Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A felvonulásra mindenképp, a többit nem tudom. Bár még azt sem tudom mikor lesz, de tavaly is voltunk, az idei sem maradhat ki.
Sajnos el!
Bocsáss meg!
Az az igazság, hogy nem igazán tudom fejben tartani, ki hol lakik, és a te adatlapodon ki sincs írva!
Erik
Ha jól tévedek anno Te vesézted ki a bandit hátsó csillapítás állítás beállítását. A megnövelt előfeszítéshez miként kellne állítani a csillapítást? Milyen irányú tekerés hogy változtatja a csillapítást?
A családba 4 autó van és 3 klímás. Én utálom a klímát A BMW-ről nem tok mit írni
Nem tudom, hogy mennyire habzik, mert légmentesen zárt hordókban erjed, aminek a tetején van egy (bor)szelep, amin távoznak a gázok.
Onnan tudom, hogy leforrt, amikor a szelepből eltűnik a víz, mert visszaszívja a hordóba.
Nekem ezt a PH-s dolgot az öreg gazda mondta, akitől a szilvát vettem.
Nem tudom mennyi tudományos alapja van, de sokat főz az biztos.
Most 6 tonna szilva cefréje van amit kifőzet.
Én 80" alatt már elveszem azzal a főzővel amivel főzöm.
Mivel nincs pincém, a leghűvösebb helyet ahol cefrét lehet tárolni, anyámnál találtam, de ott is van kb 25 fok. Talán most lehűl egy kicsit az idő és nem savanyodik be, mert akkor sírva fakadok.
Régen megbeszéltük, ha erre jársz, hívsz
Elfelejtetted?
Utóirat: cefrét soha nem a napon erjesztenek, hanem a pincében, tehát a forrás sebességét a hőfokkal szabályozzák. Ha túl hideg van, közelebb kell húzni az ajtóhoz, ha túl gyors, nagyon habzik, beljebb viszik a hűvösebbre.
A pH az oldat kémhatásának jellemző adata. 1 és 14 közötti dimenzió nélküli szám. 7= semleges, alatta savas, felette lúgos a kémhatás. Az alkoholos erjedés sebességét nem a pH hanem a hőmérséklet határozza meg. Ha túl meleg van, túl gyorsan leforr a cefre és "átszalad" az alkoholos fázison, tovább bomlik karbonsavvá (ecetsavvá). Az erjedést erjesztő gombák végzik, nem a kémia. Tehát a cefrénél semmiféle pH beállítás nem szükséges, legfőképpen lefelé nem, mert azzal mesterségesen a savas tartományba tolod a cucc kémhatását. Savat meg nem akarsz desztillálni, mert te magad is írtad a frankót, ha túlszalad a desztilláció, átmegy a savas fázis is. Desztillálás folyamán akkor kell a cefrét levenni a további főzésből, amikor a lejövő párlat alkoholtartalma ~10%, különben savanyú lesz a pálinka.
Legközelebb remélem összejön!
Mehettünk volna egy karikát, bár kb. 3 hét óta, ma ültem először motoron, ma is csak azért, mert elvittem műszakira.
Szombaton majd Mikirrel bepótoljuk, végre nem lesz olyan meleg.
A BMW témához, mert éppen tesztelek egy R1200GS-t!
Amit eddíg tapasztaltam:

Az első órában elzsibbadt a tenyerem a vibrálástól. Du. a másik egyórában,meg semmi.Érdekes tapasztalatokat gyűjtöttem.Az előny a szar utakon mutatkozik meg, az pedig volt ma bőségesen a Mátrában.Felmentem Gallyatetőre, Kékestetőre ls Gyöngyösnek jöttem vissza.A gumit leszéleztem, a csizmám nem ér le.Szarik az útminőségre, és ezért nem is kell erre pluszba koncentrálni. Ahol a Bandittal már megcsúszom ez simán kanyarodik,nem érzékeny az aprókavicsra. Összesen egyszer tette arrébb a seggét, azt is azért mert visszatettem 2-be a hajtű előtt és megfogta a motorfék,mert az van neki brutális.A féke is álom.A plexi hiába van a legmagasabbon, rángatja a fejemet a szél.Mindíg úgy érzem, mintha magasabb fokozatban lenne a váltó mint kéne.A sebességet nem érezni rajta, nagyon jól motorozható és extra kényelmes.Egy arra alkalmas helyen megcibáltam a bajszát. A blokk 160 felett érezte igazán jól magát, és itt hirtelen csend lett a sisakomban. Rezzenéstelen lett,mintha súlytalanságban lettünk volna és itt már van érezhető gázreakció, amit eddíg hiányoltam.Összességében és bánatomra, bele lehet szeretni,pedig még csak 230 km-t mentem vele.A tesztet folytatom, mert élvezem!
Természetesen!
Egészen pontosan Bátaszéken voltunk 3 napig unokatesómnál!
Múlt évben voltam!
A savtartalommal viszont igazad lehet, mert nekem is volt olyan pálinkám, ami egy kicsit savasnak tűnt.
Aki jobban értett hozzá, azt mondta, hogy kicsit későn vettem el és beleszaladt egy kicsit a végpárlat.
Motorral voltatok?
Motoros találkozó...
Nem tudom, ezért nem vitatkozom. Tegnap azt mondták, hogy csökkenteni kell a cefre PH-ját főleg ilyen melegben, így lehet lassítani a forrást, mert ha nagyon beindul beecetesedhet.
Ezt már mások is mondták, csak azt nem árúlták el, hogy mivel csökkentem a PH-t
A jó pálinkánál szerintem a cefre és a főzés kb. 50-50 %.
A legjobb cefrét is el lehet b@szni és fejreállhatunk a tudományunkkal, ha sz@r a cefre.
Naná, hogy meg, és véletlenül éppen gyufatésztával!
Bevallom, tészta nélkül jobban ízlett, csak úgy Borsodiasan, kenyérrel!
Miért, mi lesz ott?
Vitatkoznék. A jó főzés alapfeltétele a jó pálinkának. Hiba ha leég a cefre, valamint ha túl desztillálják, akkor már átmegy a savtartalom is az alkohol után. Viszont semmi köze a pH-nak a cefre leforrásához.
megkostoltad a hal lét , ott a környéken

még Maxxyval voltam egy helyen, azóta is visszajárok oda,pedig nem szeretem ,milenne ha szeretném a hal lét gyufatésztával ,és természetesen utána egy fagyi Soltvadkerten ami szinte kötelező aki arra motorozik
Hétvégén tokaj valaki jön?
Nem a főzésben van a titka a jó pálesznek, hanem a jó gyümölcsben.