Üdv. Érdekelne a Schwalbe kr51/2 tankjába mennyi benya fér pontosan? Olvastam már minden félét. Ma tartalékra kellett tennem, mentem még 8 km-t, és 5,3 literrel lett csurig aztán. Nincs 6 literes a tankja? 196 km-t mentem, így kíváncsiságból néztem egy fogyasztást: 2,7l/100km.
Eredetileg ilyen folytótekercses töltőből nem létezett csak 6V-os. Amit mostanság árulnak, az lehetséges hogy úgy van megtekerve, hogy funkcionál 12V-osként. De gyári az biztos hogy 6V-os. Eredetileg az összes 12V-os simson ELBA-val működött.
Üdv. Akkor egy 12voltos rendszerhez ez a feszültségszabályozó (2 tekercses) megfelelő volna és nem kéne vennem egy olyan fekete feszültség szabályozót ez is megtenné? http://www.bercsekft.hu/motoro...
Sziasztok!Most rakunk össze egy 70/2-es simson sajtos féle dugóval,bolti 70/2-es henger kicsit felbővítve optimalizálva!A hengerfejem azonban csak meg lett marva egy kicsit a hetveneshez,de égéstérhez egyebekhez nem nyúltunk!Mi a véleményetek,esetleg valami tervet tudtok adni az égéstérhez,vagy elég csak a marás?
Ha egy 12 V-os rendszer helyére egy 6 V-os blokkot rakok, mit nem fog vinni? gondolom index, duda.......a lámpákat? trafót persze cserélek, szóval gyujtásom remélem lesz
ha esetleg érdekel valakit:
van egy nem kókányolt ellenben nem túl szép 51es szimóm
újra van csapágyazva(hajtókar is) még a gyári méretű dugóval(szinte minden gyári benne 1x volt a blokk bontva)
cserélném egy nagykerekű 50es robogóra amin elférek a 190 centimmel
Üdv Emberek ! Kérnék egy nagy segítséget mert már kétségbe vagyok esve. Kb 3 hete vettem simson s51b-et. Nem volt bekötve se az index se a duda se az aksi magyarul csak gyujtás és a lámpák voltak , ezért gondoltam újra kábelezem ezért elkezdtem beszerezni az alkatrészeket. Elvileg azt mondta akitől vettem hogy 12vos a világitó része és a töltő tekercs is bár én nem szedtem szét szóval lehet töltő tekercs nincs is benne fene tudja. Mindenestre vásároltam egy 12v-os akkumulátort egy 12v-os dudát egy 12v-os kábelköteget és egy 12 voltos akkumulátor töltőt ami elvileg feszszabályzó bár azt se tudom hogy a fekete müanyag fesz-szab kell vagy jó a sima csak két tekercses verziója. Vettem indexeket indextartókat és izzókat is. Hogy kezdjek neki? Van bekötési rajzom de normális minőségböl csak 6vosat találtam. Esetleg valaki 12vos kapcsolási/bekötési rajzot tudna nekem küldeni és esetleg ha még valamit kihagytam és vennem kéne vagy ha segítene néhány tanácsal mit hogy csináljak azt nagyon szívesen várnám mert tényleg nem tudom hogy kezdjem. itt az email címem: tarip98@gmail.com
Sziasztok! S51-es simsonommal az a problémám h hidegen indul jól kipörög minden, de ha bemelegszik akkor ha beindul hiába húzom fullra a gázt csak olyan mint ha alapjáraton lenne, ha elengedem a gázt akkor meg egyből megáll. De egy 20 mp múlva felpörög és utánna jól megy. Válaszokat előre is köszi!
van már szimóm 20+éve de inkább szétesett a láncvédő mint hogy így elkopna