Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Benne van.
ebben benne lehetnek a belsőrészek vagy ez csak a külseje lehet?

http://www.mofaker.hu/termek/P...
Köszönöm a válaszokat!

Mofaker-en kétféle jeladó van egy olcsóbb és egy drágább...Van köztük számot tevő különbség? Melyiket érdemes venni?

Amúgy megjegyzem, hogy tetszik ez a Simson fórum, mert mindig válaszol valaki és így azért könyebb előre jutni.:D
Szerintem is tirisztoros, csak arra figyelj, hogy minőségi alkatrészt vegyél, akkor nem lesz vele bajod.
boxerhang köszönöm válaszod, nem is olyan egyszerű ez, mint amilyennek gondoltam :).
a tiris gyújtás a nyerőj.könyebben indúl a moci,szebb az alapjárat,jobban kipörgeti,jobb fogyasztási értékek.ja és igénytelen
Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni eldönteni.

Tirisztoros gyújtással ment a gépem eddig, de elromlott a jeladó és rendkívül drága hozzá az új alkatrész.

Most lehetőségem adódott szinte ingyen hozzá jutni egy teljes megszakítós rendszerhez.

Az lenne a kérdésem, hogy érdemes e erőlködni a tirisztoros motyóval, mert ez az utolsó dolog ami hiányzik ahhoz, hogy teljesen tökéletes legyen, vagy jobb ha átállok megszakítósra?

Van számot tevő különbség a két gyújtás rendszer között? Gondolok itt a teljesítményre, a megbízhatóságra és a fogyasztásra.

Akinek van tapasztalata az kérem írja meg. Nagyon fontos, december óta áll a gép és nem szeretném már megint kihagyni az egész szezont.
Én Honda MBX szettet vettem használtan (tárcsa, villák, fék), a villa ennél a típusnál pont beleillik a gyári helyére, csak a felső kiflit kell átalakítani. A tárcsát simson kerekére applikáltatom rá esztergáányossal.

MZ-nél kicsit többet kell faragni úgy tudom, ott nyilván vastagabb a villaszár, pontosan nem tudom, de szerintem az alsó kormánykiflit hegesztik át. (?)
Köszi a választ. Előgyújtásról azt hallottam kb 1,8-1,5 körül van, majd kiderül mivel megy.
Üdv,
Az érdekelne engem, hogy simsonra mennyire nehéz az első féket átalakítani tárcsafékre, illetve mennyiből jönne ez ki mindenestől alapoktól számítva. Mz tárcsafékre gondoltam..
üdv
72 körül, ha bolti 60-as.
Üdv!

60-as hengerhez körülbelül mekkora előgyújtás és főfúvóka passzol? 51-es blokk, 16-os amal karbi
A kis fogaskereket cseréld ki elsőnek,ha úgyse jó akkor más a hiba.
Akkor pontosan mit cseréltél ki?A deknit vagy csak a kis műanyag tölcsért amibe belemegy a spirál?Mert nekem az vadi új, és maga a kis fogaskerék szorul a deknibe sztem...
Cső
Ugyanaz a problémánk,nekem is ezt csinálta,szorult a dekniben a kis fogaskerék.Annak a tetején van az ahova a bovdent kell beletenni,ott teljesen kikopott.Kicseréltem és működött is :)
Üdv
HALI!Olyan problémám lenne, hogy s50-es blokkon a kilométer óra "bekötése"(meghajtása) valamiért nem klappol! Tehát bekötöm, ideig óráig jó, aztán egyszer csak elszáll. Leszedem a deknit, ismét összerakom, megint jó valameddig aztán ismét elromlik.Előfordult az is, hogy a két kis lemez, ami meghajtja egymást elgörbült egymástól, vagy megszorult a kis fogaskerék és attól görbültek el. Van e valami tipp, megoldás a problémámra?Utóbbi napokban milliószor szétszedtem majd újra összeraktam a meghajtást, működött is most kicsit hosszabb ideig, de most mentem vele és ismét nem mért!
Üdv!
Köszönöm a segítséget! Ha így se megy, akkor jelentkezem:D
Szerinted (ha csináltál már ilyet)nehéz lehet átalakítani rá?Mármint az ék helyét pontosan ki kell vágni ,csak azt nem tudom hogy hová(lehet van valami megadott helye,lehet nincs) Köszönöm a válaszod:)Üdv
Ha a normális méretre igazítja (0,4) akkor kutya baja nem lessz!
őő igen.

Akkor sem indul melegen, ha el van karburálva (sokat kap).

A szkraköz csökkentése már önmagában is csökkenti a gyújtásteljesítményt.
(meg a gyújtást is eltolja kissé:)
Ha nem megy csak kis házaggal(0,4alatt) akkor elment a gyújtás teljesítménye.
Ennek több oka is lehet, átütő trafó, dglött gyulatek, beégett megszakító, kontakthibák.
Az 100%
Szevasztok!
Szerintetek a képen látható stihl gyújtást átlehet alakítani simsonra?
vedd kissebre a gyertya hézagot!
sziasztok
Lenne egy olyan problémám, hogy hidegen egy rúgásra elindul de melegen nem akar elindulni, (simson schwalbe s51-es blokkal)
Mi lehet a gondja?
előre is köszi.