Eszméletlen dolgokkal találkozol... Gumibelsőből keverőszár tömítés, kisebb láncból bepótlás. Személyes kedvencem a szeg a karburátorban. Azóta sem bírom felfogni, h mi lehetett a célja.
A legutolsó Pannonia amin dolgoztam azért engem is meglepett, igaz ehhez nem volt köze embernek. A furulyák ki voltak véve a kipufogóból és úgy lett letéve jó pár évvel ezelőtt. Az egyik dobot valamilyen kisállat teljesen tele hordta mogyoró, meg dió héjjal :-) Nem értem mi volt benne neki a jó, mert dzsuvás olajos - kormos volt a dob belseje, de láthatóan beköltözött oda valami. Hallottam már korábban ilyet, de nem hittem el sosem. Most már magam is láttam :-)
Kimaradhat az égés egyik-másik hengernél, ez sziszeg aztán kipuban, ha utána begyullad a csőrendszerben... a kimaradás okozza alapjárat ingadozást is...
Hogy összesen mennyit bírt, azt nem tudom megmondani. Nálam kapott kicsit kevesebb, mint 50k-t. És 7 évesen vettem a vasat. Még elment volna idén biztosan, de ha már bontva lett hát kicseréltem.
Mennyit birt a vezermulanc? Nem ilyen femes kattanas szeru apro hangot hallasz,mert az a szegeny alapjarati keverek miatt van allitolag,de majd a hozzaertok megmondjak.
Kicseréltem a vezérműláncot. Ugyanahhoz a feszességhez 9 kattal kevesebb tartozik a feszítőn. Már ezt is tudom, bár meglettem volna enélkül az infó nélkül :-)
Állítottam hézagot. Nem igazán kellett. A 3-as henger két szívója és a 2-es henger két kipufogója volt egy kicsit kicsi. De egyik sem volt veszélyes, az összes többi rendben.
Viszont egy érdekes és elég idegesítő új zaj keletkezett. Mintha csipogna a kipufogó. Mintha fém csikordulna fémen, csak nagyod rövid ideig (amolyan csippanások) Néha hallom, néha nem. Próbáltam felvenni telóval, de nem igazán sikerült. A blokknak egyébként nagyon szép hangja van, nincsenek zörejek, csörömpölés, semmi. Csak a kipufogóból hallom ezeket a csippanásokat. Beköltözött valami a dobba? :-) már minden kilógó alkatrészt végigrángattam, hátha valami lelazult alkatrész zörög, de semmi. Mi a tippetek?
Mennyire mászhat el a szinkron egy ilyen beavatkozástól? Nem sok kedvem van szinkronizálni és egy pici hullámzás azért belejött alapjáraton...
hengerfej oldalt közepén kb 4 mm átmérőjű lyuk mindkét oldalt kettes gyertyalyuk az egyessel van osszekotve onnan ki balra hármas a negyessel ki jobbra tévedés joga fenntartva de lehet gyertyacsere a megoldás
A legutolsó Pannonia amin dolgoztam azért engem is meglepett, igaz ehhez nem volt köze embernek. A furulyák ki voltak véve a kipufogóból és úgy lett letéve jó pár évvel ezelőtt. Az egyik dobot valamilyen kisállat teljesen tele hordta mogyoró, meg dió héjjal :-) Nem értem mi volt benne neki a jó, mert dzsuvás olajos - kormos volt a dob belseje, de láthatóan beköltözött oda valami. Hallottam már korábban ilyet, de nem hittem el sosem. Most már magam is láttam :-)
https://www.facebook.com/29970...
Ezt nem igazán értem mire írtad...
Amúgy követem a facebookon a videoidat. Nagyon tanulságosak!
az a leg jobb amikor a vakok a szinekről dumcsiznak .................... fingjuk sincs semmihez de gyözködik egymást
Állítottam hézagot. Nem igazán kellett. A 3-as henger két szívója és a 2-es henger két kipufogója volt egy kicsit kicsi. De egyik sem volt veszélyes, az összes többi rendben.
Viszont egy érdekes és elég idegesítő új zaj keletkezett. Mintha csipogna a kipufogó. Mintha fém csikordulna fémen, csak nagyod rövid ideig (amolyan csippanások) Néha hallom, néha nem. Próbáltam felvenni telóval, de nem igazán sikerült. A blokknak egyébként nagyon szép hangja van, nincsenek zörejek, csörömpölés, semmi. Csak a kipufogóból hallom ezeket a csippanásokat. Beköltözött valami a dobba? :-) már minden kilógó alkatrészt végigrángattam, hátha valami lelazult alkatrész zörög, de semmi. Mi a tippetek?
Mennyire mászhat el a szinkron egy ilyen beavatkozástól? Nem sok kedvem van szinkronizálni és egy pici hullámzás azért belejött alapjáraton...
Racsingosabb.