Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Neked is azt tudom mondani, hogy allítsd be a gyújtást.Nagy az előgyujtás!
Hali mindenkinek.Aztszeretném kérdezni,hogy miért van az,hogy mostanában megyek úgy körülbelül 5kmt és annyira felmelegszik,hogy 3. 4. sebességben fullad hörög és nem pörög ki.Nemtudom pontosan,hogy mennyi a simsonoknak az optimális hőfok,de van a motoromon egy 40-120 fokig mérő óra.és mikor olyan 110fokhoz ér akkor kezd érezhetővé válni komolyabban a teljesítménycsökkenés.Hidegen nagyonjólmegy a motor és ahogy melegszik,ez úgy romlik.
Az a furi, hogy rendszerint nemhogy hoszabb, de rövidebb kell a mostani benziekhez, ami tudom, hogy hülyeésgnek hangzik, még is így van
Ha megy vele használd.
Az a baj,hogy az nem eredeti hanem egy Skoda trafó és simson.-hun olvastam,láttam,hogy többeknek is Lada trafó van fent és szépen működik vele.
Örülök hogy jó lett de a trafócserét nem javaslom,ha az eredetivel van 4-6 mm-es szikra akkor hagyd inkább.
Nem kevés az az 1,6 a mostani benzinekhez? Kb 24 éve volt dolgom simóval,jártam úgy hogy Stihl-benzint betöltve az út mellett kellett gyújtást állítani.
Értelmesebben fogalmazva:

Nagyobb előgyujtással(1,8) inkáb alul megy, nem tud elforogni, erősen melegszik, és igen keményen jár alapjáraton.
Kisebb előgyujtással (1,5) alul gyengébb valamelyest, viszont elforog
HA kicsi az előgyujtás, akkor pont csak fordulaton meg, mivel ez ugye kétütemű motor:)
HA holtpont után gyujt, akkor durrog, és előbb utóbb kinyomja a szimeringet valamint nemigen megy.

A máskülönben rendben lévő simson nagyon rosszul időzített gyujtással is elmegy, de mindenképpen melegszik és gyenge.
Az 50eseket 1,6 környékére célszerű állítani.(karburálás függő)
Nagy ötlet lada trafóval használni, tök más az áttétele, mint az eredeti mivel ugye a lada gyujtása akkumulátoros:)
Sziasztok! Aki esetleg tud használt 16N3- 4 -es karbit az szóljon!
Sziasztok!
Elővettem a kiskönyvét(amit letöltöttem)
És elolvastam a gyujtásról szóló részt,és az alaplapon írták,hogy van rajt gyári jelölés kimentem levettem a lendkereket kb 1 mm-el arrébb volt mint kellett volna és láss csodát jobb lett mint volt még a felső tartományban nem az igazi de ég és föld minden.
köszi a segítséget mindenkitől:)
Tudtam rá szerezni Lada trafót azt mondták Simson.hu-n hogy azzal is jó sőt valaki azzal használja nem is a "gyárival"
szevasztok! simo blokkba mien mekkora csavarok kellenek az összes! méreteket letudnátok irni lécci!? danke!
Ha kicsi az előgyujtás nem tud felpörögni,utógyújtás van a kipufogó erősen melegszik.Nagyon régen szereltem simsont,nem emlékszem az adatokra.
2,5mm az volna vagy 35 fok:)
A simsoné 20 sincs.
Sajna itt a környéken inkább crossoznak mint,hogy simokkal foglalkozzanak... ha leírnád,hogy hogy kell örök hálám lenne érte vagy linkelnél róla,hogy hogy kell.
köszi
Mennyi a simson előgyújtása?Én úgy emlékszem 2,5mm.A dugattyú felső holtpontjától visszafelé kell állítani, de ha nem csináltál még ilyet kérd meg valamelyik társadat, segítsen.
Hello!
Az előgyújtást a gyári jeltől kell állítani?
köszi
Állítsd be aa megszakító hézagot 0,4mm-re, majd az előgyújtást.Aztán próbálj.A szikrának 5-6 mm-ről át kell ugrani kinn a levegőn.Akkor jó.
Olyan SR 50-ről még nem is hallottam ami megszakítós. Mindig tanul újat az ember.
megszakító állítás?:)
se nem 12 se nem 6, hanem pár ezer.

A robogók dugattyújűán lévő EX felirat mit jelent? exhaust? annak a felének kell a kipunyílás felé néznie vagy mi a helyes összerakás ha elfogyott a nyíl?
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy simsonba olyan van,hogy 12voltos kondenzátor és 6voltos kondenzátor?
Amúgy az a problémám,hogy van egy S51-es simsonom tekercsek 12Voltos trafó az nem eredeti az egy Skoda 12 voltos trafója és szépen indul vele minden félgázig szépen veszi a lapot utána pedig megtorpan és nem akar kiforogni rendesen,már másra nem tudok gondolni mint,hogy a kondira(ha van belőle 12 voltos) vagy a trafóra...
a gyujtása jó,új tekercsek vannak bent(gyujtó,világító) kézzel "lerugom" a berugókart indul is.
köszi a válaszokat előre is
Hát nagyon nem esetleg megfuratod h nagyobb legyen és megcsinálod 4 felömlösre:D:P én nemtudok hozzá gyárilag 60-70es hengert:S
Hellló
Van 1 simsonom, s50 B, ehhez lehet kapni valami 60as-70es hengert? Vagy lehet ezt picit "reszelgetni" h erősebb legyen? Előre os köszi a választ