Csaloka, mert hajlik a munkavedelmis plexi (legalabbis amit nekem sikerult vennem) szeltol konnyen, emiatt elkalkulalhatod magadat. Csak nagyon elso kiserletezesre jo, utan erdemesebb venni egy osszetort plexit bontobol, annak van vastagsaga.
Köszi!
Én polikarbonátra gondoltam, de a munkavédelmi tényleg jó ötlet. Nekem valószínűleg elég két kisebb vérnyúlfül így talán bírni fogja nagyobb sebességnél is.
Gondolom nezted mar, de mielott belevagsz nezd meg mekkora helyed, nehogy belerjen pl. a tukor a plexibe.
A munkavedelmi boltban kaphato plexik jok kiserletezgetni. En is probalkoztam az MRA magasitasaval, de sajnos nekem tul gyenge plexit sikerult vennem, ugy 80-90 felett mar nem birta a szelnyomast.
En szemely szerint nem latom nagyon nagy kulonbseget a vizes es a legolajos blokk kozott (nem muszakilag, hasznalatilag). Teljesen jo az egyszeru karbis, legolajos blokk is, megbizahto, nem fo meg stb.
Egyedul azert vennek 2003 utanit belole, mert azon van uzemanyag-szintjezo.
Én is valami ilyenen töröm a fejem, csak nem a tetején lenne hanem lent a két oldalán lenne egy-egy a tükrök felé néző terelő lap. Lehet, hogy megkeresek vele egy polikarbonátost...
hideg inditásnál egy karbis nem tudja olyan finoman , adagolni a dus keveréket ezzért a tű elektrodás gyertya minden hideg inditásnál tul uszik , kormolodik ,, AMI A LEG NAGYOBB ELENSÉGE , utána persze le ég de minden egyes hideg inditásnál a tulzot korom rétegből valamenyi vissza marad ,, és ugye ezeket a gyertyákat még fog kefével sem szabad tisztitani ,, tehát egy inyektoros motorba akár 80 000 - 100 000 km is elmegy de egy karbisban 20 000 km és tönkre megy ,,, az ára igy már nagyon drága .....................
amugy szerintem a simább járáson kivűl se fogyasztás csökenést ,se erö töbletet nem tud produkálni , a szikra képződésnél minden egyes szikrázásnál az egyik polusrol némi anyag is át ugrik ,/nagyon kis menyiség / a hagyományos gyertyánál ,, ezért nő a hézag mert adetonácionál ez az anyag meg semisül , ki pufog .............
a platina , iridium gyertyák nagy elönye ,hogy ivben szikrázik és anyag nem távozik a polusrol ,, ezért nem is nő az ilyen gyertyákon a hézag , valojában a koromtol mennek tönkre , kopotabb motorokba nem is szabad be rakni ,,, oda dupla tripla vagy 4 elektrodás gyertya való ...........*abahagytam................
https://www.facebook.com/photo...