Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mindenki annyit költsön védőfelszerelésre, amennyit ér a testi épsége, kár ezen rugózni. Nem igazán lehet bárkit is átnevelni ilyen téren.

Én speciel nem szeretném, ha a ruhám / csizmám / sisakom pont akkor nem védene meg maximálisan, amikor pont szükség van / lesz rá. Általában mindenből jobbat igyekszem venni, cserébe nem idegeskedem, hogy már megint elszakadt, kilyukadt, szétesett, stb.

Pár hete láttam egy igazi easy rider chopperest idehaza, Munkácson: egy szál atléta, farmer, napszemüveg - szánalom, csak sajnálni tudom az efféléket. Láttam már elég aszfaltbetegséges képet.
Lidlis sisak? Régebben hasonlóban estem el azóta gumó van a homlokomon....,még érzésre is rohadt gyenge.
Akkor én is sorolom: szétcippzározható bőrgúnya, tök ingyen, szerintem még egy szezont sem használt, csizma 20e, Lidlis kesztyű 5e, Lidlis sisak 20e, ha fázom, molinó alsó felső, méd in csájna 3e, plusz rávarrt fűthető üléshuzat fűtöbetét elektronikával 3e. Slussz. Ez összesen 61e kompletten. Nyárra, nagy melegben: Shox protektoros, hálós, összecippzározható ruha (kurva jól szellőzik) 12+12=24e, plusz Shox nyári kesztyű 7e, Probiker magasszárú nyári cipő 8e, Grex jet sisak (még a kisrobimhoz 2003-ban véve 12e. Ez összesen 51e.
Soha az életben nem fogok venni 200ért ruhát, 200ért sisakot 50ért kesztyűt, 100ért csizmát. Azt nézzék hülyének, aki hagyja is magát, meg aki annyit szán rá, hogy a motoros társak menő csávónak nézzék a menő cuccában. A biztonság és az ár egy bizonyos szint után nincsenek arányban. Horror ráfordításra nem kapsz annyit, mint az amennyivel több, jobb, és "menőbb".
Na, akkor nem vagyok egyedüli hülye, aki esőben elmegy motorozni.
Mondjuk én csak itt voltam a városban, és szűk környékén.
Én is cordurában nyomom! Ma 200 kilóméter szakadó esőben. Persze fel vetem rá az eső rucit!
Gyere ki motorozni -2 fokba és meglátjuk:-)
A cordurának pont ez a lényege. Bélelt - és alá tudsz öltözni.

ellenben ha olyan bőrcuccot veszel, ami alá még befér egy réteg ruha - az már nem jó, hiszen borulásnál elveszti a lényegét.....

Nekem SPOOL cordurám van.
És nem azért mert nem vennék fel bőrt

Minden ruhának van előnye és hátránya....
Persze hogy nem melegebb egy thermo béléses cordura, mint egy nyári bőrcucc.
Tudom 7 fokig tökéletes a bőr, meg felhajtott plexivel 200-zal is sima ügy. Ezek mindig nagyon megmosolyogtatnak
pedig melegebb.Hidd el.Nem is a legdrábább bering kabátom van.Inkább az alsó árkategória,hozzá egy olcsó béléses naci és túracsizma.Semmi trükkös aláöltöző csak két sima pulcsi és egy póló.-2-ben még mentem de a pofám a sisak alatt meg a kezem egy pár vastag kesztű alatt érezte semmi több.
Huhhh nézz rá egy pár SVre.Ha azt megtanulod kezelni a bandit már öröm lesz.
Hát...ez egyéni szociális probléma!
Én meg cordurát nem vennék fel semmi pénzért.
Nem hiszem, hogy bármivel is melegebb lenne, mint a bőr!
Biztonságosnak meg végképp nem mondanám!
Mert ha így lenne, Talmáék is olyanban nyomnák!
Ok köszi!
őőő...eladó a gixerem, ha tudtok valakit...
Szerintem valahol 6-700 között. Ha el akarod adni, akkor kevesebb
Figyu, tudom hogy fájó, de ha nincs pénz ne akarj motort venni. Egy fiatal barátom ugyan így most rakta le a jogsit pénze még kevesebb volt mint neked, de sikerült rábeszélnem, hogy spóroljon jövő szezonig.
Arról nem is beszélve, hogy akármit is veszel illik rögtön egy olaj csere, valszeg gumit is kell rá venned...stb. Tehát nem árt, ha a vételáron kívül marad pénzed ezekre, az átírást nem is említettem...
így gondolok én fitalosra
http://kepesmotor.hu/yamaha-sp... kocka motor

http://s179.photobucket.com/al...

sztem van külömbség a kettő közt mostmár remélem érted mire gondolok!
Épp ez a dolog lényege, de ezt már K.István is leírta neked, de megismétlem hát megmarad most már: öreg motorra előbb-utóbb költeni kell. Ha már költeni kell, egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit. A 400-hoz qrva drága minden, kevés szerelő vállalja be. Az én véleményem szerint motort venni nem egy nap alatt kell. Keresgélj, bújd a hirdetéseket és időben kell lecsapni a jó ajánlatra. Én tavaly júliusban vettem az 1200-at 430-ért. Persze kellet rákölteni, de tisztában voltam vele.

Kinéztre jó? Megnézted mondjk a lánc szett állapotát? vagy a féktárcsákat? fékcsöveket? gumikat? Egy pár utángyártott féktárcsa a legolcsóbb helyről is 50 rugó. Ha csak azt számolod össze amit most hirtelen leírtam az mégegyszer az általad preferált motor ára.
Sziasztok!

Segítenétek beárazni a motoromat?

2001 lég olajos GSF 600s Bandit gyönyörű állapotú, túraplexivel, Givi v46 dobozzal. Durván 46500km van a motorban. Minden pöpecül cserélve. Most kapott előre BT023 papucsot. Nem dőlt el soha és nem volt összetőrve sem. A kilóméter is garantált, van szervíz könyve is. BOS kipufogó, gyári sajna nincs. Kb mennyi lenne a reális piaci ára amin érdemes meghírdetni?
Hallgass a többiekre, ne vegyél belpiacos régi gépet......a szerelők sem mind vállalják el mert csak szopni lehet vele és ha esetleg mégis akkor az árat nem bírod majd kifizetni....vagy megtanulsz szerelni.....az is egy szempont....
Bandit fiatalos. KB 10 éve ugyanígy néz ki.Ha nem több.
Izéééé abukóra már jó a 20-25 e és üvegszálas.Marushin. Csizmából meg nem kéne a 20e-res abból inkább a 30.
De jól mondod.
nem akarok mindenáron szert venni csak az a baj ilyen pénzért csak idős mocikat találok....:( amin látszik hogy öreg én meg egy kis fiatalos szép jó motort szeretnék és nemtum mire érted hogy szar mert kinézetre nekem viszi a pálmát a bandit 400 csak ez az alkatrész probléma bosszant meg nemtum igazából írnak ilyet is olyat is és ezért gondoltam rákérdek erre!
Pedig 200 az teljesen reális. Egy komplett bőr 100, egy alap bukó 50, egy olcsó túra csizma 20, egy kesztyű 10. És akkor van egy bőröd, ami kora tavasszal és ősszel nem jó, mert belefagysz.
Használt ruha? Úgye csak viccelsz? Én biztos nem vennék fel...
en is ki akartam probalni az 1250-est, de inkabb nem mert utana keseru szajizzel ulnek vissza a motoromra.
"elsőnek jó lenne egy szupi motort venni"

Akkor miért akarsz mindeáron szart venni?
10:00-és 10:30-ra vagyok beregizve addig az enyém utána viheted!