Barátomnak volt egy tzr 250-ese,törötten vette........összeraktuk.Kipuffogó sérült volt,gyártva lett hozzá egy szemre ua.olyan dob........csak 10000-es ford. felett élt a gép........nem tetszett..........aztán vett egy másik töröttet amiről áttettük a gyári kipufogót............pazar lett.......5000-től tolt mint állat.............örök élmény marad.......a banditomat a mecsekben bármilyen helyzetből megenné...........2 henger,2 ütem......nagyjából 60 LE..........eszméletlenül fordul.............most is szívesen meghajtanék egyet
Annó (85-90 körül) én is gyártottam/tunk jópár dobot Simsonra, MZ-re. Vagyis nem csak dobot, hanem teljes kiput. Perforált lemez helyett rozsdamentes cső lett leesztergálva vékonyra, és kifurkálva kézileg. Hát elég sokáig tartott.
A dob sem lemezből volt, hanem szintén leesztergált rozsdamentes csőből, a két vége is. Csavarral volt összereakva, és teljesen szétszedhető volt. Kellett is gyakran cserélni a gyapotot benne az olaj (2T) miatt. Volt súlya rendesen, de nem is horpadt be egy hirtelen ránézéstől.
A kétüteműre nem jó a sima összekötőcső, meg dob, hanem számít az egész kipuff kialakítása, és a 4T-vel ellentétben a 2T-s motoron tényleg sokat (rengeteget!) számít, hogy milyen a kipu.
A többi része 1-es normál vaslemezből volt, két kúpot és egy henger alakot kellett kézzel legyártani, majd mindet összehegeszteni. Vascsövön gumikalapáccsal hajlítottam (órák hosszat), és lánggal hegesztettem. A kúpok szögeivel és hosszakkal lehetett variálni, hogy milyen fordulaton húzzon a szimó.
A következő alkotásom maszek bukócső lesz, 35-ért elégítsék ki magukat análisan vele a boltok. Kihozom tök ingyenből, hulladék csőből meg 5-ös lemezből, ívvel megragasztom. Van a cégnél hidraulikus csőhajlító, kihozom hétvégére és szombat - vasárnap összedobom. Majd amikor kedvem lesz barkácsolni.
Köszi a tippet, de szerintem a 0,5 mm-es horganyzott lemez igen hamar szétégne és szétrohadna egy maszek dobban. Azért is készítettem a takarót alul-felül hajlítottra, hogy merevítse.
Csabu, ha hulladék a perforált lemez, csinálj sportdobokat. 30-35-ét vinni fogják, mint állat. Amúgy NE akrillal fújd a hűtőtakarót, mert az első bogár leszedi. Volt szerencsém ilyenhez, ahhoz már szinter kell tényleg
Köszi, amikor készültek, már itt voltam a fórumon. Szépek-szépek, de.....
Rozsdamentes acélt nem tudok szerezni a munkahelyemen, ez a perforált meg hulladék nálunk. A rozsdamentest fel sem tudom dolgozni itthon, saját kétkezi munkával, amire szeretek törekedni. A nulla forint bekerülési költségnél pedig nincs versenyképesebb, kivéve természetesen, ha a barkács szószerint okádék módon nézne ki. Ha még nézegetem kicsit és mégse tetszene, max lefújom feketére és nem lesz feltűnően különböző a gyári állapottól, valamint nem került két tank benzin árába.
A duci, idősödő írónő, elhatározza, hogy könyvet ír a dzsungel életéről. Afrikai útján megismerkedik egy idős úrral, aki évtizedek óta a dzsungelben él. Megkérdezi tőle, hogy ha ő most egy jóságos tündér lenne, mi lenne tőle a három leghőbb kívánsága.
- Nincs nekem három, csak kettő van - feleli az öreg. - Mielőtt meghalnék, szeretnék látni egy szép meztelen nőt és egy fehér elefántot.
- Hát az egyik kívánságát már teljesíteni is tudom - mondja az írónő. Bemegy az erdőbe, egy fa mögött levetkőzik, majd meztelenül előlép.
- Nos, uram, mit szól hozzá?
- Nahát, csodálatos... Köszönöm önnek. Most már csak egy szép meztelen nőt szeretnék látni.
A rezervátumban egy indián fekszik az úton, a fülét az útra tapasztva. A turisták köré gyűlnek.
- Chevrolet, floridai rendszámmal, fehér színű, horpadt a lökhárító, négy sápadtarcú ül benne...
- Ezt mind hallás alapján állapította meg? - kérdezik csodálkozva.
- Dehogy, nincs két perce, hogy elütött.
A szőke nő bemegy a szexboltba:
- Szeretnék egy zárlatos vibrátort.
- Zárlatosat? De miért?
- Azt akarom, hogy agyonbasszon.
Nyaral a színésznő, amikor eléri a végzet: foggyökér gyulladást kap. Orvos nincs a kis faluban, ezért hívják hát a falusi sámánt, aki piócával gyógyít. A kis állatot rátapasztja a művésznő ínyére. A sámán megilletődöttségében bókolni akar a szép színésznőnek, ezért mókásan így szól a piócához:
- Na, öregem, ez már ugye jobban ízlik, mint tegnap a polgármester úr aranyere?
Szia !
Semmi közöm hozzá de nem lenne jobb egy ilyet feltenni ha már hűtőrácsot szertnél?Ez sokkal erősebb és talán szebb is.Amit a képen látsz mind egyén izlésnek és kívánságnak megfelelően készűlt.Ha érdekel kersd meg Blue-t majd elmondja a továbbit.
Csak tipp volt .
üdv.
nem tudom, volt-e mar ez itt tema, de inkabb ketszer mint egyszerse: http://www.onroad.hu/motor/bemutato/812/
en
ma vettem meg hozza az alkatreszeket. kora tavasszal, osszel remelem hasznat veszem.
Mai "projekt": hűtőre védőrács. Költsége 0 Ft, a horganyzott perforált lemez gázmotor elhasználódott légszűrőjében volt. Ráfordított két munkaóra: méretvétel, lemezhajlítás alul-felül, hűtő két végén burkólólemez leszerel, rács fel, burkolólemez visszaszerel. Légáramlást valamennyire lerontja ez tény, de valamennyire védi is a hűtőt a kavicsbombáktól meg azoktól a rohadt bogaraktól. Fekete festéksprayon még gondolkodom.... Egyelőre így is tetszik! Vélemények?
Nekem van egy ugyan olyan, mint ami a sajátomon van fent (2db készült, csak Darázs visszadobta, Én meg megelőlegeztem nekije....)
Szóval akinek kell annak itt van zsír állapotban, még mindig lefóliázva.
Ára 3000 pengő......se több se kevesebb
Ebben mi a cicoma?
A dob sem lemezből volt, hanem szintén leesztergált rozsdamentes csőből, a két vége is. Csavarral volt összereakva, és teljesen szétszedhető volt. Kellett is gyakran cserélni a gyapotot benne az olaj (2T) miatt. Volt súlya rendesen, de nem is horpadt be egy hirtelen ránézéstől.
A kétüteműre nem jó a sima összekötőcső, meg dob, hanem számít az egész kipuff kialakítása, és a 4T-vel ellentétben a 2T-s motoron tényleg sokat (rengeteget!) számít, hogy milyen a kipu.
A többi része 1-es normál vaslemezből volt, két kúpot és egy henger alakot kellett kézzel legyártani, majd mindet összehegeszteni. Vascsövön gumikalapáccsal hajlítottam (órák hosszat), és lánggal hegesztettem. A kúpok szögeivel és hosszakkal lehetett variálni, hogy milyen fordulaton húzzon a szimó.
Rozsdamentes acélt nem tudok szerezni a munkahelyemen, ez a perforált meg hulladék nálunk. A rozsdamentest fel sem tudom dolgozni itthon, saját kétkezi munkával, amire szeretek törekedni. A nulla forint bekerülési költségnél pedig nincs versenyképesebb, kivéve természetesen, ha a barkács szószerint okádék módon nézne ki. Ha még nézegetem kicsit és mégse tetszene, max lefújom feketére és nem lesz feltűnően különböző a gyári állapottól, valamint nem került két tank benzin árába.
A duci, idősödő írónő, elhatározza, hogy könyvet ír a dzsungel életéről. Afrikai útján megismerkedik egy idős úrral, aki évtizedek óta a dzsungelben él. Megkérdezi tőle, hogy ha ő most egy jóságos tündér lenne, mi lenne tőle a három leghőbb kívánsága.
- Nincs nekem három, csak kettő van - feleli az öreg. - Mielőtt meghalnék, szeretnék látni egy szép meztelen nőt és egy fehér elefántot.
- Hát az egyik kívánságát már teljesíteni is tudom - mondja az írónő. Bemegy az erdőbe, egy fa mögött levetkőzik, majd meztelenül előlép.
- Nos, uram, mit szól hozzá?
- Nahát, csodálatos... Köszönöm önnek. Most már csak egy szép meztelen nőt szeretnék látni.
- Chevrolet, floridai rendszámmal, fehér színű, horpadt a lökhárító, négy sápadtarcú ül benne...
- Ezt mind hallás alapján állapította meg? - kérdezik csodálkozva.
- Dehogy, nincs két perce, hogy elütött.
- Szeretnék egy zárlatos vibrátort.
- Zárlatosat? De miért?
- Azt akarom, hogy agyonbasszon.
Nyaral a színésznő, amikor eléri a végzet: foggyökér gyulladást kap. Orvos nincs a kis faluban, ezért hívják hát a falusi sámánt, aki piócával gyógyít. A kis állatot rátapasztja a művésznő ínyére. A sámán megilletődöttségében bókolni akar a szép színésznőnek, ezért mókásan így szól a piócához:
- Na, öregem, ez már ugye jobban ízlik, mint tegnap a polgármester úr aranyere?
Semmi közöm hozzá de nem lenne jobb egy ilyet feltenni ha már hűtőrácsot szertnél?Ez sokkal erősebb és talán szebb is.Amit a képen látsz mind egyén izlésnek és kívánságnak megfelelően készűlt.Ha érdekel kersd meg Blue-t majd elmondja a továbbit.
Csak tipp volt .
üdv.
http://www.onroad.hu/motor/bemutato/812/
en
ma vettem meg hozza az alkatreszeket. kora tavasszal, osszel remelem hasznat veszem.
Van valakinek 1250 re megunt zsír állapotú gyári dobja?