Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

kozzeee egy egész generációt azért ne nézz le egyetlen szerencsétlen miatt.

A másik, ha kedves hozzáértő barátunk nem olyan stílusban kezdi el a mondandóját, akkor nem tartana it...

Azzal egyet értek, hogy az ember amíg tanul, sok mindent elbaltáz de akkor ééérrrrrrcsemáááá'meg hogy az úgy nem jó, ha a hozzáértők elmagyarázzák, és ne bizonygassa, hogy a fehér márpedig fekete, nem?
Na tessék.
Szétszedte,Összerakta,Jólett.
És nem a ti módszereteket használta.
Persz nem mondom, hogy nincs igazatok a szereléssel kapcsolatban.
Azt úgy kell csinálni.
De ha neki így jó...
igen szétszedtem!és össze is raktam! és nem csörög.ugyan olyan jól megy mint eddig.csak már nem csöpög az olaj.és ahogy mondtam úgy csináltam.és nem vertem szét a blokkot.semmi baja.mert ahol ütöttem oda raktam egy jó vastag rongyot és GUMIKALAPÁCCSAL ütöttem!de nézzétek meg a videómat.az mostani.
De már nem bírják meggyőzni.
Már szétszedte.Meg hiába magyarázz,aki ért hozzá nem csinálja meg és kész.
Ő megcsinálta,sikerrel járt.
Csak a főtengelyt baszta szét.
Meg megimétlem.Ha valaki akar venni Simsont,az megnézi személyesen és ha látja,halja,érzi, hogy nem jó akkor nem veszi meg.
Talán azért "oltogatják" (inkább próbálják meggyőzni, hogy ne magyarázzon össze vissza faszságokat) mert sajnos az ilyen önjelölt szerelő palánták miatt nem lehet mostanság már szinte egyáltalán találni egy ki*szott blokk közepet, ami ne lenne szétkalapálva, vagy ne esne át rajta a csapágy, mert mindegyik nekiesik azzal ami a közelébe van, aztán miután összekalapálta, folyik minden orrán száján, meg csörömpöl, akkor úgy dönt hogy megszabadul tőle, mert egy szar szimszon.
Ahelyett hogy nekiesik, kérdezni kéne, meg utána nézni.

Mert az a főtengely se attól néz ki úgy mert egyszer leejtették, azt bizony elkalapálták, vagy többszörösen leejtették (amit kétlek, hacsak nem lukas a tenyere a gazdinak).
De ha meg van a lehetősége hogy KÉRDEZZEN! akkor miért megy a saját feje után, sok olyan fontos dolog van amihez igazából nem is kell sok pénz, a legtöbb szerszámot hulladék vasból meg lehet csinálni!
Nah,ide figyeljetek.
Mit oltjátok ezt a szegény/szerencsétlen gyereket?
Gyerekeket könnyű baszogatni.
Miért nem a ti súlycsoportotokkal kezdtek ki,mi?
Kiváncsi lennék, hogy ti ilyen idős korotokba mit csináltatok a motorokkal.
El tudom képzelni.
Ha elbassza elbassza.A ti bajotok? NEM! Akkor meg?
Majd addig bütyköli,szerelgeti,kérdezget amíg jó nem lesz.
Ha meg nem sikerül neki akkor egy idő után meg elviszi valahova/valakihez aki ért hozzá és megcsinálja neki.
Aztán már nem lesz kedve szétszedni/szerelgetni azt a motort.
Hanem örül, hogy jó.
Meg ha ilyen szarul adja el akkor neki lesz nagyobb baja.Nem a vevőnek.
Meg a vevő úgyis megnézi személyesen.
És ha ért hozzá, nem hülye akkor nem veszi meg.
én mondtam akinek eladtam, hogy sok baja van.menet,kotyog,ütni végülis nem üt.és azt mondta, hogy jólvan ő ért hozzá és megcsinálja.mondom okk és kész!:D
amikor szét/vertem/ a főtengelyt mert hiába is mondom, hogy nem így volt de leszarom...akkor még nem akartam eladni! de aztán rájöttem, hogy minek rakjam bele a 70-es tengőt amikor a hengerem még csak 50-es? nem fog dobni rajta semmit...és faterom már lebaszott....xD és nem is segít már nekem.:D de így lehet tanulni...de am ha el is adnám.akkor elvinném egy profi tuningolóhoz...nah ennyi.
Nem baj... szopjon vele más, ugye? :) :)

El kéne neked is gondolkodnod egy két dolgon az is biztos.
persze...tudom.
Hát szörnyen nehéz lehet csinálni egyet. :)

Na látod ,hogy emiatt nem értesz meg itt senkit se.

"minek szerezzek ha anélkül is szét lehet húzni?..."

Hát igen... tulajdonképpen minek végezz el egy munkát tisztességesen, rendesen, szarj bele, úgyis eladod nem?
Úgysem te fog vele szívni, mert te már eladtad, a másik megvette ő dolga... ez az... semmi tisztelet, szarjunk rá a munkára a másik emberre, mossunk a kezeinket...
Ez bazdmeg... így kurvára nem csodálkozom ,hogy kókány szar telegányolt, "szakszerűen" felújított motor van az piacon.
Nincs sehol a becsület és az ,hogy másokat egy fikarcnyit is tiszteljünk.

Ezt csináld csak tovább, de aztán ne faszolj ha te is ilyennel találkozol, meg ne anyázz, kívánom ,hogy sok ilyennel kelljen még szopnod, mert mások pont úgy mint te (és itt kiemelném, tiszteletben részesíteném a csekély kivételeket) szartak bele a rendes szakszerű felújításba.
Mert ez csak egy szaros Simson és meg különben is "minek szerezzek ha anélkül is szét lehet húzni?..."
Végül is szét is lehet verni egy fejszével is.. minek ide csavarhúzó meg kalapács, faszom finomkodjon vele mi?

Ha Apád lennék és tényleg értenék a motorokhoz, pláne valami magára is adó szerelő lennék én téged úgy picsán rúgnálak ,hogy a fal adja a másikat.
Nem igazán érdemled meg ,hogy bármit is szerelj amíg ilyen alpári szar stílussal állsz neki.

Most már csak azon sajnálkozom ,hogy a jövő generációja (Ti) ilyen szar emberek lesznek.
Az sosem árt, kérdezni meg nem szégyen.
a blokknak semmi baja.csak a főtengelynek.de a tengő már nem az én tulajdonom.:))
am meg köszi a videót.:) nézem... de már nem 1-2 videón vagyok túl...
De akkor sem az a megoldás hogy szétvered, csak még több munkát csinálsz magadnak.
lehet kapni.csak nem olcsó mulatság.:/ én láttam már pesten.csak akkor még nem motoroztam.
amúgy télleg nem.de szükség helyzet volt.ki kellett cserélni a tömítéseket mer fullra fojt az olaj meg a váltó tengelyt is ki kellett cserélni.mert hétvégére kellett a szimóó.:))
Szét lehet ha nagyon szükséges csak nem úgy ahogy te csináltad. Venni nem kapsz egy motorhoz se szerintem, csinálni kell.
am meg még mindig 52 perces...és nem 45...
Épp ez az hogy anélkül nem nagyon kéne, bár ha a helyzet úgy hozza szét lehet úgy is húzni mindössze egy rezsó kell hozzá.
Egyébként egy blokkszéthúzót összedobni nem egy olyan nagy dolog.
de felénk nem lehet naon kapni széthúzót.meg minek szerezzek ha anélkül is szét lehet húzni?...
őő? országos motorszerelő versenyen volt.én nem figyeltem oda eléggé.ő ilyen régiség motorokkal foglalkozott.Pl.:Simson,Mz,Romett,Babetta. de ért a nsr-hez, msx,cbr meg még sorolhatnám. mert szted hogy kell szét húzni egy blokkot húzó nélkül? mert puszta kézzel nem lehet széthúzni...
Ajánlanám keress rá a Simson lehrvideo-ra itt az oldalon, vagy a Youtube-on.

Mindennek megvan egy szakszerű szerelése, és a szakszerű szereléséhez szükséges szerszáma.
A blokk szétszedéséhez speciel pont nem a csavarhúzó és a ék szükségeltetik, hanem egy blokkszéthúzó.

Tessék csak nézd meg azt a kemény 45 perces videót, tanulságos lesz számodra ,hogy az eredeti német szerelési útmutató mennyire tér el az általad ismerttől!
Aztán lehet rájössz erre meg arra.