Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alapvetően nincs olyan program amibe beütöd hogy ez a motor ennyi és ennyi, és akkor kidobja hogy a kipufogó annyi meg annyi. Egy motorhoz nem csak 1 kipufogó jó, ilyesmi programok csak megkönnyítik a számolgatást, és közelítést, de hogy mi kell rá azt csak próbákkal lehetne eldönteni.
Köszi a választ! Akkor bonyolultabb a dolog mint gondoltam... Van még egy programom, de szerintem nem sok különbség van e között meg az előző között!

http://data.hu/get/7238615/rez...
Ezek az eccerű progik ott buknak el, hogy az egyik fő adat, a kipugáz hőmérséklete egy saccolt fikítív adat ,egy középérték legfeljebb.
Kb arra akalmasak, hogy a cső egyes elemei ne legyenek tökre aránytalanok egymáshoz.
Szerintem az, hogy 270kB nem feltetlen jelentheti azt, hogy hasznalhatatlan... Ennek mintajara akartam tervezni 70/4-re, de akkor hagyjam a fenebe?
270 Kb.
Szerinted?
Sziasztok!

Mi a véleményetek az Erdős Csaba féle rezonátor tervező xls-ről? Valaki tervezett már ennek mintájára?

http://data.hu/get/7233086/Rez...
Ment mail.
PVL rotoros gyújtás eladó! Sima és Programozható is van! Érdeklődni :derbi32@gmail.com
Szia!

Robi vagyok simson kupás pilotti. 2010 óta vagyok jelen a kupában.

A szabályokat illetve a többi pilótát a simsonosok.hu oldalon találod itt tájékozódhatsz az eseményekről kérdezhetsz a többi versenyzőtől.

Két kategória van simsonon belül ez a széria és a speciál. A javaslatom az,hogy kezd egy széria kupás motorral tökéletesen elegendő kezdésnek. Bár a szériások eleje igencsak megszorongatja a speciálosokat.

Szériában az alapvető elgondolás egy széria kinézetű motor. A vázon lehet apróbb módosításokat végezni. Lábtartót feljebb helyezni merevíteni a villát a vázat,de minden alkatrésze simson vagy utángyártott simson lehet. Az első teleszkóp belsejében lehet turkálni (csillapítás). A blokk 4 sebességes kell maradjon viszont a fogaskerekek áttétele változtatható(érdemes másodikból indított váltót csinálni) A hengeren rajta kell hagyni a gyári hattyúnyakat(nem lehet lemarni,így rövidítve a szívóhosszt) a henger 70ccm esetén maximum 19mmes karburátor használható,de a 21est visszaperselyezni 19re megengedett.Érdemes egy dellortóra beruházni.60ccm esetén 21mmes karbi használható.Gyújtás bármilyen kivéve programozható.A kipufogó szintén gyári a belsejében lehet turkálni(rejtett rezó) a könyök belső átmérője maximum 26mm, 2 helyen vágható keresztbe(rövidíthetsz). Nagy vonalakban ennyi! Gyere, mert kell a vérfrissítés
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni.Szeretnék elindulni jövőre a simson kupában és nem igazán tudom,hogy miket kellene modositani a blokkon és mi lenne erre a leg meg felelőbb motor. Előre is köszönöm a segítséget.
Oké.Köszönöm.
www.ccmmotors,boltaneten.hu oldalon található telefonszámon kell érdeklődni a kilóméteróra és fordulatszámmérő miatt,mert ott kapható új és bontott is!
Üdv.Keresek Simson 51 es hez kilométer órát és fordulatszám mérőt ( elektromos)csak az órákat.
Hali engem érdekelne hogyha meg van még
Sziasztok!
Simson s51 eladó ill. cserélhető.

http://www.kepesmotor.hu/simso...

Üdv!
Sziasztok simszonos kolégák. Tudna nekem valaki star színkodokat adni?
a moci bordó-szürke volt. Előre is köszi
Motoplat gyujtás eladó áló,forgórész cdi doboz gyujtótrafó eladó! 0620 3757104
Üdv Olyan kérdésem lenne, hogy nagyon füstöl a motorom és elég gyenge is, ez mitől lehet?
GYÁRI OLASZ TOMASELLI KORMÁNYBEFOGÓK eladó..... az egyik kissé hajlott,de javítható korrigálható:gyári ára kb újonnan 35 000ft 4999 ért megválnék tőle! 30 605 6883
Bármelyik ismert, neves cég hajtórúdszembe való gyártmánye megfelel.
Sziasztok!
Milyen tűgörgőt ajánlotok s51 70 es motorhoz ami tartós?
Oké.
helló!a motoplat meg van még?
Olyan főtengelyeket amiket még érdemes felújítani én például börzén szoktam lőni 500 és 1000 forint között.
2000 ért már nagyon nagyon csinosnak kellen lennie.

Ami kínálsz, azon megforgott mindkét csapágy, meg van darálva-sérült- a kúp, sérültek a menetek.
Börzén meg sem kérdezném az árát.