Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Blue, ne dolgozz annyit, úgy látom a második képről, hogy nagyon megvisel a munka
Lábtartónak is jó:-)))
Bukócső....

Nekem van egy ugyan olyan, mint ami a sajátomon van fent (2db készült, csak Darázs visszadobta, Én meg megelőlegeztem nekije....)

Szóval akinek kell annak itt van zsír állapotban, még mindig lefóliázva.
Ára 3000 pengő......se több se kevesebb
:-)

Ebben mi a cicoma?

Barátomnak volt egy tzr 250-ese,törötten vette........összeraktuk.Kipuffogó sérült volt,gyártva lett hozzá egy szemre ua.olyan dob........csak 10000-es ford. felett élt a gép........nem tetszett..........aztán vett egy másik töröttet amiről áttettük a gyári kipufogót............pazar lett.......5000-től tolt mint állat.............örök élmény marad.......a banditomat a mecsekben bármilyen helyzetből megenné...........2 henger,2 ütem......nagyjából 60 LE..........eszméletlenül fordul.............most is szívesen meghajtanék egyet
Annó (85-90 körül) én is gyártottam/tunk jópár dobot Simsonra, MZ-re. Vagyis nem csak dobot, hanem teljes kiput. Perforált lemez helyett rozsdamentes cső lett leesztergálva vékonyra, és kifurkálva kézileg. Hát elég sokáig tartott.
A dob sem lemezből volt, hanem szintén leesztergált rozsdamentes csőből, a két vége is. Csavarral volt összereakva, és teljesen szétszedhető volt. Kellett is gyakran cserélni a gyapotot benne az olaj (2T) miatt. Volt súlya rendesen, de nem is horpadt be egy hirtelen ránézéstől.
A kétüteműre nem jó a sima összekötőcső, meg dob, hanem számít az egész kipuff kialakítása, és a 4T-vel ellentétben a 2T-s motoron tényleg sokat (rengeteget!) számít, hogy milyen a kipu.
A többi része 1-es normál vaslemezből volt, két kúpot és egy henger alakot kellett kézzel legyártani, majd mindet összehegeszteni. Vascsövön gumikalapáccsal hajlítottam (órák hosszat), és lánggal hegesztettem. A kúpok szögeivel és hosszakkal lehetett variálni, hogy milyen fordulaton húzzon a szimó.
Elég nagy baj. Kapja a nagy hőt, a savas kémhatású kondenzáció meg megzabálja.
Pedig a maszek dobokban ilyesmi anyagok vannak
A következő alkotásom maszek bukócső lesz, 35-ért elégítsék ki magukat análisan vele a boltok. Kihozom tök ingyenből, hulladék csőből meg 5-ös lemezből, ívvel megragasztom. Van a cégnél hidraulikus csőhajlító, kihozom hétvégére és szombat - vasárnap összedobom. Majd amikor kedvem lesz barkácsolni.
Köszi a tippet, de szerintem a 0,5 mm-es horganyzott lemez igen hamar szétégne és szétrohadna egy maszek dobban. Azért is készítettem a takarót alul-felül hajlítottra, hogy merevítse.
Csabu, ha hulladék a perforált lemez, csinálj sportdobokat. 30-35-ét vinni fogják, mint állat. Amúgy NE akrillal fújd a hűtőtakarót, mert az első bogár leszedi. Volt szerencsém ilyenhez, ahhoz már szinter kell tényleg
Köszi, amikor készültek, már itt voltam a fórumon. Szépek-szépek, de.....
Rozsdamentes acélt nem tudok szerezni a munkahelyemen, ez a perforált meg hulladék nálunk. A rozsdamentest fel sem tudom dolgozni itthon, saját kétkezi munkával, amire szeretek törekedni. A nulla forint bekerülési költségnél pedig nincs versenyképesebb, kivéve természetesen, ha a barkács szószerint okádék módon nézne ki. Ha még nézegetem kicsit és mégse tetszene, max lefújom feketére és nem lesz feltűnően különböző a gyári állapottól, valamint nem került két tank benzin árába.
na ez az utolso

A duci, idősödő írónő, elhatározza, hogy könyvet ír a dzsungel életéről. Afrikai útján megismerkedik egy idős úrral, aki évtizedek óta a dzsungelben él. Megkérdezi tőle, hogy ha ő most egy jóságos tündér lenne, mi lenne tőle a három leghőbb kívánsága.
- Nincs nekem három, csak kettő van - feleli az öreg. - Mielőtt meghalnék, szeretnék látni egy szép meztelen nőt és egy fehér elefántot.
- Hát az egyik kívánságát már teljesíteni is tudom - mondja az írónő. Bemegy az erdőbe, egy fa mögött levetkőzik, majd meztelenül előlép.
- Nos, uram, mit szól hozzá?
- Nahát, csodálatos... Köszönöm önnek. Most már csak egy szép meztelen nőt szeretnék látni.
A rezervátumban egy indián fekszik az úton, a fülét az útra tapasztva. A turisták köré gyűlnek.
- Chevrolet, floridai rendszámmal, fehér színű, horpadt a lökhárító, négy sápadtarcú ül benne...
- Ezt mind hallás alapján állapította meg? - kérdezik csodálkozva.
- Dehogy, nincs két perce, hogy elütött.

A szőke nő bemegy a szexboltba:
- Szeretnék egy zárlatos vibrátort.
- Zárlatosat? De miért?
- Azt akarom, hogy agyonbasszon.

Nyaral a színésznő, amikor eléri a végzet: foggyökér gyulladást kap. Orvos nincs a kis faluban, ezért hívják hát a falusi sámánt, aki piócával gyógyít. A kis állatot rátapasztja a művésznő ínyére. A sámán megilletődöttségében bókolni akar a szép színésznőnek, ezért mókásan így szól a piócához:
- Na, öregem, ez már ugye jobban ízlik, mint tegnap a polgármester úr aranyere?

háát, khm.. nekem nem tecc.
Szia !
Semmi közöm hozzá de nem lenne jobb egy ilyet feltenni ha már hűtőrácsot szertnél?Ez sokkal erősebb és talán szebb is.Amit a képen látsz mind egyén izlésnek és kívánságnak megfelelően készűlt.Ha érdekel kersd meg Blue-t majd elmondja a továbbit.
Csak tipp volt .
üdv.
nem tudom, volt-e mar ez itt tema, de inkabb ketszer mint egyszerse:
http://www.onroad.hu/motor/bemutato/812/
en
ma vettem meg hozza az alkatreszeket. kora tavasszal, osszel remelem hasznat veszem.
Bocsi nem olvastam végig
Magyar nyelvű ,mert akkor engem is érdekelne!
Erre gondoltam én is, ugyanis kopaszon a hűtő eléggé sérülékeny szerintem. Viszont sem elcsúfítani, sem túlcicomázni nem akarom a dögöt.
Abszolút korrekt,gratula.Sztem sokat nem fog le a levegőből,de azt a méretű kavicsot pont megfogja ami már ártalmas a hűtőnek.
Köszi, de nem kell! webfordítóval játszok.
Mai "projekt": hűtőre védőrács. Költsége 0 Ft, a horganyzott perforált lemez gázmotor elhasználódott légszűrőjében volt. Ráfordított két munkaóra: méretvétel, lemezhajlítás alul-felül, hűtő két végén burkólólemez leszerel, rács fel, burkolólemez visszaszerel. Légáramlást valamennyire lerontja ez tény, de valamennyire védi is a hűtőt a kavicsbombáktól meg azoktól a rohadt bogaraktól. Fekete festéksprayon még gondolkodom.... Egyelőre így is tetszik! Vélemények?
Srácok!
Van valakinek 1250 re megunt zsír állapotú gyári dobja?