Leírom, én mit tapasztaltam:
Vettem egy 2500 Ft-os vezetékes órát, és a kormányra szerkesztettem. (schwalbe). 1 hétig fasza volt, majd ugyanaz lett, mint neked. ha járó motornál elemeltem a kormány közeléből, akkor helyrejött. Ezek után áttelepítettem a lámpa fölötti síkra. Itt többnyire jó, néha napokig is, majd időnként bebolondul.
Azt javasolták nekem, hogy árnyékolni kell, úgy, hogy csavarjak a vezetéke köré drótot és azt testeljem le. Ha jól emlékszem. Én ezt nem tettem meg, két okból. Egyrészt mert rendkívül lusta ember vagyok, másrészt mert többnyire jó az órám. Azt viszont nem nagyon értem, hogy miért van az, hogy hol jó, hol nem. Lengeti a szél a drótot, és időnként rossz pozícióba kerül?
És azt is mondták, hogy drágább óra nem tesz .
Helósztok! Az a helyzet , hogy vettem egy digitális bicikli kmórát (vezetékes) és amikor beindítom a Simót elkezd mindenféle értéket kiírni az óra! A lendkerék zavarhatja be vagy a gyertyakábel?Gondoltam arra is , hogy a babetta gyújtás zavarja be ,mert azon a lendkerék külső mágneses.Aki tud segítsen , köszi!
Elolvastam mindent.:) Valószínűleg a versenyzés elmarad még az éven, egyéb hiányosságok miatt pl.: ruházat.De nézőként nagyon valószínű, hogy részt veszek az eseményen.
VAn itt egy rögtönzött oldal:simsonkupa címmel.
(ugyan megvettük a kanyarvadász.hu oldalt, de nem tudunk zöldágravergődni az üzemeltetővel)
Mi előző nap megyünk, és vagy kemping, vagy egy telek lesz az alvóhely.
Mivel gondolom nincs licenced, napit kell váltani, ami úgy 4rugó.
A nevezés kb 8-10.
Ez egy szabadedezés, időmérő, és egy 15-20 kilométres futam
Kötelező felszerelés a csizma vagy bakancs, bőrkesztyű, zárt bukó, motoros bőrruha.
Gépátvételkor ellenőrzik a fékeket, és az általános műszaki állapotot, a motorból nem foylhat semmiylen foyladék, ha felborul akkor sem!
A motoron 3darab rajtszámot kell ehelyezni, amieink 503 és 599 között vannak.
Akérmit nem ragaszthatsz fel, mert már vagy 40 ki van osztva.
(zárójelben, nem csak a tuning és kanyarvadász halt ki, de a kultúr is. Pedig állítólag, saját hányásunkban fetrengő büdös bunkók vagyunk:)
Személy szerint én 3 dolog miatt jártam fel az oldalra.Elsősorban a saját megyémet akartam feléleszteni, de bekellett látnom, hogy egy fecske nem csinál nyarat.A másik 2 dolog a kanyarvadászat és tuningolás.A kanyarvadászok nagyrészének kilépésével szinte mindkét topik meghalt, ami sajnálatos, főleg ismerve a körülményeket is, de ebbe ne is mélyüljünk bele.Szánalmas és kész.
Ezért is gondoltam, hogy Simsonális helyett inkább elmennék a futamra.Legfőképpen nézőnek, de nem kizárt, hogy versenyzőként is részt vennék, ha ez lehetséges.Azonban nem vagyok teljesen tisztában a dolgokkal, ezért szeretnék egy kis felvilágosítást kérni, mégis hogy működik ez.Szállás,kaja és egy körülbelüli összeg.
A választ előre is köszönöm.
M06 és k55 sem előnyös esőben, és szar úton.
Profilra, az M06 szerintem jobb, de mindkettővel lehet jól menni, a kupások nagy része, M06 ot hazsnál, de elsősorban azért mert olcsóbb.
Polini (PolonyiPAtrik) k55tel megy és tök jól, nem esik többet mint bár ki.
Vélhetően mindkét gumi sokkal jobb, mint a simson futóműve.
Eredetilg nem mentünk volna.
Mivel én és még pár versenyző, csinosan ki lettünk rúgva a klubból, és folyamatosan, mint valami kártékony elemek vagyunk/voltunk/leszünk emlegetve, valamint minden adódó alkalommal megkapják az eddig még ki nem rúgottak, hogy "el lehet innen menni" hát szépen elmegyünk versenyezni.
(tudom, most meg az lesz a duma, hogy ellenrendezvéynt szervezünk, szóval ez oylan van sapka nincs sapka eset:)
Tulajdonképpen, engem már mértéktelenül nem érdekel, hogy mi folyik abban az egyesületnek nehezen nevezhető gazdasági vállalkozásban, szóval mi megyünk és jóccak, akinek meg nem tetszik, azt nyasgemoltatom.
sziasztok.
Nos az első futőművem csapágyazását úgy ahogy van a kukába b*sztam....Hogy kúpgörgős csapágy legyen helyette azt hogy tudom megoldani? Egy csészét kell neki esztergáltatni?
Valaki leírná?:) Illetve adatokat is ha megkérhetném
Most leginkább a kanyarvadászoktól és Mzolitól kérdezném, hogy a Simsonális időpontjával egyező időpontban lévő simson-kupa futamra mennek-e, vagy marad úgy mint tavaly, szóval Kecsóra megy a banda? ( a történtekről tudok, ezért is kérdezek )
Vannak bizonyos íratlan szabályok, melyek az idők folyamán kialakultak. Ehhez kell alkalmazkodni. Valami ilyesmik:
-mindig a vevő fizeti a postát
-először a vevő fizet, majd az eladó küldi az árut
-ha biztosra akarsz menni, akkor utánvéttel kéred és átvételnél ellenőrzöd a csomag tartalmát. Ez viszont többe kerül, jellemzően az alap postaköltség kb. duplája.
-ha még biztosabbra akarsz menni, csak személyesen veszed át az árut és helyben fizetsz
-általában, aki folyamatosan jelen van egy oldalon és elad dolgokat, annak nem érdeke, hogy átverjen másokat, így ezek az eladók általában megbízhatók
-ha el akarod kerülni a megbízhatatlan eladókat, de mindenképp neten akarsz vásárolni, akkor olyan helyen tedd, ahol van eladó értékelés és az eladónak megfeleően jó ez az éréke
-még megbízható eladó esetén is előfordulhat, hogy van valami hiba a termékben, amit ő nem vett észre, ilyenkor általában lehet tisztázni a helyzetet
-stb.
Nos :
-bebattyogsz a postára, kezedben a pénzel(+postaköltség) és az ipse címével, elküldöd neki csekken a pénzt (300.-Ft a díja)
-elkéred a bankszámlaszámát, átutalsz neki, vagy adott banknál befizetsz számlára.
-miután megjött a pénz, Ő postáz, Te örűlsz
Most azzal próbálkozom, hogy az órát egy kis esztétikus kartontalapzatra szerelem, így nem érintkezik közvetlenül a fémmel. Eddig jó.