Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Heló! Olyan gondom volt az elmúlt napba, hogy a 70-es simómba 75-ös főfúvóka volt! mikor megvettem legfelső állásba volt a tű, a gyertya ki volt égve barnára. Múltkor lejjebb állítottam a benzinszinten, mert fulladt a motor, jobb is lett, de a gyertya nem ég ki hanem száraz fekete kormos! Mitől romolhatott el? Vegyek másik 75-ös fúvókát?
XD! Így vettem!:D
vágva:D inkább robbantva :D
Nem sérült, megtaláltam a légszürőházat is de az kivan vágva(sportlégszürő miatt)
valakinek bontatlan kipufogó?
van sima is,enduro is
a 2 dekni sérült?
Képet tudnál felrakni?
üdv, van pár alkatrészem olcsón! már rég eladtam a simót és rájuk már nincs szükségem..
van 2 db oldaldekli (narancs) és van 1 kipufogó zsír új védőráccsal
az egészet odaadom v 4e-be..
Köszi a tippet, lesasoltam. Hát igen, elforog a csapágyban a tengely. A tengelyirányú mozgásból viszont arra tippelek, hogy a blokkban a kiscsapágy is oda van, mert ez a külső nem mozog, amikor ki-be mozgatom a tengelyt. Illetve, ha pörgetem a tengelyt, mintha onnan jönnének(a kis csapágy felől) a hangok, mint amikor laza egy csapágy és hallani, hogy lötyögnek a golyók benne. Ez okozhatja a csörgést?
a simson hengerre ma kéne megheggesztettni a membrán házat
gyarmatra , de a sorban ez lenne az utolsó inkább a nagybordás levegöst ha mehet a kupába vele. Egyébbként meg csak a vizest
preferálnám a készre készitése a fele se a simó hengerhez képest.
ez a választék az attila blokkjára
Jah és 50-es simsonról van szó, eddig 63 67 és 72-es fúvókákkal próbáltam de a 72 már sok volt neki 1 kicsit. Kondit már sokszor cseréltem... most 1 régi skoda kondi van benne azok még bírják... gyertya csere is volt már, megszakító csere is... Tényleg mindent kipróbáltam már... megszakítóhézag növelés.. gyertyán hézagnövelés... kompresszió van. Szóval kifogytam az 5letekből.
Üdv mindenkinek! Gondba vagyok a simsonommal. Felújítottam új csapágyak, szimeringek, felső tűgörgő, gyűrűk... És majdnem minden okés vele.. van alapjárat, szép a gyertya, pörög is nem hörög, húz is meg jó a végsebessége is. csak 1 baj van vele... de ez már megvolt a felújítás előtt is. Bedadog vmiért... Egyesben a fordulat tartomány végén mintha levettem volna a gyújtást 1 pillanatra aztán megy tovább. 2-esben is csinálja csak ott meg a fordulat tartomány közepe felé. Bedadog 1 pillanatra aztán megy tovább.. Nagyon idegesítő egész nyáron nem tudtam rájönni mi baja van. Gyújtás be van állítva, a karbi tiszta. nem tom mi lehet még. Mondták h a légszűrő szokott így szívatni. Mi erről a vélemény? Előre is köszi!
Simsonblokkban mezei mélyhornyú golyóscsapágyak vannak, nem ferde hatásvonalú, nem kúpos, nem önkielégítő, satöbbi:)
La ki be mozog, meg kelelne vizslatni, hogy a tengely nem forgtt e meg a csapágyban(szeret)
Férreértettél, nem a főtengely fogaskereke, hanem a kuplungkosaras fogaskerék. Viszont már leszedtem a kuplungot, és a kuplungtengelyt tudom kicsit mozgatni le föl, és befele is enged kb. fél milit, ahogy forgatom ezt a tengelyt(kuplung), olyan hangja van, mintha nagyon lazák lennének a golyók a csapágyban. Ha jól értesültem a kiscsapágy belül önbeálló, lehet, hogy az van oda. Ja, majd elfelejtettem, a főtengelyen a hajtókar nem kotyog semennyit föl-le, úgyhogy a tippem mindenképp valami csapágy. Köszi a segítséget. Üdv!
Maga a főtengely járkál ide-oda?
Mert ha igen akkor az bizony főtengelycsapágyas.
Ha meg a fogaskerék a főtengely primer oldali tengelycsapján, akkor meg kell húzni az anyát. :)
Üdv mindenkinek! Egy kis segítséget kérnék. Elég hangos csörgést hallok a motorból, hengert lecseréltem a régire, cseréltem felső tűgörgőt, a helyzet nem változott. Nem emlékszem biztosan, hogy a kuplungfogaskeréknél normális-e a tengelyirányú mozgás. Jár a motor a fogaskerék ki-be mozog közben. Ha ez normális, akkor gondolom főtengely lesz az ok. Légyszí szóljatok hozzás valami okosságot! Bocs a regényért.
az új simson-style!:D
Dobd el a babszigyulát, csak bajod lesz vele.
Üdv!Az történt valamelyik nap , hogy mentem a Simóval és egyszercsak leállt! Rugásra nem indult , hosszas tologatás után beindult , de rángatott és leállt.Nagynehezen hazakecmeregtem vele , menet közben is rángatott!Gyújtása:Babetta , egy betrafós elektronikával.Megnéztema vezetékeket de nincs rajtuk oxidáció.Karbi tiszta.Fogalmam sincs mibaja lehet , milyen alkatrészt nézzek át?

Én rosszat,eddig nem hallottam róla,mindenki csak dicsérte.
azért tudnék mesélni, hogy pl blokk+4es váltó helyett csak egy törött blokk közép jött egy kuplungtengellyel...
ennyit a csávóról...
Köszönöm a választ!
akkor megveszem a Habicht blokkot
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni etz elsőtelót hogyan kell belerakni simsonba? Az tudom hogy etz vállakkal de etz nyaka nagyobb ezt hogykell megoldani?
Az egyik legmegbízhatóbb ember aki simson alkatrészeket árul,nagyon sokan dicsérik.
Sziasztok!
Dovecz Norbert-től Szeretnék egy blokkot venni.
de ő csak előre utalással postázza! Ha valaki vett tőle már valamit légyszi írjon róla véleményt.