Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A rozsdára a k2 semmise tud rákötni
gyári főcin nem tudod megszakítani a menetet, mert sokkal keményebb mint a csavar.
Heló! Egy gyors kérdés. A 8-as csavart a lendkerék felől mennyire lehet meghúzni? Nem nagyon merem, mert félek lehúzza a menetet a főtengelyről. Ez még nem húzza le , tehát inkább az anyából menne el a menet?
Gondoltam olyan megoldásra is, hogy a tankot belülről kilehetne-e önteni két komponensű gyantával, de nem nagyon vagyok benne a gyantás témában, hogy az mennyire van jóbarátságban a benzinnel:)
Az a baj, hogy a tanknak nagyon hülye a kialakítása, logikátlan...olyan helyen is áll benne a benzin, ahonnét el se nagyon tud folyni, mert a csap kifolyó magasabban van.
Ha már több ehlyen átrozsdált akkor nemnagyon.

A rezes keményforrasz halál felesleges, tűszúrásnyi likakat eredményesen lehet javítani többszöri ónozással.
(bádogospáka 500 watt :)
megszásnak meg kihagyogat és császkál a gyújtása ha lóg a főci
Benzintank javítására van valamiféle ötleted? Eléggé perforálódott az alja a rozsda miatt...sajnos tankot nem találok hozzá jó állapotút, mert amik vannak azok is mind lyukasak:) tavaly egy lakatos műhely beforrasztotta nekem a lyukakat, vagyis... összekenték rézzel a tankot, szépen kijavítottam, lefújtam, és pár nap múlva, tolta le a festéket a szivárgó benzin. Nem Simsonról van szó, de a benzintank az benzintank:)
Test pontokat nézd, gyújtótekit, kondit, mexát, kábeleket, magyarul az egész elektronyos renccert' :)
De persze csak ha a karburálás jó.
Üdv!
Nem tudja valaki a gyári sötét zöld (Billardgrün) festéknek a színkódját?
szóval megszakítóst hoztak..........
szerintetek ha van egy kis lötyögése a főtengelynek ami kézzel mozgatva is érezhető bezavarhat annyira a gyújtásnak hogy nemigen megy a szimó?
nekem eddig csak elektronikus gyújtású volt mindig, most hoztak a kölkök egyet szervizelni de ugye a fagyipénzük közel sem elég egy teljes generálhoz
alig indul be darálva megy magasabb fordulaton ki-kihagy
szikra gyönyörű szép, elméletileg jó helyen is adja........ elméletileg mert ugye kotyog a főtengely
nekem az elektronic ennyi lógással simán elment még
ha fejbe van ütve vagy 13 ra akkor elhiszem, hogy 9bar körül produkál.
Ki beszél gyáriról?
ki van csukva, hogy gyári motoron 9 baros csúcsnyomást mérj
Megnéztem, köszönöm.
Na most a kompressziómérés értelmetlenségének elmagyarázásával, feladtad a leckét a "szakiknak"
Nekem frissen összerakva 9,5 volt. Viszonyítási alapnak írtam.
Lehetne itt firtatni hogy lehet emelni is még, de felesleges.
Ohh jeee:)

Ezért nem kell a kurva kompressziómérőt basztatni, mert simsonnál eég kevés értelme van.
(más 2t nél is csak a lustaság az ami miatt használják, akimeg akar tudni a motorról valamit, az szétszedi,és megméri a hengert meg a dugót)

Szóval a simsonben mérhető "kompresszió" (eleve már a fogalom is téves, mert kompresszió az nincs nem van, hanem van kompresszióVISZONY és van sűrítési végnyomás.

Na msot ebben az az igazán vicces, hogy a "kompressziómérő" az sűrítési végnyomást mér

A simson GEOMETRIAI komreszsióviszonya 1/10, a gyári kipuablak meg kb 15magas, ebből saccra 7 bar környéki nyomás feltéátelezhető.

Az egész "kompressziómérés"-nek azért nincsen a világon semmi értelme, mert mást fogsz mérni száraz, és mást olajos hengerben, továbbá egy magasabb kipuablakkal értelemszerűen kisebb nyomást fogszmérni, szóval simsonnál nagyjából teljesen értelmetlen ezen rugózni.

A nyomásmérésnek akkor van egyáltalán érteme, ha friss összerakásnál megméred,feljegyzed, akkor ha később belemérsz láthatod emnnyit változott a cucc.
hatszortízahuszonharmadikon.
Nem mondta, hogy mit akar a kompresszió mérővel, illetve csak értéket kérdezett
Ma este is előjött a kompresszió mérés kérdésköre:D
10
És a motoroknál milyen kikötés van? pl, csak gyári hengerből lehet kiindulni a faragott gépeknél? Vagy hogy megy ez?
Hali!
Olyan kérdésem lenne hogy egy 60/4 felömlős simson hengerhez a gyári 16n1 es karbiba kb mekkora fúvóka kell?
Helló mindenkinek
azt szeretném kérdezni
van nekem egy 60 /4 hengerem és szeretném a kompresszió mérővel
és minenek kéne lennie az értknek
?