Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ezzel kevés nőt tudnál meggyőzni!
Haha, igen. Abból is mekkora felháborodás lett, hogy bruttósítani akarták a bérüket, hogy adózzanak csak. Pedig semmivel nem kaptak volna kevesebbet, az adójuk összegével megemelték volna a fizut. Végülis nem követtem, mi lett a vége...
Ezek a közjegyzők és jogászok és társaik az én zsebemben is nyitogatják a bicskát... Egyszer utánajártam, mennyibe kerülne lakást vennem. Horribilis pénzeket elkérnek ezek a majmok csak a papírmunkáért..
No igen:-)

Ez a másik idegrémem.......
Kapja a fizetését, meg a jutatásokat..................
És még neki áll feljebb, mikor kérnék a számlákat.....

A legdurvább az a faszi aki épp kómába van......de a család felveszi a havi 700.000-res fizetését.........mert nem akarják kivonni a forgalomból az ipsét.

Elvégzi a munkáját? NEm..........akkor meg mire fel?
Számolhatjuk úgy is, hogy a teljes GS500 topic adóját elkölti egy olyan család aki NEM CSINÁL SEMMIT....
Ha Én kómába esek akkor 30 nap táppénz, utána pedig jogi állomány...........
Egyetértek! Bizony ezt mesélik be a diplomásoknak. Én is az vagyok, de semmivel sem tartom magam többnek, sőt, sokszor elgondolkozom, hogy mi lenne, ha összeomlana az egész bürokrata háló. Akkor bizony kitörölhetném a popsit a diplomámmal meg az ilyenolyan tanfolyamokkal. De amíg az ország így működik, ahogy, számtalan burokratikus lépcsőfokkal, bizony kellenek azidegenvezetők, akik az "érdemi" munkát végző embereket kivezetik a labirintusból. Bizony Nyuszi, ha nincs, aki adóbevallást csináljon, béreket számoljon, járulékot fizessen, bizony megnézhetnl magát az ember... Azt hiszem egymásra van utalva a kétfajta réteg. Az ingyenélő menedzsereket ne számoljuk ide, ők külön kategória..
Ha nincs pénz, jó a nagy cerka is!
Persze:-) Attól is függ hogy mekkor a cerka:-))))

Nekem 40cm......persze félbejatva:-)
Igen, és az baj, hogy akiknek módjában állna ezeken az iletékeken változtatni, azoknak nem érdeke, mert nem vágják maguk alatt a fát. A képviselő nem fogja megszavazni, hogy a munkájával arányos fizetést kapjon, jó neki a számla nélküli juttatás, amiből annyit kér, amennyit akar.
BINGÓ!

És a sok öltönyös mit talál ki?
Bescanerreljem?

Azt hogy Örülhetünk, mert jobban keresünk mint pl a Sveháti finómitóba (Sch...)
Mert hogy kint Bécsbe milyen drága az élet.................kint pl 350ft egy kg kenyér.............
Ilyenkor viszont elfelejtik hogy lehet hogy dupla annyiba kerülnek a holmik (bár ez NAGYON RITKA, hiszen voltam már nem egyszer kint boltba)......csak épp az 5x-ét keresik!
Igen ez pl már egy jó példa!

Elvittem a ház alaprajzát a mérnők úrnak! Ő rajzolt rá egy kockát és elakart kérni 90.000ft-ot........
Ugyan ilyen témák voltak a múlt héten a házon kivülben (ha minden igaz)
2 perces Jegyzői munka 120.000? És mire?

Szóval ez mind olyan téma ahol MI veszitünk csak és nem tudod hogy egész pontosan miért is fizetsz!
"próbálják elhitetni, hogy ha valaki elvégzett egy egyetemet/főiskolát akkor az jobb ember"

Aki járt egyetemre/főiskolára, annak pont tudnia kéne, hogy ez mennyire nem igaz.

És igen, kb. a szögbeverésig jutok barkácsdolgokban (na jó, azért sokat javultam, mióta kertesházban élek ), ezért is becsülöm, Blue képességeit. Ennek ellenére nem a barkácshajlam az ember értékmérője, annál ez egy kicsit összetettebb.

A darwini elmélet átalakult az civilizációban:
Az él túl, az szaporodik nagyobb biztonsággal, akinek sok pénze van, szerezze azt bármilyen mocsok módon.
Nyuszka!

Nem azt mondtam hogy nem kellenek!
De ne keverd össze magad egy ilyen esettel!

Ha legtöbb helyen van 1-2 titkárnéni...........nálunk viszont a 2500 emberre van kb 1000! Vagyis 2,5 emberre 1? Az azért kicsit durva nem?
Van igazságtartalma annak, amit Blue írt. Csak ő már végletekben gondolkodik, ez a baj. A probléma gyökere a mérték. Tényleg kell bérszámfejtő, titkárnő, stb, csak mikor már 40 bérszámfejtő végzi 2 munkáját, ott a baj. Blue gyárban gondolkodik, ott pedig tényleg a munkás a produktív dolgozó. Kell az iroda is, csak - ismétlem - a mérték a gond. Egyébként érdekes, hogy nyugaton egy vállalkozónál mások az arányok, 50 melósra nem 200 irodista jut, hanem jó esetben 2-3.

esSO voltam
véletlenül se!
Én megértem Blue-t. Az a gáz, hogy az emberekkel sokan (főleg a diplomások) próbálják elhitetni, hogy ha valaki elvégzett egy egyetemet/főiskolát akkor az jobb ember. Pedig nem
És valóban könnyebb fehérgallérosként lógni, mert nem annyira kézzelfogható a munka eredménye.

De természetesen Nyúlnak is igaza van

Olyan vagyok, mint egy bölcs rabbi
a te elméleteddel nézve, akkor egy ház építésénél nem kéne azt a sok pénzt a mérnöknek kifizetni, hogy meglegyen a jóváhagyott tervrajz, hanem csak az ácsokat és a kőműveseket kellene hívni.
egy aprócska kérdésem van.... szerinted a titkárnő, vagy a menedzser nem járul hozzá a cég bevételeihez, csak azért mert nem konkrétan FIZIKAI munkát végeznek?

Megnézném mennyi munkád lenne, ha az a 7500 ingyenélő nem dolgozna egy évig. Szerintem ugyanolyan fontos megfelelő profitú üzleteket kötni, mint lefűzni a papírokat, előkészíteni a szerződéseket, átutalni a FIZETÉSEKET, kiszámolni a járulékokat, és a pótlékokat, kiadni az utalványokat, ésmégmittoméánmitcsinélni! Egy munkafolyamat általában több munkafázisból tevődik össze, és ha az a sok ingyenélő nem dolgozna a cégeteknél, akkor hamarosan mehetnél munanélküli segélyre. Úgyhogy szerintem gondold át ezt még egyszer.
Szép napot!

Te Blue, nem vagy véletlen kommunista?
Most komolyan, ez nem szídás akart lenni, mint manapság szokás, de ott volt az az elmélet (a gyakorlat "kicsit" más lett), hogy éljen a munkás kéz, ami dolgozik és előreviszi a dolgokat és söpörjük el a nagytőkés burzsoáziát, ami csak élősködik. Kb. ez jutott eszembe ebből a hozzászólásból.
Piet!

elolvastam....biza ez így lesz itthon is.............
Ja ,éljen a tömegközlekedés= tömegesen közlekedünk motorral!
És az indián neve azóta: Tintás toll
ezt mondtam!

De mint az előbb írtam zárjuk ezt itt le, mert nem ide tartozik.
Tegnap elszállt az agyam..............de azóta kialudtam magam
esSO!

ÉN mindig csak az ÁLTALAM ismert dolgokról beszélek - így viszont BÁTRAN mondhatom hogy IGEN! azt a sok ingyenélőt Én és MI tartjuk el..........
Csak egy röpkepélda...........
A cég dolgozói 10.000-re tehetők! Ebből aki dolgozik (ami tényleges munka és el lehet adni az kb 2500 fő............vagyis 2500-ra van 7500 titkárnő, manager, igazgató...........MI EZ HA NEM INGYENÉLŐSKÖDÉS?

De akár nézhetjük oszrászgos szinten is.........az országot a polgárok kb 30%-a tartja fenn, mert a cigány nem dolgozik, a menő vállalkozó meg adót csal...............ismét ki tartja el az államot? TE meg Én, meg az itteni emberek, mert ugye bejelentett állása van és esélye sincs adót csalni.

Az egyébb politiki vonatkozású oldalak, meg ugyan úgy nyomják a saját vélményüket, mint a másik........
Ha jól emlékszem épp a kurucon volt fent 1-2 ember TELJES adata......pedofilok, meg a fene tudja mik..........
Eljárásra ott a hatóság.........az önbíráskodás Tiltott dolog.
Nem mondom, Én is szívesen kettétörném a pedofil gerincét, de nem tehetem, mert akkor Én is törvényt sértenék.

No de tényleg evezünk vissza - mert a politika és a motorozás nem türi meg magát egymás melett........
OK OK Én csak jeleztem hogy a bevállt kis plexire Te szerintem ne költs.....
Ha kell valami akkor olyanban gondolkozz mint Dawntezé.....
Igen, meg a BKV-sok és a hozzátartozóik. De ők is fogynak. Emellett bejött a járatritkítás dolog, ami némelyeket igen kellemetlenül érinthet. Nagy kavarás van most, a BKV-s átszervezést úgy néz ki elsiették, most ihatják a levét.