Teljes becsavarástól kb. 1,5-2 fordulatnyi kifelé. (ez a gyári beállítás elvileg)
Főfúvóka meg amilyet a motor kér.
Gyertya színéből lehet következtetni.
Szia Zoli! Mi a véleményed, hogy egy 70/4-es nyomatékos simsonra a gyári 16N1-es karbit felmaratom 18-ra, vagy 19-re? A motor így 15-ös fogaskerékkel, 70-es kuplunggal, 80km/h-val megy GPS szerint, ami 8000-es fordulatot jelent.
azt azért így nem merném állítani hogy a 15w40 es olaj használ neki.
A sima motorolajat kidobja benzin magyarul egy idő után leül a tank aljára. Én még régen a trabntommal csináltam ilyesmiket:)
Sziasztok , ha a simsonomnak 15W40 es olajjal kevert benzint adok akkor ez okolható a túlmelegedésért és leállásért ? Mert nekem ezt csinálja.. már mindent átnéztem semminek nincs baja egyre inkább a kenésre gyanakodom.
Rosszul tettem fel a kérdést, bicsi, az alap dolgokat tudom én is mert van más motorom is, nagyábol tudom hogy mit kell nézni ha nem gyul, csak a simsonhoz nem nagyon értek, a gyertya csere az már volt, a karburátor jol bevan állitva, többet nem nagyon tudok mondani
http://www.kepesmotor.hu/kipuf...
Az egyik haveromé volt,alig használta,mivel eladta a motort de a rezo maradt,úgy néz ki mint a képen nincs legajalva sehol !
Üdv,a simom szeretném vizesíteni,de valahogy én nem értem hogy megy a víz benne pumpa nélkül,cirkulál vagy mi de az meg mi ? Szóval milyen hűtőt szerezek hozzá be,gondolom elég rá valami 50-es robogó hűtője is,de majd megmondjátok hogy mi is lenne a jó,köszönöm előre is a válaszokat,már ha kapok !
ha az alaplaphoz ér akkor elég nagyot kaphatott inkább azt nézd meg hogy tekercshez ér e a lendkerék belseje lehet kicsit fél keresztbe van az alaplap.
Ez így nehéz. Ha tényleg nem értesz hozzá, akkor lehetnek téves megállapításaid és ha abból indulsz/unk ki, akkor már nem jó a dolog. Megérné szerelőhöz vinni, olyanhoz, akit ismersz, tudod, hogy igényes munkát csinál és ért is hozzá.
A leírtak alapján egyébként a sok üzemanyag lehet a gondja. Gyertyakép, tisztítás, esetleg csere, gyújtás beállítás, karburálás.
Sziasztok. Segitség kéne. Van egy 4 sebességes simsonom most vettem nem értek hozzá, az a probléma vele, hogy megy normálisan ha huzom akkor gyorsul is csak egyszer gondol egyet és bedöglik és hiába tolom egyszer-egyszer mintha igérne egy nagyon kicsit de semmi.
Főfúvóka meg amilyet a motor kér.
Gyertya színéből lehet következtetni.
Ebből következik az ,hogy semmi keresnivalója nincs a hengernél.
Simsonba 2üteműhöz való motorolja kell pl. Elf Moto 2 XT tech full szintetikus olaj.
Nem célszerű összekeverni a két fajta olajat, egyik a váltó, másik a benzinbe kell.
51es simson 16n-1-11 karbin mi a keverékcsavar alap beállítása?
és mekkora a főfúvóka? most 72es van benne de olyan döcögősen megy
köszi!
A sima motorolajat kidobja benzin magyarul egy idő után leül a tank aljára. Én még régen a trabntommal csináltam ilyesmiket:)
Inkább add el szegény motort, ha ennyire nem értesz hozzá.
Az egyik haveromé volt,alig használta,mivel eladta a motort de a rezo maradt,úgy néz ki mint a képen nincs legajalva sehol !
A korai autók is iylenek voltak, mentek hiba nélkül.
Kb bármiylen kismotor hűtője alkalmas, rd, mtx-mbx, rg satöbbi.
A leírtak alapján egyébként a sok üzemanyag lehet a gondja. Gyertyakép, tisztítás, esetleg csere, gyújtás beállítás, karburálás.