Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ja, újságot írsz? Dejó! Jó munkát, a Macska tanul.
Bezony... mert ugye hétfőn jelenik meg újság... De cserében több 7köznap nem dolgozom meg ilyenek .
Olvastam a kis üzit, csak nem volt időm válaszolni olyan rohanvást. De nézzél szét
Szia! Vasárnap dolgozol...?
Szijjasztok ! Motorral jöttem dolgozniiii, juhééé !
És most nekiállok végigolvasni, amit tegnap-tegnapelőtt összehoztatok...
Ha ez tapasztalatnak számít, akkor van!
Minden körülmnények között megóvja a blokkot!
szerintem is, én is erre gondoltam..
Én még elgondolkodnák a paintbrush-on is.de a legolcsobb az egy alapszinre ráragasztani valami matricát és lakkozni. ez nem véd a karcolásoktol de nagyon szép
nem neked! gondoltam hogy te képben vagy, de reggel amikor beszéltük akkor senki sem tudta.
ezt nekem mondod? párszor szedtem már szét:-)))))
Kész is vagyok! Ki kell venni az órát de nem nagy cucc.
Vágom... De mivel én nem vagyok olyan gyakorlott, mint Te, sem nem férfierős, ezért nálam előfordulhat, hogy eldől, rámdől, akármi. Az első időszakban legalábbis nagyobb rá az esély. Volt már, hogy olyan hülye helyen álltam meg (emelkedőn), hogy alig bírtam elindulni, és majdnem rámdőlt... Bevallom na, néha vannak ilyenek!
Sose volt gombám..............így nem tudok nyilatkozni
lemez = ALUMINIMUM LEMEZ...............

Ez könyen megmunkálható, vágható....vagyis tljes mértékbe rászabható az idomra, hiszen hajlitások, peremek is üthetők bele...........

Én csak tippeket adok:-) Nekem ilyen gondom nincs:-)))))
Ilyenkor mindig az jutt az eszembe mikor páran megjegyzik, hogy miért nem döntök bátrabban, miért nem megyek bárabban..........
No igen! ÉN nem a balesettel számolok, hanem a szervízköltségek....
És azért tegyük a szívünkre a kezünket......a legtöbb baleset nem más miatt szokott lenni, hanem mert páran többet képzelnek magukról.........illetve nem figyelnek.
Ha meg csattanás van (pl az autós nem figyel)? Akkor meg szerintem már tök mindegy.........nem attól leszek boldog, hogy az idom nem sérült:-))) (miközben a motor segge megsemisült)
Bukógombát ha raksz, az is ugyanolyan hatásos? Mégis kevésbé látszik, mint egy cső, és elég csak egy helyen vagdosni... Álmodozok itt, örülök, ha a muszájcseréket meg tudom csináltatni...
Be verzió meg a bukócső

alulra egy, meg felülre egy...............

Alul simán :
- idomot megfur amennyire kell, vagy kivág......

felül meg a vázhoz odalehet rögziteni belül csöveket (nekem is ezen volt pl a ködfényszóró)......
Ide mehet bukógomba, vagy egy bukócső
Aha.. szóval valójában csak megerősítenéd az idomot a kritikus felületen. Én ehhez nem értek, akkor miből is van az a lemez?
Az a csöves megoldás elég bizarrul hangzik, elég csúnyán nézne az ki, nem? Most tényleg nehéz elképzelni!
nem kell fém, hiszen attól rohadt nehéz lenne............
1es, 2-es lemez szerintem bőven elég
ez csak egy kósza gondolat..............

Amugy szerintem nem, hiszen az idom minig középen és elől (előre irányba) törk, mivel ott éri a "becsapódás".....itt pedig ott áll a lemez....

Az egész ugy képzeld el mint pl a napokba emlitett protektoring mellvértjét.
Az ütödés nem egy repedésre hajlamos pontra érkezik hanem a lemezre, ami az erőhatást az egész felületre vetit, vagyis a pontokra eső erő csökken.........
PL....jég.......
Üsd meg kalapáccsal a jeget...........ki fog lyukadni........
Tegyél a jégre 1 lemezd és üsd meg.........nem fog kilyukadni..........mivel az erőbehatás eloszlik a lemez felületén és az 1 pontra eső hatás 1000-rednyi lesz csak............

Annyi az egész, hogy ebben az esetben már nem az idom a gyenge pont hanem a felfogatása........
Vagyis szerintem a következő megoldás az oldalidom és a fejidom közti kapcsolat megoldása, hiszen mivel az oldalidom ne törik, igy X irányba elmozdul, és igy széttpni a 2 idom közti kis csavarokat, lyukakat......valamint az idomot tarto kis lemezkonzol is elhajlik a francba.

Én amugy már emlitettem!
Ha nekm lenne ilyen eli idomos motorom akkor nem szaroznék.........
Simán megfurnám az idomot és egy átmenő csővel megoldanám...........vagyis majdnemhogy egy bukócsővet tennék a gépre............de ezt képen már nem tudom megmutatni. Akit érdekel az majd emlékeztessen Baján és elmagyarázom-------------------addig meg NE AKARJATOK ELESNI:-))))
Ez nem hülyeség. Nem vagyok fizikus ugyan, de én se tudom, hogy a töréstől véd-e.. A karctól biztosan, de ha rádől, akkor ugyanúgy eltörhet az idom, nem?
Milyen fémből csinálnád? Van vidéken motorépítő szerelő, oda viszem úgyis a mocit, lehet ezt is meg tudom beszélni vele.
Igen, erre gondoltam.
hahó!

Csak gyorsan belevau:
Tudom, hogy szög beverése, meg minden, de ha a fémlemezre támaszkodik a moci és a fém nem fedi az idomot teljes mértékben, akkor nem fog ott eltörni, ahol a fémlemez pereme van? Dőléskor a terhet nem a műanyag visei ugyanúgy? Persze lehet, hogy én gondolom túl gyengének az idomot, nem tudom....
Én tudod mit csinálnék?

Szépen lefényezném X színre............valami űtősre............
Utána keresnék valami Pihent agyú emberként.........
szereznék 1-2mm-es lemezt nagy darabban.........
Kiszúrnék valami mintát.....azt szépen kivágatnám a lemezből.........és simán felragasztanám az idomra...

Hogy ennek mi értelme?
1., Ha csúszik a moci vagy dől a moci, akkor nem egy üvegszállas, müanyagos cumón teszi, hanem a lemezen, ami ugye többet bír
2., Az idom ragasztó és üvegszál.......vagy pattan, törik, reped...........ezzel ellentétbe a lemez nem....max meghajlik kis mértékben, de ugye a lemezt tovább erősíti az alatta egybefüggő ragasztóréteg és az idom ÖNMAGA is......
3., természetesen a kritikus helyeken nagyobb felület szükséges, hogy ott jobban tartson!
4., felszegecselni azért nem szabad, mert a szegecselés lyukkal jár - ami ugye eleve gyengiti az idomot (ezért reped el az indexnél is, hiszen ott a leggyengébb az idom.

Hogy miről is beszélek amugy?
Megpróbálom képpel mutatni.............

Tehát teszem azt az idom fekete......arra rájön egy ilyen oroszlánfej lemez, amire rálehet festeni az oroszlánfejet, vagy felmatricázni kellő méretbe!
PL Fekete idom............fekete az oroszlánfej is..........és a fejben lévő vonalak meg fényvisszaverősek.......
A többi már csak FANTÁZIA kérdése
ok ok

csinálom

rajta vagyok
Ja de a fejidom csak egy (bár kicsit drágább mint egy oldalspoiler)képzeld a Yamahámat és ritka az utángyártott is.
Viktor!

DOKUMENTCIÓT! Tudod!
Kell az oldalra, hiszen sajnos a GS hátsó része nem csereszavatos..........vagyis nm javítják sehol - így ez jól jön!
Szóval fényképek, videó - minden ami jól jöhet!