Lehet, inkább az olajozón kéne.. Az ilyen gravitációs elven működő cuccokkal az a baj, hogy nehéz belőni őket, mert melegben folyósabb az olaj, hidegben kevésbé. Egyébként meg a láncra kurva kevés olaj kell. Nekem a mccoi 8km-ként pumpál egyet. Az van vagy 2 csepp se..
Scottiler louis edition mini.A hozzá való olajjal,stihl,olajjal,szűkítő fúvókával,letekerve majdnem minimumra,egy saját fejjel,kétfejjel,hátsó lánckerékre,gyári felszereléshez hűen,sőt a láncvédőt is meghosszabbítottam.
KB 10-20 km megtétele után a gumi felületén mint a vonalkód felkúszott olyan 2-3 centit az oldalára.Látható volt hogy a csepp a felnin kezdődött és a centrifugális erő vitte felljebb.
Addig tököltem míg lett más sürgetőbb megoldásra váró gond és leszedtem egy nyugisabb időszakban ujragondolom,változtatok az olajon,felszerelés helyén.
Azt hiszem (most kattant be a neve) a MOL-osból a Botond a legnagyobb viszkozitású. Amúgy azért szeretnék most az olajjal játszani, mert eddig a tű átmérővel mentem lefelé (0,9-ről lementem 0,6-ra). Most az olaj fogyóban, és még a 0,6 is picit túladagol. Most már nem szeretnék vékonyabb tűt, magasabb viszkozitásúval csökkentenék cseppszámot.
Nekem szóródott.........nem kicsit........nagyon.
A teljes elzárás segített rajta.
Még a scott piros nagyobb külső hőmérsékeletes cuccát valamikor kipróbálom.
Nem értek az olajokhoz, de azt tudni kell, hogy a hatómüolaj pl 80W90 jelzésü olaja az kb azonos "viszkozitásu" mint a motorolajból talán a 20W 50...
Ugyanis a motorolajok viszkozitás Indexe megy talaán 60-ig és 75-töl kezdödik a hatómü olajok Indexe... Index
A Google : oil viscosity table keresésre (képek) elég jó táblázatokat hoz fel...
Amúgy nem értem, hogy a kb 1200 HUF stihl láncfürész olajnál mi kell jobb mind árban és funkcióban?
Láncfűrész olaj. Azt használom a kezdetek óta. Fasza, mert pont arra van kitalálva, hogy ragadjon a láncra. Amennyire tudom, láncolajozók terén általánosan ezt ajánlják.
Köszönöm szépen!
Teljes mértékben egyetértek veled! :)
Nem tekerős, kis hőgombás és digit kijelzős...de ahogy írtad csak idegesít, úgy hogy megy a polcra! Sokkal jobban bízok a motoromban, mint hogy ezt bámuljam! Köszi még 1x
Melyik a véleményetek szerint a legsűrűbb, legnagyobb viszkozitású motorolaj? Lassan elfogy a lánckenő olajam (sima motorolaj), hamarosan kell valami jó sűrű cucc. Márka tökmindegy. Ötletek?
A betöltönyilásba tekerhetöt nem mondanám hitelesnek...attól még bármennyi lehet a olaj höfoka...
Amúgy ha nem tudod mennyi akkor is felmegy a hömérséklete, de így legalább idegesít, de tenni csak két dolgot tudsz. nagyon deffenzíven vezetsz, meg 10W40 helyett mondjuk 10W50-et ontesz bele.
Vagy szerelsz fel más motorról bontott ventillátort. (Nem PC-bol kitépett lomot.)
Amúgy ezeknek az illesztés olyan, hogy átvészeli károsodás nélkül, max a váltó akadozik egy kicsit, de gondolom te magad is rájöttél ez nem városi robogó, nem erre való...
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy az olaj a nagybanditban max. hány fokig mehet fel? Szereltem bele egy hőfokmérőt! Ma városban 20 perc dugózás után, piroslámpánál 128C mutatott! Ez normális? Vagy a műszer gagyi! :)
Köszönöm előre is a segítséged
Csopi....Nem akarok birkozni a kanyarokkal egy barátommal egyszer cseréltünk szó szerint erőltettem, hogy forduljon már be. Falunapi motornak jó megnézik mert szép azonban közlekedni nagyon nehéz vele lefárasztott.
KB 10-20 km megtétele után a gumi felületén mint a vonalkód felkúszott olyan 2-3 centit az oldalára.Látható volt hogy a csepp a felnin kezdődött és a centrifugális erő vitte felljebb.
Addig tököltem míg lett más sürgetőbb megoldásra váró gond és leszedtem egy nyugisabb időszakban ujragondolom,változtatok az olajon,felszerelés helyén.
A teljes elzárás segített rajta.
Még a scott piros nagyobb külső hőmérsékeletes cuccát valamikor kipróbálom.
Ugyanis a motorolajok viszkozitás Indexe megy talaán 60-ig és 75-töl kezdödik a hatómü olajok Indexe...
Index
A Google : oil viscosity table keresésre (képek) elég jó táblázatokat hoz fel...
Amúgy nem értem, hogy a kb 1200 HUF stihl láncfürész olajnál mi kell jobb mind árban és funkcióban?
Teljes mértékben egyetértek veled! :)
Nem tekerős, kis hőgombás és digit kijelzős...de ahogy írtad csak idegesít, úgy hogy megy a polcra! Sokkal jobban bízok a motoromban, mint hogy ezt bámuljam! Köszi még 1x
Amúgy ha nem tudod mennyi akkor is felmegy a hömérséklete, de így legalább idegesít, de tenni csak két dolgot tudsz. nagyon deffenzíven vezetsz, meg 10W40 helyett mondjuk 10W50-et ontesz bele.
Vagy szerelsz fel más motorról bontott ventillátort. (Nem PC-bol kitépett lomot.)
Amúgy ezeknek az illesztés olyan, hogy átvészeli károsodás nélkül, max a váltó akadozik egy kicsit, de gondolom te magad is rájöttél ez nem városi robogó, nem erre való...
Tudna valaki segíteni, hogy az olaj a nagybanditban max. hány fokig mehet fel? Szereltem bele egy hőfokmérőt! Ma városban 20 perc dugózás után, piroslámpánál 128C mutatott! Ez normális? Vagy a műszer gagyi! :)
Köszönöm előre is a segítséged