Nem tudom mennyire vagy jártas ebben, de tapasztalatból adnék pár tanácsot:
Ha meg tudod beszélni az eladóval, hogy írja a csomagra, hogy ajándék akkor nincs vám.
Ha ebbe nem megy bele akkor kérj egy számlát egyből email-en. A vámoláshoz az iratokat email-en kapod meg az ügyintézőktől és amikor küldöd vissza csatold a számlát is.
Nekünk a 2 pár tárcsára 23e volt a plussz fizetendő amit a futárnak kellett kicsengetni.
Hát én is meggondolnám, hogy még 1× EU-n kívülről rendeljek. Bár amikor végre meg volt a számla akkor már gyorsan ment. A DHL intézte a vámot is, csak kérték a számlát, hogy mennyir ér a cucc. Ebben az a kibaszás, hogy igazából senki se tudja megmondani előre, hogy mennyi lesz a vége. Ha valami miatt bentragad a raktárban egy hétre kb 20e a tárolási költség
Mi is most értünk haza,,,sijjjófora beértünk és ömlött az eső,megálltunk a mekibe egy óra pihenőre,,,szét áztunk,jó hideg volt vizesen 140nél a szél,aztán a 71esen kifogtunk egy rendőrautót és mögötte cammogtam almádiig,,,,onnan meg nyelezéssel haza és most forróvizes fürdőt veszünk.....köszönjük ezt a szép napot,jó volt veletek az esőfelhő peremén motorozni
Én angoloktól rendeltem az enyéimet, drágábban. Inkább bevállaltam a magasabb árat, mivel nem tudnám ügyintézni az esetleges levelezést, szaladgálást, amennyiben a magyar fináncok mégis bekérnék a dokumenteket, és kiderülne, hogy mégse "gift" a küldemény, stb.
Itt van egy Ha esetleg rendelnél arra nagyon figyelj, hogy ha az EU-n kívülről jön akkor még vámot is kell fizetni, vagy meg kell beszélni, hogy azt írják a csomagra, hogy ajándék. A szállítási díjat le tudod egyeztetni az eladóval. Ja és persze arra, hogy a vizesek tárcsái teljesen másik, mint az enyém
Az ebay-en rendeltem a vortex000 felhasználó nevű egyéntől, de ugy látom most semmi nincs tőle fenn az oldalon. Egyébként ha körülnézel az ebay-en kb mindenhol ugyanezt árulják.
Ha meg tudod beszélni az eladóval, hogy írja a csomagra, hogy ajándék akkor nincs vám.
Ha ebbe nem megy bele akkor kérj egy számlát egyből email-en. A vámoláshoz az iratokat email-en kapod meg az ügyintézőktől és amikor küldöd vissza csatold a számlát is.
Nekünk a 2 pár tárcsára 23e volt a plussz fizetendő amit a futárnak kellett kicsengetni.
Mi is most értünk haza,,,sijjjófora beértünk és ömlött az eső,megálltunk a mekibe egy óra pihenőre,,,szét áztunk,jó hideg volt vizesen 140nél a szél,aztán a 71esen kifogtunk egy rendőrautót és mögötte cammogtam almádiig,,,,onnan meg nyelezéssel haza és most forróvizes fürdőt veszünk.....köszönjük ezt a szép napot,jó volt veletek az esőfelhő peremén motorozni
Köszi skacok, jó nap volt!
Jó utat!
gondolom megjött a gázelszámoló számla ,igaz engem nem érint