Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tegnap este eladtam a hatszázas banditát, egész éjjel forgolódtam, nem bírtam aludni, ma reggel vettem egy 1200.-est. Most meg ezért nem tudok aludni.
nálam a sisak alja baromira hangos a szél miatt. nemtudom, miert. lehet nem fogalmaztam pontosan a turbulencia szoval...
Turbulencia? Nem értem, mit értesz ez alatt?
regota hasznalok alpine fuldugot (anelkul mar sehova nem megyek), de attol sajnos a nyakamnal meg eleg nagy turbulencia van nagyobb sebessegnel.
A legjobb és legolcsób megoldás a füldugó. Ugyan nem próbáltam, de biztos vagyok benne, hogy a legdrágább prémium bukók sem képesek még csak megközelíteni sem egy füldugó hatásosságát. Nekem egy HJC IS-16-om van, 50-ért vettem. Füldugó nélkül használhatatlanul zajos, viszont nagyon kényelmes. Füldugóval (3M) viszont tökéletes.
ha a shoei nem valik be, valoszinu kiprobalok egyet majd, de nem szimpatikus az osszeszerelesi minosege.

ruhat megnezem a motorlineban, vannak acerbis markajuak viszonylag turheto aron.
Első blikkre jónak tűnnek a Racer ruhák, nekem csak egy racer téli kesztyű van, az katasztrofális. 3 ázás után összeesett benne a tömőanag, foszlott a varrás itt ott. Gyakorlatilag 1 tél alatt tönkrevágtam, holott a leggagyibb bőrkesztyűim is 3-4 évet bírtak. Még megvan, így nyáron be szoktam tenni túrára esőkesztyűnek, hogy ne a bőrt áztassam el, a gumikesztyűt rühellem ráhúzni.
Ja, rá van írva, h wasserdicht, 2 percig valóban az.
Ez persze a racer ruhákat nem minősíti...
Mostmár megforgatk egy S1-et a kezemben, mert ezt a gagyi minőséget Tőled hallom másodszor. Egy havernak van, asszem 3 éve napi használatban, és tök olyan a bele, mint az új. Az én speedem is oda lehetett tenni az új mellé 4és fél évesen. Én asszem tényleg nem veszek már másmilyet, csak teliarcú schubit. tökjó kuss van benne, 150-ig nem megterhelő, után úgyis akkora a szélnyomás, h le akarok esni mindenestől :)
imetben neztem a hetvegen, ott csak ixon van illetve a sajat markaju termekuk, nem nyerte el a tetszesem. a tobbinel meg nem voltam. racer markarol ellenben jokat hallottam!
nehéz ügy, próbálj sokat...imet, motoline, a racer (bikerworld-tól) is jó lehet...
ezzel egyetertek.

mas: milyen corudra nadragot ajanlanatok? van valakinek nagyon bevallt es jo tippje? kiveheto legyen a belese, nyaron is hasznalnam.
valami jo ar/ertek aranyu kellene.
Nekem sötét ezüst van. Szintén az 59-es akciós. Mellesleg PONT olyan a színe, mint a Banditnak :D
A sisak egyébként kényelmes, meg minden, csak többet vártam.

A felnyithatóakkal kapcsolatban. Én is akartam (N 103), de egy kivétellel mindenki azt mondja, hogy soha többet nem vesz felnyitósat, pedig van akié Schubi.
hm az jó..70 a kék..akcióban..ehh :-)
és hova ragasztom a pályamatricát... jut eszembe vkinek egy 10 napos osztrák vinyetta? átadom, ha van értelme...
c3 nem ment fel a hosszukas fejemre. szegeny elado csak szettarta a kezet. nem birta ramcsukni az allreszt.

nekem feher raid2-m van sotet plexivel, ez a sityak most 59ezer akcioban. annyiert vettem en is 2 eve, szvsz megerte.
eddig úgy vagyok vele, hogy nagyon kényelmes, fogja a fejem szóval nem panaszkodom...zajos, hja..mihez képest, azért én egy schubi felnyitható c3-ra gyűjtögetek...

A mosogatást meglátom, jelenleg elégnek tűnik, ha az oldalpárnák kivehetőek. Akcióban 70 körül, annyit sztem ér, de az eredeti 90-100 ezres árát tényleg nem éri meg, szerintem.
ja, eppen beszelgettem egy sraccal a boltban, xr1000 shoeije volt, zajcsokkentovel, es a dl650-esenek a givi plexije brutalisan az arcaba tolta a levegot, ezaltal nagyon hangos volt a sisak. neki is a schuberth volt az utolso tamasza, de nem vartam meg, hogy hogy dontott.
en eppen a hetvegen mostam ki, eloszor. eleg nagy gaz, hogy az arcparna kiveheto csak, ez egyertelmu. a csendessege nekem sem megfelelo, de a suomy bukom utan jobb. napszemuvegeket en nem szeretem. osszessegeben kevesebbet kaptam, mint amire szamitottal ezek szerint ezert az arert...
az a baj, hogy en sem tudom, hogy mit lenne erdemes helyette, de a 150ezres schubi nem fogott meg. attol meg lehet, hogy jo.
Semmivel nem ad többet, mint a Nolan-em.
Ok, az anyaga már időtálló, nem kell kidobnom 2év után, de annál többet nem ad. Beáldoztam a márka kedvéért a Nolan VPSét (külső napszemüveg), ami egészen jól működött, csak 2év alatt összekarcolta a plexit. A Raid2 belsejével most kellett szembesülnöm, csak az arcpárna kivehető, a fejrész nem. Ellenben a Nolan-el.
Alapvetően többet vártam tőle (mostható, csendes), de nem jött be. Kimondott problémám nincs, csak hiányérzet.
Még a DDvel is megbarátkoztam.
mi a baj a shoeivel nalad?
Hát. Ha már a Schubert sem jó, akkor nem tudom mi lesz. Felhagyunk a motorozással?
A Nolan után istenítették a Shoei-t, azt hittem "hű mi lesz itt". Hát nem lett.
Nem tudom ezek után van-e értelme kísérletezni Schubert kategóriájú sisakokkal.
Kicsit csalódott vagyok.
hetvegen voltam probalni schubi s1 pro-t a raid2-m helyett. haaat... igaz menetproba nem volt, de sokkal nagyobb a hej merete, ami altal gondolom jobban rangat a szel nagy sebessegnel, nem kiveheto az arcparnaja, csak egy kis csik korbe a fejemnel, illetve azert az arer nagyon gagyi a minosege. a beepitett szemuveg meg nekem egyaltalan nem volt jo, nem er le elegge.
ezert vettem egy shoei whisper kitet, meglatom, milyen lesz. nekem csak hosszabb tavokra kell, varosban nem fogom hasznalni. ha nem valik be, utana gondolkozom, hogy mi legyen a legcsendesebb megoldas egy naked banditra...
Én is olyanban alszom, mikor apósom a közelben van Tényleg jó. Régi szottyos grex sisakomban azt használtam, a szélzaj eltűnt, a motorzaj+ forgalom maradt.
na, eddig azt hittem, shoei lesz a következő bukóm, de egyre kevésbé biztos...jó lesz az a Schubi S1
Vedd le azt aranda kis pülexit, úgy próbáld