.

Másokról nincs tapasztalatom.Asszonynak is nekem is elyin van nekünk megfelel mind árban mind tudásban.
Pontosan így van! A két cucc ua.
Hálós nyári cucc! Az szellőzik. Meg 50 ropi!
De jó megoldás a Blue féle öltözés, vagy Tibkiné is. Külső felcsatolható protik. Ez van! Vagy izzadás.
Igen, nekem is ilyen műanyag likacsos felsőm van, még sosem volt rajtam.
Kirándulásnál, meg hegyet mászni biztos jó.
persze. protiing, full ruha, hátproti. soksok píz...
Azt nem értem, ha rám tapad a kordura, akkor menet közben hogyan párolog el az izzadtság? nekem ez nem világos.
A multkor kicsit utána olvastam az aláöltözőknek. Íme kivonatosan.
Lószart gyapjú! Igaz, hogy felszívja az izzadtságot, de magában tartja. Ha leveszed a felsőt, a csurom víz alsóban megfázol, mert akkor kezd el párologni. Persze nem a nyári 40 fokos kánikulában. A modern alácucc valami műszálas anyag, amelyik nem magábaszívja, hanem átvezeti a testről, ezáltal elpárolog menet közben.
Ekkor viszont bejön zsoke kérdése: talpig bőrben hova?
Tehát javasolt nyárra a nyári öltözet, amely hálós, de protis, mert az jobban szellőzik.
gondolom oda, ahova a cordura alól is. nekem elég annyi, h magába szívja, és nem csurog a kezemen, lábamon, hátamon. illetve az sem túl jó, ha huzatot kap a nedves hát, mert csak egy trikó van az emberen. legalábbis engem zavar, ha érzem a huzatot.... de rám azt mondják, h N vagyok....

Egyébként tényleg tapad rám a bőr, mint a fene, már gondolkoztam "technikai aláöltözet" beszerzésén.
Állítólag azok hú de jól elvezetik az izzadságot, csak azt nem tudom, hogy a zárt bőr cuccból hová.
Okés. Én matricákat rendelnék. Akkor viszont döntsd el, hogy rendelsz-e, vagy mi legyen. Nem tudom lesznek-e a mocikiállításon.

Ciccah, és Zimacska nem kért onnan semmit?
Drágám, neked bármi jól állna!

Egyébként nekem ez vált be. Egyszer nem vettem alá nacit, és nem úgy rátapadt a mocnac a lábamra, hogy induláskor nem tudtam a lábtartóra emelni a lábam, és majdnem eldőltem. Nem tudom hogyan fogtam meg a mocit, mindenesetre jól meghúztam vele a derekam.

szóval, ez NEM VICCES!
Azér" halványrózsaszín csík lehet benne remélem!