Sziasztok.Tudnátok segíteni hogy egy simo-nak mi a gyári gyertya tipusa?
Irridiumost akarok beletenni,de ahhoz kellene tudni mi volt a gyári gyertyája.Előre is kösz!
Az 50 km/h val számolva napi 14 óra...
Terepfüggő, de környéken túl sokáig nem tudsz menni hogy ne ütközz hegyekbe... Tehát többel nem lehet számolni szerintem...
Az öregem előkotorta a simson-t. Kicsit meg volt szorulva rajta az első villa.
Már csak annyit kéne tudnom, hogy milyen olaj (szám, típus) kell az első villába és száranként mennyi?
Köszi..
A rugója rohadt kemény, két személynél mint egy cadillac, egyedül viszont szétrúgja a seggemet. Az a 8.000 HUF (ha jól vettem ki a "szavaidból") egyébként az idáig kapott legjobb árajánlat.
sziasztok cserélném Bicómat simsonra(s51)
a bicajon minden BIKE+
váltója acera...
elöl hátul tárcsafékes
msn: v.adam1992@citromail.hu
ott több kepet is küldhetek
Ha nincs piszkálva, egészen biztosan!
Az én robeszomba van 37XXX km. Ebből 6XXX volt apa, a többi én. Ez alatt kétszer hagyott az út szélén, egyszer az ócska Huber szimemringet kilőtte a primer hajtás oldalán, egyszer pedig megpusztult a gyújtás (akkor is hol volt-hol nem, ettől beégett a megszakító, kicseréltem mindent -trafó, kondi, tekercs, azóta jó.) Kb 300 km -el ezelőtt kapott új főtengelyt, hengert dugattyút, mivel a régi már kicsit vállas volt, meg főtengelycsapágyakat, mivel a gyári már igen lógott. Tulajdonképpen a csapágyakat leszámítva minden elfutott volna mér pár ezer km-t, a főtengely pl hibátlan! Leolajozva eltettem mindent nehezebb napokra...
Én mindíg azt szoktam mondani, hogy a Simsonnál jobb motorom sosem volt, és nem is lesz! Pedig már jóideje én is nagyobbakkal futkosom...
Rugóerőre vagy csillapításra gondolsz? Robogóhoz akár centinként hosszabb rugóstagokat lehet kapni, győzd kifizetni. Simsonhoz van állítható rugós ötfokozatú valami 8K/kopp.
Helló srácok
kérdésem: milyen hátsó telót tudnék belerakni a simo rollerembe ami állítható feszességű, esetleg más motortípusé nem jó bele?
38 cm husszú
Előre is köszönöm az esetleges tanácsokat , ötleteket
Mindenféleképp belevágok,,:):):
csak szeretném Simoval teljesiteni....
Érdeklődöm,,,ha ugy látom teljesithető akkor veszek egy "rom"-ot,,és valami szuper mesterrel teljesen felujitattom,és addig tesztelgetem...
péntek reggeltől 8-tól, vasárnap este 20-ig kellene majd teljesiteni....
a 3nap alatt 2100km szerintem nem lehetséges, én a robogót 5-6nap alatt járattam be(1000km), úgyhogy szinte egész nap mentem, bár 35-40es sebesség. De szerintem kibírja, én napi 100-150közt mentem fénykoromban simsonnal, és elég büntetősen. De ez olyan dolog, lehet elmész simsonnal 5000km-t hiba nélkül nyélen, a következő boltba menésnél amikor finoman mész megáll. De én belevágnék, olyan oltári nagy hiba csak nem jön közbe:)
Egy másik motoros oldalon,volt egy túra "48 óra alatt megkerülni Magyarországot"...
Ezen részt vettem teljesitettem,
most olvasom ismét,hogy lenne igény ,hogy ujra megtenni,csak az ellenkező irányba mint ahogy az első volt.
Azt is olvastam,hogy felvetődött néhány résztvevőben,hogy 50ccm-el fogja teljesiteni....
Ez nekem is megtetszett,,,,
a nosztalgia miatt gondoltam,hogy Szimoval megyek körbe...
ezért érdeklődöm...
de még szimó sincs....
babetta blokkjába tölthető szitetikus/ásványi 10W40? Vagy mindenképp hajtóműolaj javasolt bele (gondolom sűrűbb...) Ez van kimaradva, 3 dl-ért nem vennék 1L hajtóműolajat...
Irridiumost akarok beletenni,de ahhoz kellene tudni mi volt a gyári gyertyája.Előre is kösz!